img

10 Bewezen voordelen van spirulina en chorella

1709 Views

10 Bewezen voordelen van Spirulina en Chorella

Wat is Spirulina!

Spirulina en chorella behoren tot de meest populaire zoetwater microalgen omdat ze zeer rijk zijn aan chlorofyl, het groene pigment is essentieel voor de fotosynthese die wordt gevonden in alle planten.

Spirulina zijn blauw-groene algen als gevolg van de pigmenten in de celwand die chlorofyl en fycocyanine zijn.

Wat is Chorella!

Chlorella zijn lichte groene, ronde algen die ongeveer 2 tot 10 micrometer groot zijn. Spirulina en chlorella hebben beide een ” slootwater” smaak en worden toegevoegd aan sappen en smoothies voor een extra voedingswaarde boost.

Voedingswaarde voordelen

Beide algen zijn extreem hoog in eiwitten die gemakkelijker dan dierlijke eiwitten verteerbaar zijn. Spirulina en chlorella zijn rijk aan vitamine C, E en alle B-vitamines, waaronder B12 die zelden wordt gevonden in planten. Beide algen bevatten hoge gehalten aan macromineralen zoals calcium, magnesium, zink en kalium. Ze bieden ook een uitstekende bron van omega-3 vetzuren zoals GLA, mucopolysacchariden, beta-caroteen en nucleïnezuren (RNA en DNA).

Ze zijn zo compleet aan voedingsstoffen dat men ook gelooft dat mensen kunnen leven alleen op deze algen gedurende een langere tijd.

Gezondheidsvoordelen

Alkaline:  Spirulina en chlorella hebben zeer goede alkaliniteit en daarom gunstig in contra zure voedingsmiddelen. Meer alkalisch voedsel consumeren is gekoppeld aan een gezonder immuunsysteem.

Ontstekingsremmend:  Door hun rijke voedingsmiddelen, zijn deze algen nuttig voor het verlichten van ontsteking bij artritis. Chlorella is ook nuttig voor het verminderen van de symptomen van leververvetting, hepatitis, maagzweren en bacteriële infecties.

Arseenvergiftiging:  Onderzoekers in Bangladesh voerde een drie maanden durende studie in een ziekenhuis, waar spirulina werd gegeven aan 33 patiënten die ziek waren door arsenicum vergiftiging en 17 patiënten kregen een placebo dosis.Zo’n 82 procent van de patiënten die spirulina kregen toonde ongelooflijke verbeteringen.

Candida:  Spirulina heeft bewezen ter aanmoediging en ondersteuning van de groei van gezonde bacteriële flora in de darm die kan helpen bij  Candida overgroei onder controle te houden. Personen die lijden aan auto-immuun ziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom, lupus of fibromyalgie hebben vaak bacteriële overgroei en kunnen profiteren van deze algen.

Cardiovasculaire gezondheid:  De unieke celstructuur van mucopolysacchariden – licht verteerbare suikers en aminozuren in spirulina is de reden voor zijn vermogen om cholesterol en triglyceriden, waardoor beroerte en hartaanval te voorkomen.

Ontgiftingsmiddel: Chlorella is een geweldige manier om het lichaam van kwikvergiftiging te ontgiften en beschermt tegen straling. Het bevat een hoge hoeveelheid chlorofyl die nuttig is in de detoxificatie proces.

Spirulina, anderzijds, mist een celmembraan zodat het niet in staat is om deze zware metalen te verwijderen zoals chlorella dat kan. Er werd met succes toegepast bij het verminderen van ziekten veroorzaakt door straling na de nucleaire ramp in Tsjernobyl, Oekraïne, in 1986.

Verbeteren van de immuniteit: De krachtige antioxidant inhoud beschermt de cellen tegen beschadiging. Studies hebben aangetoond dat Spirulina het immuunsysteem stimuleert en de ontwikkeling en verspreiding van kankercellen stopt. Het heeft bewezen hoopgevend te zijn bij het inactiveren met het menselijke immuundeficiëntie virus dat is geassocieerd met HIV en AIDS.

Darmgezondheid:  Beide algen bevorderen een gezonde spijsvertering doordat het gezondheidsvoedsel de heilzame bacteriën en waarbij tegelijkertijd de ziekteverwekkers (schadelijke micobes) onder controle houdt. Een gezonde darm is een gezond immuunsysteem.

Algemene gezondheid:   De voedingsstoffen in deze algen zijn nuttig voor de algemene gezondheid: voor de bloedsuikerspiegel, chemie van de hersenen in evenwicht te brengen, het versnellen van genezing en botten te versterken. Ze zijn puur en hoeven niet te worden gekookt.

Seizoensgebonden allergieën:  Volgens een onderzoek, vijf patiënten die werden behandeld met spirulina merkte een verlichting van de symptomen die vaak verbonden waren met allergische rhinitis, zoals loopneus en congestie, jeuk en niezen.

Vegetariërs:  Spirulina en Chlorella hebben meer complete eiwitten dan rood vlees of de meeste plantaardige eiwitbronnen. Spirulina is ongeveer 65-71% compleet eiwit, chlorella is 58% eiwit, terwijl rundvlees is slechts 22% en linzen zijn slechts 26% eiwit. Vanwege hun rijke essentiële aminozuren en mineralen hoeft u alleen maar twee eetlepels van deze algen te consumeren als een eiwit substituut voor een maaltijd.

 

VERBRUIK TIPS

Sinds microalgen nemen op hun omgeving, is het belangrijk om ervoor te zorgen u de zuiverste kwaliteit.

Spirulina en chlorella komen in dezelfde dosering en beschikbaar poeder, tablet of capsulevorm. Echter, ze zijn het best in poedervorm te worden genomen door het opnemen in uw sappen, smoothies en shakes.

Consumeren van 3000 mg per dag als een preventieve aanvulling of 10.000 tot 20.000 mg per dag als therapeutisch supplement. U kunt spirulina of chlorella poeder in een smoothie mengen of op de top van een salade voor een uitstekende voedingswaarde boost.

Een normale dosering voor volwassenen:

Spirulina: Volwassen 6-10 gm per dag / therapeutisch 11-20 g per dag
Chlorella: Volwassen 3-4 g per dag / therapeutisch 5-7 g per dag

VOORZICHTIGHEID

Sprirulina en chlorella zijn krachtige detoxifier, dus het is belangrijk om te beginnen met een kleine dosis, zodat je kunt zien hoe je lichaam reageert, en vervolgens geleidelijk de dosering te verhogen. Sommige ontgifting reacties die mogelijk kunnen optreden bij het consumeren van deze algen zijn: een lichte koorts, overmatig gas, rusteloosheid, jeukende huid, en of slaperigheid.

Deze symptomen zijn tijdelijk en zijn het bewijs dat je lichaam erop reageert.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =

It is main inner container footer text