Ad Clicks :Ad Views :
img

5 Natuurlijke vetverbranders die werken

334 Views

5 Natuurlijke vetverbranders die werken

Vetverbranders zijn ééñ van de meest omstreden supplementen op de markt.

Ze worden beschreven als voedingssupplementen die je stofwisseling verhogen, verminderen vetopname of helpen uw lichaam meer vet te verbranden voor brandstof ( 1 ).

Fabrikanten bevorderen ze vaak als wonder oplossing die uw gewichtsproblemen kunnen oplossen. Echter, vetverbranders zijn vaak niet effectief en kunnen zelfs schadelijk zijn ( 2 ).

Dat komt omdat ze niet gereguleerd zijn door voedsel regelgevende instanties ( 3 ).

Dat gezegd hebbende, een aantal natuurlijke supplementen hebben wel bewezen om u te helpen meer vet te verbranden.

Dit artikel geeft een overzicht van de 5 beste supplementen die u helpen vet te verbranden.

1. Cafeïne

Cafeïne is een stof aangetroffen in koffie, groene thee en cacao bonen. Het is ook een populair ingrediënt in de commerciële vet verbrandende supplementen – en voor goede reden.

Cafeïne kan helpen om uw stofwisseling stimuleren en kan helpen dat uw lichaam meer vet verbrand( 4 , 5 , 6).

Onderzoek toont aan dat cafeïne tijdelijk je stofwisseling kan verhogen met maximaal 16% voor één tot twee uur ( 5 , 6 , 7 ).

Bovendien hebben diverse onderzoeken aangetoond dat cafeïne kan helpen dat uw lichaam meer vet verbrand voor brandstof. Echter, lijkt dit effect sterker bij magere mensen dan mensen met obesitas ( 8 , 9 , 10 ).

Helaas, het vaak nuttigen van cafeïne kan je lichaam meer tolerant maken voor de effecten( 11 ).

Om de voordelen van cafeïne te plukken, is hetu niet nodig om een ​​supplement te nemen.

Gewoon een paar koppen sterke koffie drinken, dat is een uitstekende bron van cafeïne met vele voordelen voor de gezondheid .

Samenvatting:Cafeïne kan helpen vet te verbranden door het stimuleren van uw stofwisseling en helpt u om meer vet te verbranden als brandstof. U kunt cafeïne uit natuurlijke bronnen halen zoals koffie en groene thee.

2. Groene thee extract

Groene thee extract is een geconcentreerde vorm van groene thee.

Het biedt alle voordelen van groene thee in een handige poeder of capsule vorm.

Groene thee extract is ook rijk aan cafeïne en de polyfenol epigallocatechinegallaat (EGCG), deze beide verbindingen die kunnen helpen vet te verbranden (12 , 13 ).

Bovendien, deze twee verbindingen vullen elkaar aan en kan u helpen vet te verbranden door middel van een proces genaamd thermogenese. In eenvoudige termen, thermogenese is een proces waarin het lichaam calorieën verbrandt om warmte te produceren ( 14 , 15 , 16 ).

Bijvoorbeeld, een analyse van zes studies bleek dat het nemen van een combinatie van groene thee extract en cafeïne mensen had geholpen om 16% meer vet te verbranden dan een placebo ( 17 ).

In een andere studie, wetenschappers vergeleken de effecten van een placebo, cafeïne en een combinatie van groene thee extract en cafeïne op het verbranden van vet.

Ze ontdekten dat de combinatie van groene thee en cafeïne verbrand ongeveer 65 meer calorieën per dag dan alleen cafeïne en 80 calorieën meer dan de placebogroep ( 18 ).

Wilt u de voordelen van groene thee extract plukken, probeer het nemen van 250-500 mg per dag. Dit zal dezelfde voordelen bieden als het drinken van 3-5 kopjes groene thee per dag.

Samenvatting:Groene thee extract is geconcentreerd groene thee. Het bevat epigallocatechinegallaat (EGCG) en cafeïne, die u kan helpen vet te verbranden door middel van thermogenese.

3. Eiwitpoeder

Eiwit is ongelooflijk belangrijk voor het verbranden van vet.

Een hoge eiwitinname kan u helpen vet te verbranden door het stimuleren van uw stofwisseling en het terugdringen van uw eetlust. Het helpt ook je lichaam spiermassa te behouden( 19 , 20 , 21 ).

Bijvoorbeeld, een studie bij 60 mensen met overgewicht en obesitas bleek dat een eiwitrijk dieet was bijna twee keer zo effectief als een gematigde eiwitdieet bij het verbranden van vet ( 22 ).

Eiwit kan ook uw eetlust in bedwang houden door het verhogen van het niveau van de volheid hormonen zoals GLP-1, CCK en PYY, terwijl het de omvang van de honger hormoon ghreline terugdringt ( 19 , 23 ).

Terwijl alle eiwitten die je nodig hebt uit een eiwitrijke voedingsmiddelen kan verkrijgen, veel mensen hebben nog steeds moeite om voldoende eiwitten per dag te eten.

Eiwitpoeder supplementen zijn een handige manier om uw eiwitinname te verhogen.

Opties omvatten whey, caseïne, soja, ei en hennep eiwitpoeders. Echter, het is belangrijk om een eiwit supplement te nemen die weinig suiker en additieven bevatten, vooral als je wilt afvallen.

Houd in gedachten dat calorieën nog steeds belangrijk zijn. Eiwit supplementen moet een snack vervangen of een deel van een maaltijd, in plaats van te worden toegevoegd op als belangrijk onderdeel in uw maaltijd.

Als je moeite hebt om voldoende eiwitten te eten, probeer het nemen van 25-50 gram van proteïne poeder per dag.

Samenvatting:Eiwitsupplementen zijn een handige manier om uw eiwitinname te verhogen. Een hoge eiwitinname kan u helpen vet te verbranden door het stimuleren van uw stofwisseling en het terugdringen van uw eetlust.

4. Oplosbare vezels

Er zijn twee verschillende soorten vezels – oplosbare en onoplosbare.

Oplosbare vezels mengt zich met water in het spijsverteringskanaal en vormt een viskeuze gel-achtige substantie ( 24 ).

Interessant, studies hebben aangetoond dat oplosbare vezels kunnen helpen vet te verbranden door het terugdringen van uw eetlust ( 25 , 26 , 27 ).

Dat komt omdat oplosbare vezels kunnen helpen om de niveaus van de volheid hormonen zoals PYY en GLP-1 te verhogen. Het kan ook helpen niveaus van de honger hormoon ghreline te verlagen( 25 , 26 , 28 ).

Bovendien, oplosbare vezels helpt bij het vertragen van de levering van voedingsstoffen aan de darm. Wanneer dit gebeurt, je lichaam neemt meer tijd om het te verteren en de voedingsstoffen te absorberen, die kunnen uw een langer gevoel van volheid geven (27 ).

Wat meer, oplosbare vezels kunnen ook helpen om vet te verbranden door het verminderen van hoeveelheid calorieën te absorberen uit de voeding.

In een studie, 17 mensen aten verschillende hoeveelheden vezels en vet. Het bleek dat de mensen die het meeste vezels aten absorbeerden minder vet en minder calorieën uit hun voeding( 29 ).

Terwijl u alle oplosbare vezels die u nodig hebt uit voedsel kunt krijgen, vele mensen vinden dit een uitdaging. Als dat het geval is voor u, probeer dan het nemen van een oplosbare vezel-supplement zoals glucomannan of psyllium.

Samenvatting:Oplosbare vezel supplementen kan helpen vet te verbranden door het terugdringen van uw eetlust en kan hoeveel calorieën vermideren die je uit de voeding absorbeert. Goede oplosbare vezel supplementen zijn glucomannan en psyllium.

5. Yohimbine

Yohimbine is een stof die voorkomt in de bast van Pausinystalia yohimbe , een boom in Centraal- en West-Afrika.

Het wordt vaak gebruikt als een afrodisiacum, maar het heeft ook eigenschappen die u kunnen helpen vet te verbranden.

Yohimbine werkt door het blokkeren van receptoren alfa-2 adrenerge receptoren.

Deze receptoren onderdrukken vetverbranding maar verhogen normaliter de werking van adrenaline, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om vet voor brandstof te verbranden. Aangezien yohimbine blokkeert deze receptoren kan het effect adrenaline verhogen en het bevorderen van de afbraak van vet voor brandstof ( 30 , 31 , 32 , 33 ).

Een studie bij 20 voetballers bleek dat het nemen van 10 mg yohimbine tweemaal daags hielp hen gemiddeld 2,2% van hun lichaamsvet te verliezen, in slechts drie weken.

Houd in gedachten dat deze atleten waren al behoorlijk mager, dus een vermindering van 2,2% lichaamsvet is significant ( 34 ).

Ook dierstudies hebben aangetoond dat yohimbine kan helpen de eetlust te verminderen( 35 ).

Toch is er meer informatie nodig over yohimbine voordat het als een go-to-vetverbranding supplement kan worden aanbevolen.

Bovendien, omdat yohimbine houd je adrenaline op een verhoogd niveau, het kan het bijwerkingen geven zoals misselijkheid, leiden tot angst, paniekaanvallen en hoge bloeddruk ( 36 ).

Het kan ook interactie met andere medicijnen hebben die voor de bloeddruk en depressie. Als u deze medicijnen gebruikt voor bloeddruk of angst, is het beter om yohimbine niet te gebruiken( 37 ).

Samenvatting:Yohimbine kan je helpen vet te verbranden door de adrenaline hoog te houden en het blokkeren van receptoren die normaal vetverbranding onderdrukken. Het kan echter vervelende bijwerkingen veroorzaken bij sommige mensen.

Andere supplementen die kunnen helpen vet te verbranden

Verschillende andere supplementen kunnen helpen gewicht te verliezen.

Echter, ofwel geven ze bijwerkingen of gebrek aan bewijs om hun beweringen te ondersteunen.

Deze omvatten:

  • 5-HTP: 5-HTP is een aminozuur en de voorloper van het hormoon serotonine. Het kan u helpen om vet te verbranden door het terugdringen van uw eetlust. Het kan echter ook interactie zijn met medicijnen voor depressie ( 38 , 39 ).
  • Synephrine: Synephrine is een stof die vooral veel in bittere sinaasappelen voorkomt. Enig bewijs laat zien dat het kan helpen om vet te verbranden, maar slechts een handvol studies ondersteunen de gevolgen ervan ( 40 , 41 ).
  • Groene koffieboon extract: Onderzoek toont aan groene koffieboon extract kan helpen om vet te verbranden. Echter, studies over groene koffieboon extract worden gesponsord door de fabrikanten.(42 , 43 ).
  • CLA (geconjugeerd linolzuur): CLA is een groep van omega-6 vetzuren die u kunnen helpen vet te verbranden. Echter, de totale effecten blijken zwak, en het bewijs is verdeeld ( 44 , 45 ).
  • L-carnitine L-carnitine is een natuurlijk voorkomend aminozuur. Sommige studies tonen aan dat het kan helpen om vet te verbranden, maar het bewijs erachter is zwak( 46 , 47 ).

Samenvatting:Er zijn andere supplementen die u kunnen helpen vet te verbranden, waaronder 5-HTP, synephrine, groene koffieboon extract, CLA en L-carnitine. Echter, ze hebben elk hun beperkingen.

Gevaren en beperkingen van vetverbrandende supplementen

Commerciële vetverbrandende supplementen zijn op grote schaal beschikbaar en zeer gemakkelijk te verkrijgen.

Echter, ze maken het vaak hun beloftes niet waar en kunnen zelfs schadelijk voor uw gezondheid zijn( 2 ).

Dat komt omdat vetverbrandende supplementen hoeven niet te worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration, voordat ze op de markt komen.

In plaats daarvan is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant om ervoor te zorgen dat hun supplementen zijn getest op veiligheid en effectiviteit ( 3 ).

Helaas zijn er veel gevallen van vetverbrandende supplementen die uit de handel zijn genomen omdat ze werden besmet met schadelijke ingrediënten ( 48 ).

Daarnaast zijn er vele gevallen waarin verontreinigde supplementen gevaarlijke bijwerkingen veroorzaakten, zoals hoge bloeddruk, beroertes, toevallen en zelfs de dood ( 49 ).

Een toelichtende opmerking, de hierboven genoemde natuurlijke supplementen  helpen om vet te verbranden, wanneer toegevoegd aan een gezonde levensstijl.

Houd in gedachten dat een supplement een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging niet kan vervangen. Ze helpen het beste in combinatie met een gezonde levensstijl.

Samenvatting:In sommige gevallen, commerciële vetverbranders kunnen gevaarlijk zijn, omdat ze niet worden gereguleerd door de FDA. Er zijn gevallen van gevaarlijke bijwerkingen en contaminatie met schadelijke ingrediënten geweest.

Tot slot

Er is geen één “magische pil” om uw gewicht problemen op te lossen.

Echter, veel natuurlijke oplossingen kunnen u helpen meer vet te verbranden in combinatie met een gezond dieet en regelmatig lichaamsbeweging.

Deze omvatten cafeïne, groene thee extract, eiwitsupplementen, oplosbare vezels supplementen en yohimbine.

Onder deze, cafeïne, groene thee extract en eiwitsupplementen zijn waarschijnlijk het meest effectief om u te helpen u vet te verbranden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =

This div height required for enabling the sticky sidebar