Wat is Spirulina!

Spirulina en chlorella behoren tot de populairste zoetwatermicroalgen omdat ze extreem rijk zijn aan chlorofyl, het groene pigment dat essentieel is voor fotosynthese dat in alle planten voorkomt.

Spirulina zijn blauw-groene algen als gevolg van de pigmenten in de celwand die chlorofyl en fycocyanine zijn.

Wat is Chorella!

Chlorella is een lichtere groene, rond gevormde algen met een diameter van ongeveer 2 tot 10 micrometer. Spirulina en chlorella hebben beide een zeer “groene en visachtige” smaak en worden toegevoegd aan sappen of smoothies voor een extra voedingsstimulans.

Voedingswaarde

Beide algen zijn extreem hoog in complete eiwitten die gemakkelijker verteerbaar zijn dan dierlijke eiwitten. Spirulina en chlorella zijn rijk aan vitamine C, E en alle B-vitamines, waaronder B12, die zelden in planten voorkomt.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Netflixs accounts en Gift Cards

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Sweat Fitness programma voor vrouwen

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Beide algen bevatten een hoog gehalte aan macro-mineralen, waaronder calcium, magnesium, zink en kalium. Ze bieden ook een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, waaronder GLA, mucopolysacchariden, beta-caroteen en nucleïnezuren (RNA en DNA).

Zo compleet zijn ze met voedingsstoffen waarvan wordt aangenomen dat mensen voor een langere tijd alleen op deze algen kunnen leven.

Gezondheidsvoordelen van spirulina en chlorella

Alkaline:

Spirulina en chlorella hebben een zeer goede alkaliteit en zijn gunstig in tegenwerkende zure voedingsmiddelen, waardoor de pH van het lichaam in evenwicht wordt gehouden. Het consumeren van meer alkalische voedingsmiddelen is gekoppeld aan een gezonder immuunsysteem.

Ontstekingsremmend:

Vanwege hun rijke voedingsstoffen zijn deze algen voedingsmiddelen nuttig voor het verlichten van ontstekingen, zoals in het geval van artritis. Chlorella is zelfs nuttig voor het verminderen van symptomen van leververvetting, hepatitis, maagzweren en bacteriële infecties.

Arseen vergiftiging:

Onderzoekers in Bangladesh hebben een ziekenhuisonderzoek van drie maanden uitgevoerd, waarbij spirulina werd toegediend aan 33 patiënten die ziek waren met arsenicum vergiftiging en 17 patiënten een placebo dosis kregen. 82 procent van de patiënten die spirulina gebruikten, lieten ongelooflijke verbeteringen zien.

Candida:

Spirulina heeft bewezen de groei van gezonde bacteriële flora in de darmen aan te moedigen en te ondersteunen, die kan helpen Candida-overgroei onder controle te houden.Personen die lijden aan auto-immuunziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom, lupus of fibromyalgie hebben vaak bacteriële overgroei en kunnen baat hebben bij het consumeren van deze algen.

Cardiovasculaire gezondheid:

De unieke celstructuur van mucopolysacchariden – licht verteerbare suikers en aminozuren in spirulina is de reden voor het vermogen om cholesterol en triglyceriden te verlagen, wat een beroerte en een hartaanval helpt voorkomen.

Ontgiftingsmiddel: 

Chlorella is een geweldige manier om het lichaam van kwikvergiftiging te ontgiften en beschermt tegen straling. Het bevat een grote hoeveelheid chlorofyl die nuttig is in het ontgiftingsproces.

Spirulina, aan de andere kant, mist een celmembraan, zodat het niet in staat is om zware metalen zoals chlorella kan verwijderen. Het werd echter met succes gebruikt bij het verminderen van ziektes veroorzaakt door straling na de kernramp in Tsjernobyl, Oekraïne, in 1986.

Verbetert de immuniteit: 

Het krachtige gehalte aan antioxidanten beschermt de cellen tegen schade. Studies hebben aangetoond dat spirulina het immuunsysteem stimuleert om de ontwikkeling en verspreiding van kankercellen te stoppen. Het is hoopgevend gebleken met het inactiveren van het humaan immunodeficiëntie virus dat geassocieerd is met HIV en AIDS.

Darmgezondheid:

Beide algen stimuleren een gezond spijsverteringsstelsel door gezond voedsel te zijn voor de heilzame bacteriën en tegelijkertijd de ziekteverwekkers (schadelijke microben) onder controle te houden. Een gezonde darm is een gezond immuunsysteem.

Algemene gezondheid:

De voedingsstoffen in deze algen zijn nuttig voor het opbouwen van algehele gezondheid: om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, de chemie van de hersenen te versnellen, de genezing te versnellen en botten te versterken. Ze zijn puur en hoeven niet gekookt te worden.

Seizoensallergieën:

Volgens een onderzoeksstudie merkten vijf patiënten die werden behandeld met spirulina een verlichting van de symptomen die vaak gepaard gingen met allergische rhinitis, zoals loopneus en verstopping, jeuk en niezen.

Vegetariërs: 

Spirulina en chlorella hebben meer complete eiwitten dan rood vlees of de meeste plantaardige eiwitbronnen. Spirulina is ongeveer 65-71% compleet eiwit, chlorella is 58% eiwit, terwijl rundvlees slechts 22% is en linzen slechts 26% eiwit. Vanwege hun rijke vitale aminozuren en mineralen hoeft u slechts ongeveer twee eetlepels van de algen te consumeren als een eiwitvervanger voor een maaltijd.

Verbruik tips

Omdat microalgen hun omgeving opnemen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de zuiverste kwaliteit krijgt.

Spirulina en chlorella worden in dezelfde dosering geleverd en zijn verkrijgbaar in poeder-, tablet- of capsulevorm. Ze kunnen echter het beste in poedervorm worden ingenomen door ze in uw sappen, smoothies en shakes op te nemen.

Consumeer 3.000 mg dagelijks als een preventief supplement of 10.000 tot 20.000 mg per dag als therapeutisch supplement. Je kunt spirulina of chlorella-poeder mengen in een smoothie of bovenop een salade strooien voor een uitstekende voedingswaarde boost.

Een normale dosering voor volwassenen:

Spirulina: Volwassen 6-10 gm per dag / therapeutisch 11-20 g per dag
Chlorella: Volwassen 3-4 g per dag / therapeutisch 5-7 g per dag

Voorzichtigheid

Sprirulina en chlorella zijn krachtige ontgifter, dus het is belangrijk om te beginnen met een kleine dosis, zodat je kunt zien hoe je lichaam reageert, en vervolgens geleidelijk de dosering te verhogen. Sommige ontgiftingsreacties die mogelijk kunnen optreden bij het consumeren van deze algen zijn: een lichte koorts, donkergroen afval, overmatig gas, rusteloosheid, uitbarstingen of jeukende huid en of slaperigheid.

Deze symptomen zijn tijdelijk en zijn het bewijs dat uw lichaam erop reageert. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of hyperthyreoïdie heeft, moet u de supplementen bespreken met uw arts.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.