Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

14 eenvoudige manieren om te stoppen met het eten van teveel suiker.

1658 Views

14 eenvoudige manieren om te stoppen met het eten van teveel suiker.

Het consumeren van teveel toegevoegde suiker is één van de ergste dingen die je kunt doen voor uw lichaam. Het kan vele negatieve effecten op uw gezondheid hebben.

Aangetoond dat het bijdraagt aan obesitas, diabetes type 2 , hartziekte, kanker en tandbederf ( 1 , 2 , 3 , 4 , 5 ).

Terwijl suiker van nature is te vinden in voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, dit type heeft weinig effect op uw bloedsuiker, omdat vezels en andere componenten de opname ervan vertragen.

Groenten en fruit bevatten veel gezonde vitaminen en mineralen.

Het gevaar is de toegevoegde suikers in bewerkte voedingsmiddelen .

De gemiddelde Nederlander verbruikt momenteel ongeveer 17 theelepels (68 gram) van toegevoegde suiker per dag ( 6 ).

Dit is veel meer dan de maximale dagelijkse hoeveelheid dat deskundigen adviseren, dat zijn 6 theelepels (25 gram) voor vrouwen en 9 theelepels (37 gram) voor mannen ( 7 ).

In dit artikel worden 14 eenvoudige manieren om te stoppen met het eten van teveel suiker.

1. Bezuinigen op drankjes met toegevoegde suiker

Sommige populaire drankjes bevatten heel veel toegevoegde suiker.

Frisdranken , energiedranks , sportdranken en vruchtendranken dragen een verbazingwekkende 44% van de toegevoegde suiker in de Nederlandse voeding toe( 8 ).

Zogenaamde “gezonde” dranken, zoals smoothies en vruchtensappen, kan nog steeds oogstrelende hoeveelheden van het bevatten.

Bijvoorbeeld, 450 ml van 100% appelsap bevat meer dan 12 theelepels (49 gram) ( 9 ).

Uw lichaam herkent geen calorieën uit dranken op dezelfde manier die het doet uit voedsel. Dranken geven u geen gevoel van verzadiging, zodat mensen die veel calorieën uit dranken consumeren niet minder eten om het te compenseren ( 10 ).

Studies hebben consequent aangetoond dat het verminderen van uw inname van suikerhoudende dranken kan helpen met gewichtsverlies ( 11 , 12 , 13 ).

Hier volgen een aantal beter opties, die lager in suiker zijn:

 • Water: Het is gratis en bevat geen calorieën.
 • Sprankelend water met een squeeze van verse citroen of limoen: Homemade soda.
 • Water met munt en komkommer: Verbazingwekkend verfrissend bij warm weer.
 • Kruidenthee of vruchtenthee: Drink ze warm of koud met ijs.
 • Thee en koffie: Blijf bij ongezoete thee of zwart koffie.

Bezuinigen op suikerhoudende dranken kan massaal uw suiker inname verminderen en u helpen bij gewichtsverlies .

Samenvatting: Het vermijden van suikerhoudende dranken, zoals frisdrank, energiedrank en sommige vruchtendranken, zal drastisch uw suiker inname verminderen en kan u helpen bij gewichtsverlies.

2. Vermijd suikerrijke desserts

geen Cake

De meeste desserts bieden weinig voedingswaarde, behalve misschien wat calcium.

Ze zitten vol met suiker, dat bloedsuikerspiegel spieken veroorzaakt en u kunt zich moe voelen, hongerig gevoel en verlangen naar meer suiker.

Graan en zuivel gebaseerde desserts, zoals cakes, taarten, donuts en ijs, goed voor meer dan 18% van de inname van toegevoegde suiker in de Nederlandse voeding ( 14 ).

Als je echt het gevoel en de behoefte hebt aan iets zoets, probeer dan deze alternatieven:

 • Vers fruit: Natuurlijk zoet en vol met vezels, vitaminen en mineralen.
 • Griekse yoghurt met kaneel of fruit: rijk aan calcium, eiwitten en vitamine B12.
 • Gebakken fruit met room: Probeer peren, appel of pruimen.
 • Pure chocolade: In het algemeen, hoe hoger het cacaogehalte, hoe lager de suiker.
 • Een handvol dadels: Ze zijn van nature zoet en zeer voedzaam.

Het verruilen van suiker-rijke desserts voor verse of gebakken fruit kan niet alleen uw inname van suiker verminderen , maar verhoogd ook de vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten in uw voeding.

Samenvatting: Desserts, zoals ijs, gebak en koekjes zitten vol met suiker en bieden weinig voedingsstoffen. Overschakelen naar vers of gebakken fruit vermindert uw suiker inname en het verhoogd uw vezels, vitaminen en mineralen inname.

3. Vermijd sauzen met veel suiker

Sauzen zoals ketchup, barbecuesaus en sweet chili saus zijn gemeengoed in de meeste keukens. Echter, de meeste mensen zijn zich niet bewust van hun schokkende suikergehalte.

Een eetlepel (15 gram) portie ketchup bevat 4 g suiker( 15 ).

Hoewel, sommige soorten geen toegevoegde suikers bevatten. Lees altijd het etiket om er zeker van te zijn dat u kiest voor de optie met het laagste-suiker gehalte.

Hier zijn een aantal andere opties om smaak toe te voegen:

 • Verse of gedroogde kruiden en specerijen: Bevat geen suiker of calorieën en kan extra voordelen voor de gezondheid bevatten.
 • Verse chili: Geef uw voedsel een suikervrije pit.
 • Mosterd: Lekker en bevat vrijwel geen suiker of calorieën.
 • Azijn: Suiker en calorie-vrij. Sommige soorten balsamico azijn en crèmes kunnen suiker bevatten.
 • Harissa pasta: Kan worden gekocht of gemaakt en is een goede vervanger voor sweet chili saus.
 • Pesto: Fresh en nootachtig, heerlijk op de boterham of op eieren.
 • Mayonaise: Hoewel het suiker-vrij is, het is hoog in vet, dus wees voorzichtig als je probeert om gewicht te verliezen.

Als een gezond alternatief voor ketchup, probeer dan het maken van uw eigen met dit makkelijke recept .

Samenvatting: In het algemeen kan sauzen een schokkende hoeveelheid suiker bevatten. Lees altijd het etiket om ervoor te zorgen dat u kiest voor suiker-vrije opties of gebruik maken van kruiden en specerijen om de smaak van uw voedsel te versterken.

4. Eet volvette voedingsmiddelen

Griekse yoghurt in een Blauwe Kom

Vetarme opties van uw favoriete gerechten – pindakaas, yoghurt, salade dressing – zijn overal.

Als je is verteld dat vet slecht is, kan je natuurlijk andere alternatieven nemen in plaats van de volvette versies.

Echter, de verontrustende waarheid is dat ze meestal meer suiker bevatten en soms meer calorieën dan hun volvette tegenhangers.

Een 113 gram portie magere vanille yoghurt bevat 4 theelepels (16 gram) suiker en 96 calorieën.

Dezelfde hoeveelheid volvette yoghurt bevat iets meer dan een theelepel (5 gram) van natuurlijk voorkomende melksuiker en slechts 69 calorieën ( 16 , 17 ).

Een ander voorbeeld is een 237 ml koffie met volle melk en zonder toegevoegde suiker, die een halve theelepel (2 g) van natuurlijk voorkomende melksuiker bevat en 18 calorieën (18 ).

In tegenstelling, bevat hetzelfde hoeveelheid van een vetarme mocha koffie 6.5 theelepels (26 gram) toegevoegde suikers en 160 calorieën ( 19 ).

Hoge inname van suiker heeft ook aangetoond dat het gewichtstoename veroorzaakt, dat de reden zou kunnen zijn waarom je hebt gekozen voor vetarm (20 , 21 ).

Wanneer je probeert om uw suiker inname te verminderen, is het vaak beter om de volvette versie te kiezen.

Samenvatting: Vetarme voedingsmiddelen bevatten vaak meer suiker en calorieën dan volvette versies. Het is vaak beter om volvette versie te kiezen wanneer je probeert om uw suiker inname te verminderen.

5. Eet onbewerkte natuurproducten

Onbewerkte natuurproducten ook wel whole foods genoemd zijn niet bewerkt of geraffineerd. Ze zijn ook vrij van additieven en andere kunstmatige stoffen.

Aan de andere kant zijn er uiterst bewerkte voedingsmiddelen. Deze worden bereid uit voedingsmiddelen dat zout, suiker en vet bevat, maar ook stoffen meestal niet gebruikt wanneer je thuis kookt.

Deze stoffen kunnen kunstmatige aroma’s, kleuren, emulgatoren of andere additieven bevatten. Voorbeelden van ultra-verwerkte voedingsmiddelen zijn frisdranken, desserts, ontbijtgranen, pizza’s en taarten.

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen verschillen van de standaard bewerkte voedingsmiddelen, die doorgaans slechts een minimale hoeveelheid ingrediënten toegevoegd, die je zou kunnen vinden in een standaard keuken.

Voorbeelden van standaard bewerkte voedingsmiddelen zijn brood en kaas ( 22 ).

Z0’n 90% van de toegevoegde suikers in een gemiddelde Nederlandse voeding is afkomstig van ultra-verwerkte voedingsmiddelen, terwijl slechts 8,7% komt uit levensmiddelen dit thuis zijn bereid uit natuurlijke voedingsmiddelen ( 22 ).

En het is niet alleen junkfood die een hoog gehalte van het bevat.

Schijnbaar gezonde opties, zoals ingeblikte pasta saus kan ook alarmerende hoeveelheden bevatten. Een portie (128 g) kan bijna 3 theelepels (11 gram) bevatten (23 ).

Probeer om te koken vanaf nul, wanneer mogelijk, zodat u kunt voorkomen dat suikers worden toegevoegd. U hoeft niet uitgebreide maaltijden te koken. Eenvoudige trucs zoals het marineren van vlees en viskruiden, specerijen en olijfolie geeft je heerlijke resultaten.

Samenvatting: Onbewerkte natuurproducten zijn vrij van toegevoegde suiker en andere additieven die gewoonlijk gevonden worden in verwerkte voedingsmiddelen. Het eten van meer natuurlijke producten en koken vanuit het nul (suikers) zal uw suiker inname te verminderen.

6. Controleer hoeveelheid suiker van levensmiddelen in blik

Canned suikermaïs

Ingeblikt voedsel kan een nuttige en goedkope aanvulling zijn op uw voeding, maar ze kunnen ook een grote hoeveelheid toegevoegde suiker bevatten.

Groenten en fruit bevatten van nature aanwezige suikers. Echter, zijn ze geen probleem omdat ze geen invloed op uw bloedsuiker hebben op dezelfde manier dat toegevoegde suiker dat doet.

Vermijd ingeblikt voedsel die zijn verpakt in siroop of suiker in de ingrediëntenlijst. Fruit is zoet genoeg, dus ga voor versies die zijn gelabeld met “in eigen sap” of “zonder toegevoegde suikers.”

Als u ingeblikt fruit of groenten koopt die toegevoegd suiker bevat, kun je een deel van het verwijderen door ze af te spoelen met water voordat je ze eet.

Samenvatting: Ingeblikt, met inbegrip van ingeblikte groenten en fruit, kunnen toegevoegde suikers bevatten. Lees altijd de etiketten om te zorgen dat u versie kiest zonder het.

7. Pas op met de zogenaamde “gezonde” verwerkte snacks

mueslirepen

De meeste mensen weten dat snoep en koekjes veel suiker, bevat zodat ze voor een “gezonde” snack alternatieven kunnen kiezen.

Verrassend, snacks zoals mueslirepen, eiwitrepen en gedroogde vruchten zo veel, zo niet meer, suiker bevatten dan hun ongezonde rivalen, zoals chocoladerepen.

Sommige mueslirepen kan zelfs oplopen tot 8 theelepels (32 gram) (24 ).

Gedroogd fruit zit vol met vezels, voedingsstoffen en antioxidanten. Het zit echter ook vol met natuurlijke suikers, dus het moet worden gegeten met mate.

Sommig gedroogd fruit bevat ook grote hoeveelheden toegevoegde suikers. Om dit te voorkomen, kijk voor de ingrediënten op de labels die zeggen “100% fruit.”

Of probeer deze gezonde snack ideeën in plaats daarvan:

 • Een handvol noten: Vol met goede calorieën, eiwitten en gezonde vetten.
 • Mix van noten en gedroogd fruit: Zorg ervoor dat het gewone noten en gedroogd fruit zijn, zonder toegevoegde suiker.
 • Zelfgemaakte mueslirepen zonder toegevoegde suiker: Probeer dit recept.
 • Geen toegevoegde suiker jerky: Vol met eiwitten en laag in calorieën.
 • Hardgekookt ei: Dit superfood is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen.
 • Vers fruit: Bevat natuurlijke suiker die verlangen naar suiker te voldoen.

Laat u niet misleiden door de “gezonde” marketing berichten op sommige snacks. Wees voorbereid en neem  suikervrije snacks mee als u onderweg bent.

Samenvatting: Zogenaamde gezonde snacks, zoals muesli en eiwit repen, kan veel toegevoegde suikers bevatten. Wees voorbereid en neem suikerarme snacks zoals noten en vers fruit met u mee wanneer u onderweg bent.

8. Vermijd suiker in gevulde ontbijtgranen

Ontbijtgranen behoren tot de slechtst als het gaat om toegevoegde suiker. Een rapport bleek dat een aantal van de meest populaire ontbijtgranen bevatte meer dan de helft van hun gewicht in toegevoegde suiker.

Een graansoort in het verslag bevatte meer dan 12 theelepels (50 gram) per portie, waardoor het 88% suiker in gewicht bevatten.

Wat meer, het verslag stelt vast dat muesli, die meestal op de markt wordt gebracht als “gezond”, heeft gemiddeld meer suiker dan elke andere vorm van granen.

Het populaire ontbijtbuffet van voedingsmiddelen, zoals pannenkoeken, wafels, muffins en jam, zitten ook vol met toegevoegde suikers.

Schakel over naar deze suikerarme opties voor het ontbijt in plaats daarvan:

 • Havermout: Voeg wat gehakte fruit toe als je dat lekker vindt.
 • Griekse yoghurt: fruit en noten toevoegen voor extra goede calorieën.
 • Eieren: Gekookt, gepocheerd, roerei of een omelet.
 • Avocado: Vol met voeding en gezonde vetten voor energie.

Het kies voor een suikerarme-optie die rijk zijn aan eiwitten en vezels bij het ontbijt zal u helpen een vol gevoel tot lunchtijd te geven, het voorkomt van onnodige tussendoortjes.

Samenvatting: Ontbijtgranen behoren tot de ergste boosdoeners van toegevoegde suiker, samen met pannenkoeken, wafels en jam. Overschakelen naar laag suikergehalte opties zoals eieren, havermout of yoghurt.

9. Lees Labels

Helaas, het eten van minder suiker is niet zo eenvoudig als gewoon het vermijden van zoete voedingsmiddelen. Je hebt al gezien dat het verborgen zit in onwaarschijnlijk hoeveelheid voedingsmiddelen , met inbegrip van sommige ontbijtgranen, mueslirepen en gedroogde vruchten.

Echter, sommige hartige voedingsmiddelen, zoals brood, kan ook veel toegevoegde suiker bevatten. Twee segmenten kunnen 1,5 theelepels (6 g) bevatten( 25 ).

Helaas is het niet altijd gemakkelijk om toegevoegde suikers te identificeren op een voedingslabel . Huidige voedseletiketten maken geen onderscheid tussen natuurlijke suikers, zoals die in melk of fruit, en toegevoegde suikers.

Om te zien of er voedingssuikers zijn toegevoegd, moet u de lijst met ingrediënten controleren. Het is ook belangrijk om de volgorde waarin de suikers op de lijst staan, omdat ingrediënten in volgorde van het hoogste percentage eerste worden weergegeven.

Voedingsbedrijven maken ook gebruik van meer dan 50 andere namen voor toegevoegde suiker, waardoor het moeilijker is om het te herkennen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Glucose-fructosestroop
 • Rietsuiker of sap
 • maltose
 • dextrose
 • Invertsuiker
 • rijststroop
 • Melasse
 • Karamel

Gelukkig, het identificeren van suiker in verpakte levensmiddelen in NL is nu nog veel gemakkelijker.

Bedrijven moeten de hoeveelheid toegevoegde suiker in hun producten op de ingrediënten label in grammen tonen, samen met een percentage van de dagelijkse waarde ( 26 ).

Samenvatting: Lees altijd voedseletiketten om te controleren of er suiker is toegevoegd. Hoe hoger op de lijst van de ingrediënten, des te groter percentage van suiker het product bevat.

10. Eet meer eiwit en vet

Gefrituurd ei

Een hoge inname van suiker is gekoppeld aan verhoogde eetlust en gewichtstoename.

Omgekeerd, een voeding met weinig toegevoegde suiker, maar rijk aan eiwit en vet heeft het tegenovergestelde effect, het zou honger en voedselinname verminderen.

Toegevoegde suiker in de voeding, in het bijzonder fructose , verhoogt de eetlust. De signalen die meestal laten weten aan je hersenen dat je vol zit werken niet goed, wat kan leiden tot teveel eten en gewichtstoename ( 27 , 28 ).

Aan de andere kant, heeft eiwit bewezen dat het de eetlust en honger kan verminderen. Als je een vol gevoel hebt, dan heb je minder kans om te hunkeren naar een snelle honger dat voorzien is van suiker ( 29 ).

Eiwit heeft ook aangetoond dat het hunkeren naar voedsel rechtstreeks vermindert. Een studie toonde aan dat het verhogen van eiwitten in de voeding met 25% verlaagd hunkeren met 60% ( 30 ).

Vet is zeer hoog in energie. Bevat 9 calorieën per gram, vergeleken met 4 calorieën per gram eiwitten of koolhydraten.

Een hoge inname van vet wordt ook geassocieerd met een verminderde eetlust. Afhankelijk van het vetgehalte in het levensmiddel veranderen vet receptoren in de mond en darm de manier waarop het wordt verteerd. Dit veroorzaakt een vermindering van de eetlust en vervolgens de inname van calorieën ( 31 ).

Verlangen om suiker te remmen, neem eiwit- en vetrijke onbewerkt voedsel, zoals vlees, vis, eieren, volvette zuivelproducten, avocado en noten.

Samenvatting: Een hoge inname van suiker is gekoppeld aan verhoogde eetlust en gewichtstoename. Eet meer eiwitten en vet heeft aangetoond het tegenovergestelde effect te veroorzaken, het vermindert de eetlust en het hunkeren ernaar.

11. Overweeg natuurlijke zoetstoffen

Erytritol Zoetstof in een kleine kom

Voor sommige mensen, kan suiker zo verslavend als drugs of alcohol zijn. In feite hebben studies aangetoond dat het brein op een manier dat vergelijkbaar is met sommige geneesmiddelen kunnen worden beïnvloeden (32 , 33 ).

Verslaving aan suiker produceert hunkeren en “tolerantie” niveau, waardoor steeds meer moet worden verbruikt om aan de verlangens te voldoen( 34 ).

Het is ook mogelijk te lijden van het wegnemen van de suiker.

Studies hebben aangetoond dat ratten ervaren tekenen van angst en depressie nadat een hoog suikergehalte dieet werd gestopt ( 35 , 36 ).

Dit toont aan dat het opgeven van suiker zeer moeilijk kan zijn voor sommige mensen. Als je worstelt, er zijn een paar natuurlijk zoete alternatieven die eigenlijk goed voor je zijn.

 • Stevia: Gewonnen uit de bladeren van een plant genaamd Stevia rebaudiana , het heeft vrijwel geen calorieën en heeft aangetoond dat het helpt de bloeddruk te verlagen en de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes ( 37 , 38 ).
 • Erytritol: die van nature voorkomt in fruit, het bevat slechts 6% van de calorieën van suiker, maar het is veel zoeter, dus alleen een beetje nodig. Het leidt ook niet tot bloedsuiker pieken ( 39 ).
 • Xylitol: Een zoetstof die van nature in veel groenten en fruit voorkomt, het bevat geen fructose, zodat het niet bloedsuikerspiegel pieken zal veroorzaken ( 40 ).

Zodra u uw suiker inname is vermindert, zult u lichaam zich aanpassen en genieten van voedsel dat minder zoet is.

Samenvatting: Suiker kan verslavend zijn voor sommige mensen. Als je merkt dat het opgeven van suiker bijzonder moeilijk is, natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, erythritol en xylitol kan ook helpen.

12. Bewaar geen suiker in de voorraadkast

Als u levensmiddelen met veel suiker in uw huis bewaard, heb je meer kans om ze te eten.

Hoewel het verlangen naar snacks en zoete voedingsmiddelen kan optreden op elk moment van de dag of nacht, kunnen ze slechter zijn in de avonduren.

Uit onderzoek blijkt dat uw circadiaan ritme , of interne klok, verhoogt de honger en verlangen naar zoete en zetmeelrijke voedingsmiddelen in de avonduren ( 41 ).

Het is belangrijk om te overwegen hoe jij jezelf af kan leiden wanneer u de behoefte voelt om iets zoets te eten.

Studies hebben aangetoond dat afleiding, zoals puzzelen, kunnen zeer effectief zijn in het verminderen van hunkeren (42 ).

Als dat niet werkt, probeer dan om een ​​aantal gezonde, suikerarme snacks in het huis te halen om op te knabbelen.

Samenvatting: Als u suiker gevulde snacks in het huis hebt, dan is de kans groter wanneer naar ze te hunkeren. Overweeg het gebruik van afleiding technieken als je het gevoel van hunkeren op komt en suikerarme snack opties zijn ook handig.

13. Winkel niet als je honger hebt

Vegetarisch boodschappen in een bruine papieren zak

Als je ooit bent gaan winkelen terwijl je honger hebt, weet je wat er kan gebeuren.

Niet alleen dat je meer voedsel koopt, maar ook de neiging om minder gezonde opties in uw winkelwagen te plaatsen.

Het winkelen terwijl u honger hebt heeft aangetoond dat het niet alleen de hoeveelheid voedsel dat u koopt verhoogd, maar ook de aard van de voedingsmiddelen die u koopt ( 43 ).

In een gecontroleerde studie, 68 deelnemers vasten gedurende vijf uur. De helft van de deelnemers mochten vervolgens zoveel tarwe crackers eten als ze wilden net voor het winkelen, terwijl de andere helft ging winkelen op een lege maag.

Zo bleek dat de hongerige groep kocht meer calorierijke producten, in vergelijking met degenen die minder hongerig waren  44 ).

In een andere studie werden 82 supermarkt klanten geobserveerd om te zien of de tijd van de dag dat ze ging winkelen enig effect op hun aankopen hadden.

De studie wees uit dat degenen die tussen 4-7 uur winkelde, rond etenstijd, wanneer ze waarschijnlijk honger hadden, kochten meer calorierijke producten dan degenen die tussen 1-4 uur winkelde, kort na de lunch ( 44 ).

Samenvatting: Onderzoek heeft aangetoond dat als supermarktklanten honger hadden, hebben ze de neiging om meer calorierijk voedsel te kopen. Probeer een maaltijd of een gezonde snack te eten voordat je gaat winkelen.

14. Zorg voor genoeg slaap

ZZZ Sleep Sign

Goede slaap gewoonten zijn ongelooflijk belangrijk voor uw gezondheid. Slecht slapen is gekoppeld aan depressie, slechte concentratie en verslechtert het immuunsysteem ( 45 , 46 , 47 ).

Het verband tussen gebrek aan slaap en obesitas is bekend. Maar onlangs, onderzoekers ontdekten dat een gebrek aan slaap ook invloed heeft op de soorten voedsel dat je eet ( 48 , 49 ).

Een studie keek naar dit fenomeen bij 23 gezonde volwassenen. Hun hersenen werden gescand met behulp van functionele magnetische resonantie imaging (fMRI), voor het eerst na een volledige nachtrust en vervolgens na een slapeloze nacht.

De onderzoekers vonden dat de functie van de frontale kwab, het deel van de hersenen dat de besluitvorming regelt, werd verstoord na een slapeloze nacht.

Bovendien het gebied van de hersenen dat reageert op beloningen en controle motivatie en verlangen werd gestimuleerd.

Deze veranderingen betekende dat de deelnemers de voorkeur hebben om calorierijke, zoete en zoute voedingsmiddelen als ze van hun slaap werden beroofd ( 50 ).

Een andere studie bleek dat mensen die laat naar bed gingen en niet een volledige nachtrust kregen verbruikte meer calorieën, junkfood en frisdrank en minder groenten en fruit, in vergelijking met degenen die eerder naar bed waren gegaan en kregen een volledige nachtrust ( 51 ).

Dus vroeg naar bed gaan en goed slapen kan u helpen uw suiker inname te verminderen.

Samenvatting: Een gebrek aan slaap zorgt ervoor dat mensen eerder een calorierijke, zoete en zoute levensmiddelen nemen boven een gezonde voeding zoals groenten en fruit. Het krijgen van een goede nachtrust kan uw suiker inname afnemen.

Tot Slot

De gemiddelde Nederlander verbruikt meer dan twee keer de aanbevolen maximale hoeveelheid toegevoegde suiker per dag.

Overtollige suiker in de voeding kan ongelooflijk schadelijk zijn en is gekoppeld aan een groot aantal chronische ziekten, waaronder kanker, diabetes type 2 , hart-en vaatziekten en obesitas.

Het is belangrijk om voor de hand liggende bronnen van suiker in uw voeding, zoals desserts en frisdrank te voorkomen, maar ook om bewust te zijn van de verborgen suiker in een aantal verwerkte voedingsmiddelen, met inbegrip van sauzen, vetarm voedsel en de zogenaamde “gezonde” snacks.

Kies voedingsmiddelen op basis van natuurlijke voedingsmiddelen, in plaats van sterk bewerkte alternatieven, om volledig in controle te zijn van uw suiker inname en niet in overmaat ervan te consumeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

It is main inner container footer text