Overige

4 Natuurlijke supplementen die net zo krachtig zijn als medicijnen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De meeste supplementen werken niet echt, of zijn in ieder geval niet bewezen dat ze werken.

Hierop zijn echter enkele uitzonderingen.

Sterker nog, een paar supplementen zijn zo effectief dat ze vergelijkbaar zijn met farmaceutische geneesmiddelen.

Hier zijn 4 supplementen voor het stimuleren van de natuurlijke gezondheid die zo krachtig zijn als medicijnen (zo niet meer).

1. Berberine verlaagt drastisch de bloedsuikerspiegel en verbetert de stofwisselingsgezondheid

Berberine is een bioactieve stof die wordt geëxtraheerd uit bepaalde planten.

Het is niet goed bekend, maar is misschien wel het enige meest krachtige supplement op aarde.

Berberine biedt allerlei gezondheidsvoordelen, maar is vooral effectief bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel (1).

Men neemt aan dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt via talrijke mechanismen, waaronder het verminderen van de glucoseproductie in de lever en het verbeteren van de insulinegevoeligheid(23).

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van berberine de bloedsuikerspiegel in vergelijkbare mate kan verlagen als het populaire diabetes geneesmiddel metformine(4).

In een onderzoek onder 116 patiënten met diabetes type 2 verlaagde berberine de nuchtere bloedsuikerspiegel met 20% en HbA1c (een marker voor de bloedsuikerspiegel op lange termijn) met 12%(5).

Berberine is ook zeer effectief in het verbeteren van andere gezondheidskenmerken. Het leidt tot grote verlagingen van het totale en LDL-cholesterol en verlaagt de triglyceriden en bloeddruk in het bloed, wat zou moeten leiden tot een verminderd risico op hartaandoeningen(1678).

Berberine heeft ook bewezen antibacteriële effecten te hebben en kan beschermend zijn tegen hartfalen, kanker en de ziekte van Alzheimer(9101112).

Houd er rekening mee dat berberine een zeer krachtig supplement is, met een breed scala aan biologische effecten, dus gebruik het met de nodige voorzichtigheid.

Raadpleeg zeker uw arts als u momenteel andere medicijnen gebruikt.

Kortom: Berberine is een krachtig supplement. Het kan leiden tot belangrijke verlagingen van de bloedsuikerspiegel en verbeteringen in de belangrijkste risicofactoren voor hartziekten, om er maar een paar te noemen. 

2. Curcumine (van kurkuma) is een krachtig ontstekingsremmend middel

Kurkuma is een populaire specerij, bekend om het geven van zijn gele kleur aan curry’s.

Het wordt al duizenden jaren in India gebruikt als een geneeskrachtig kruid.

Kurkuma bevat een krachtige biologisch actieve stof genaamd curcumine , dat de laatste jaren grondig is onderzocht(13).

Curcumine bestrijdt ontsteking op moleculair niveau door een inflammatoir signaalmolecuul genaamd NF-kB te blokkeren(1415).

Het is zo effectief dat het in sommige onderzoeken gunstig is vergeleken met ontstekingsremmende geneesmiddelen, zonder belangrijke bijwerkingen (1617).

Het is bijvoorbeeld aangetoond dat het zeer effectief is bij de behandeling van artritis. In een onderzoek onder 45 patiënten met reumatoïde artritis was 500 mg curcumine per dag effectiever dan het ontstekingsremmende medicijn diclofenac (18).

Curcumine heeft ook tal van andere gezondheidsvoordelen. Het is een krachtig antioxidant, kan de gezondheid van het hart verbeteren en kan kanker en Alzheimer helpen voorkomen(19202122).

Volgens een studie kan curcumine ook helpen bij de bestrijding van depressie. In deze studie van 60 depressieve patiënten was curcumine even werkzaam als het antidepressivum medicijn prozac(23).

Curcumine wordt slecht opgenomen, dus het is beter om een ​​supplement te krijgen dat ook piperine / bioperine bevat, waarvan is aangetoond dat het de absorptie met 2000% verhoogt (24).

Kortom: Curcumine is het biologisch actieve middel in kurkuma. Het is een zeer krachtige ontstekingsremmende stof die kan helpen bij het bestrijden van talloze ziekten.

3. Rode gist rijst bevat een natuurlijk statine, dat het cholesterol kan verlagen en helpt bij het voorkomen van hartziekten

Statine geneesmiddelen behoren tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen ter wereld.

Ze remmen de productie van cholesterol in de lever, wat leidt tot aanzienlijk verlaagde cholesterolwaarden in het bloed.

Interessant is dat een extract van een soort gefermenteerde rijst, rode gist rijst genoemd, vergelijkbare effecten kan hebben.

Rode gist rijst bevat een stof genaamd monacoline K, dat is identiek aan het statine geneesmiddel Lovastatine(25).

Volgens een review die 93 gecontroleerde onderzoeken bestudeerde, kan rode gist rijst het totale cholesterol verlagen met 34 mg / dL, LDL met 28 mg / dL, triglyceriden met 35 mg / dL en HDL (het “goede” cholesterol) met gemiddeld 6 mg verhogen / dL (26).

In een massale Chinese studie met 5.000 hartaanval patiënten verlaagde rode gist rijst het risico op daaropvolgende hartaanvallen met 45% en verminderde het risico op overlijden tijdens de onderzoeksperiode met 33%(27).

Helaas kan de hoeveelheid van het actieve ingrediënt tot 100-voudig variëren, afhankelijk van welk merk rode rijst u krijgt(28).

Daarom is er geen garantie dat u een farmacologisch actieve dosis krijgt, en het kan niet zo goed werken als in de onderzoeken.

Houd er rekening mee dat, hoewel “natuurlijk”, rode gist rijst net zo werkt als een statine geneesmiddel en vergelijkbare bijwerkingen kan hebben.

Neem absoluut dit supplement NIET zonder eerst met uw arts te overleggen.

Kortom: Rode gist rijst bevat een stof die identiek is aan het statine geneesmiddel Lovastatine. Het kan het cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen en verlaagt het risico op hartaanvallen en overlijden bij mensen die al hartziekten hebben.

4. Knoflook kan grote bloeddruk verlagingen veroorzaken

Knoflook is misschien wel één van de smakelijkste ingrediënten ter wereld.

Het wordt al heel lang als medicinale plant gebruikt, ook door de Grieken en de Romeinen(29).

De belangrijkste effecten van knoflook worden gemedieerd door de werkzame stof, allicine, wat zeer gunstig is voor de gezondheid van het hart(30).

Studies hebben aangetoond dat knoflook het totale en LDL-cholesterol gemiddeld met ongeveer 10-15% kan verlagen(313233).

Nog belangrijker is dat het de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen, belangrijke risicofactor voor hartaanvallen, beroertes, nieraandoeningen en vroege sterfte(3435).

Bij mensen met hoge bloeddruk kan knoflook de systolische bloeddruk met 8,4 mmHg verlagen en de diastolische bloeddruk met gemiddeld 7,3 mmHg(36).

In een studie met 210 mensen met hoge bloeddruk was het oudere knoflookextract zelfs effectiever dan het bloeddrukverlagende medicijn atenolol(37).

Knoflook lijkt ook effectief te zijn in het stimuleren van de immuunfunctie en het helpen bestrijden van de verkoudheid, ‘s werelds meest voorkomende infectieziekte.

In één onderzoek verminderde het het aantal verkoudheden met 63% en verlaagde de duur van de verkoudheidsverschijnselen met 70%, of van gemiddeld 5 dagen tot gemiddeld 1,5 dag(38).

Kortom: Knoflook heeft een breed scala aan biologische effecten. Het kan de bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verbeteren en de verkoudheid helpen bestrijden.

Tot slot

Supplementen, hoe effectief ook, kunnen nooit een gezonde levensstijl vervangen door echt gezond te eten , sporten en goed slapen.

Dat gezegd hebbende, deze natuurlijke supplementen kunnen nuttig zijn voor mensen die wat “biologische hulp” nodig hebben, maar toch dingen zo natuurlijk mogelijk willen houden.

Houd er rekening mee dat deze supplementen ongelooflijk krachtig zijn en met respect moeten worden behandeld.

Als u op dit moment een medische aandoening heeft of medicijnen neemt, overleg dan met uw arts voordat u dit uitprobeert.

Miljoenen mensen in Nederland zoeken dagelijks op het internet naar manieren om de gezondheid te verbeteren. Op deze website zal je informatie en tips vinden waarmee jij aan de slag kunt gaan om een optimale gezondheid te ontwikkelen. Deze artikelen op de website zijn vertaald van https://www.healthline.com/ Met een gezonde groet, Zarja

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.