Ad Clicks :Ad Views :
img

De 6 beste thee om af te vallen en buikvet te verliezen

417 Views

De 6 beste thee om af te vallen en buikvet te verliezen

Thee is een drank dat over de hele wereld wordt gedronken.

Je kunt door het gieten van heet water op theebladeren om voor een paar minuten te laten trekken, zodat hun aroma doordringt in het water.

Deze aromatische drank wordt meestal gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis , een soort van groenblijvende struik inheems in Azië.

Het drinken van thee is in verband gebracht met vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip om de cellen te beschermen tegen schade en het verminderen van het risico op hart-en vaatziekten ( 1 , 2 ).

In sommige studies bleek ook dat thee gewichtsverlies kan versterken en helpen bij het bestrijden van buikvet. Bepaalde soorten zijn effectiever dan andere om dit te bereiken.

In dit artikel zal worden gekeken naar zes van de beste thee voor het verhogen van gewichtsverlies en het verminderen van lichaamsvet.

1. Groene thee

Groene thee is één van de meest bekende soorten thee, en is verbonden met vele voordelen voor de gezondheid.

Het is ook één van de meest effectieve thee om af te vallen . Er is substantieel bewijs dat groene thee in zowel het gewicht als lichaamsvet effectief is.

In een studie uit 2008, 60 zwaarlijvige mensen volgden een gestandaardiseerd dieet gedurende 12 weken, terwijl er regelmatig groene thee of een placebo werd gedronken.

In de loop van de studie, die groene thee dronken verloren 7,3 pond (3,3 kg) meer gewicht dan de placebogroep ( 3 ).

Een andere studie bleek dat mensen die groene thee extract gebruikten gedurende 12 weken een aanzienlijke daling in lichaamsgewicht, lichaamsvet en taille omtrek, in vergelijking met een controlegroep ( 4 ).

Dit kan zijn omdat groene thee extract vooral hoog is in catechine, natuurlijke antioxidanten die uw stofwisseling kunnen stimuleren en het verhogen van de vetverbranding ( 5 ).

Ditzelfde effect geldt ook voor matcha, een sterk geconcentreerde groene thee in poedervorm die dezelfde heilzame ingrediënten als gewone groene thee bevat.

Kortom:Groene thee is rijk aan een soort van antioxidanten catechine genaamd, en is in verband gebracht met gewichtsverlies en vetverlies.

2. Puerh thee

Ook bekend als Pu’er of pu-erh thee, puerh thee is een soort van Chinese zwarte thee die is gegist.

Het wordt vaak genoten na een maaltijd, en heeft een aardse aroma die hoe langer wordt bewaard de neiging heeft zich te ontwikkelen.

Sommige dierlijke studies hebben aangetoond dat puerh thee kan de bloedsuikerspiegel en bloed triglyceriden verlagen. En studies bij dieren en mensen hebben aangetoond dat puerh thee kan in staat zijn om te helpen gewichtsverlies te vergroten ( 6 , 7 ).

In één studie werden 70 mannen ofwel een capsule van puerh thee extract gegeven of een placebo. Na drie maanden, degenen met de puerh thee capsule verloren ongeveer 2,2 pond (1 kg) meer dan de placebogroep ( 8 ).

Een andere studie bij ratten hadden soortgelijke bevindingen, waaruit blijkt dat puerh thee-extract had een anti-obesitas-effect en hielp gewichtstoename te onderdrukken( 9 ).

Huidige onderzoek is beperkt tot puerh thee-extract, zodat er meer onderzoek nodig is om te zien of het dezelfde effecten heeft als het drinken van thee.

Kortom:Mens en dierstudies tonen aan dat puerh thee-extract kan bijdragen tot een verbetering van gewichtsverlies, terwijl het ook de bloedsuikerspiegel en bloed triglyceriden niveaus kan verlagen.

3. Zwarte thee

Zwarte thee is een soort thee die meer oxidatie heeft ondergaan dan andere soorten, zoals groene, witte of oolong thee.

Oxidatie is een chemische reactie die optreedt wanneer de theeblaadjes worden blootgesteld aan de lucht, wat resulteert in bruinkleuring waardoor de karakteristieke donkere kleur van zwarte thee( 10 ).

Er zijn veel verschillende soorten mengsels van zwarte thee beschikbaar, waaronder populaire soorten zoals Earl Grey en een English breakfast.

Verschillende studies hebben aangetoond dat zwarte thee effectief kan zijn als het gaat om het beheersen van gewicht.

Een studie bij 111 mensen bleek dat het drinken van drie koppen zwarte thee per dag gedurende drie maanden aanzienlijk gewichtsverlies was toegenomen en tailleomtrek was vermindert, in vergelijking met het drinken van een cafeïne-gematchte controlegroep. ( 11 ).

Sommigen speculeren dat de potentiële gevolgen van het gewichtsverlies is dat zwarte thee rijk is aan flavonen, een soort plantpigment met antioxiderende eigenschappen.

Een studie volgde 4.280 volwassenen ouder dan 18 jaar. Het bleek dat degenen met een hogere flavonen inname van voedingsmiddelen en dranken, zoals zwarte thee hadden een lagere body mass index (BMI) dan mensen met een lagere flavonen inname ( 12 ).

Echter, deze studie keek alleen naar het verband tussen BMI en flavonen inname. Verder onderzoek is nodig om rekening te houden met andere factoren die een rol kunnen spelen.

Kortom:Zwarte thee is hoog in flavonen en wordt geassocieerd met reducties in gewicht, BMI en middelomtrek.

4. Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese thee die gedeeltelijk is geoxideerd, waardoor het ergens tussen groene en zwarte thee inzit, in termen van oxidatie en kleur.

Het wordt vaak omschreven als het hebben van een fruitige, geurig aroma en een unieke smaak, hoewel deze sterk kunnen variëren, afhankelijk van het niveau van oxidatie.

Verschillende studies hebben aangetoond dat oolong thee kan bijdragen tot een verbetering van gewichtsverlies door het verbeteren van vetverbranding en het versnellen van de stofwisseling.

In een studie, 102 mensen met overgewicht of obesitas dronken gedurende zes weken elke dag Oolong thee, die hebben kunnen bijgedragen tot een vermindering van zowel hun lichaamsgewicht als lichaamsvet. De onderzoekers stelden vast dat dit kwam door verbetering van de stofwisseling van vet in het lichaam( 13 ).

Een andere kleine studie gaf mannen ofwel water of thee gedurende drie dagen, het meten van hun stofwisseling vergeleken met water. Oolong thee energie-uitgaven stegen met 2,9%, het equivalent van het verbranden van een extra 281 calorieën gemiddeld per dag,  ( 14 ).

Terwijl meer studies over de gevolgen van oolong thee nodig zijn, tonen deze bevindingen aan dat oolong zou potentieel nuttig kunnen zijn bij het afvallen.

Kortom:Studies tonen aan dat Oolong thee kan helpen verminderen van gewicht en lichaamsvet door het verhogen van de stofwisseling en het verbeteren van de vetverbranding.

5. Witte thee

Witte thee onderscheidt zich van andere soorten thee, omdat het minimaal is verwerkt en geoogst, terwijl de theeplantjes nog jong zijn.

Witte thee heeft een uitgesproken smaak heel anders dan andere soorten thee. Het smaakt subtiel, delicaat en licht zoet.

De voordelen van witte thee zijn goed bestudeerd, en variëren van verbetering van de mondgezondheid tot het doden van kankercellen in sommige laboratoriumstudies ( 15 , 16 ).

Hoewel verder onderzoek nodig is, kan witte thee ook helpen als het gaat om gewicht te verliezen en lichaamsvet.

Studies tonen aan dat witte thee en groene thee hebben vergelijkbare hoeveelheden van catechine, die kunnen bijdragen tot gewichtsverlies ( 5 , 17 ).

Bovendien, één test-tube studie toonde aan dat witte thee extract verhoogde de afbraak van vetcellen, terwijl het de vorming van nieuwe kan voorkomen( 18 ).

Echter, in gedachten houden dat dit een test-tube studie was, dus het is onduidelijk hoe de effecten van witte thee van toepassing kunnen zijn voor de mens.

Bijkomende studies zijn nodig om de mogelijke positieve effecten van witte thee te bevestigen als het gaat om vetverlies.

Kortom:Eén-test-tube studie bleek dat witte thee extract vetverlies kan toenemen. Echter, niet veel onderzoek bij mensen is er momenteel gedaan, en er is meer onderzoek nodig.

6. Kruidenthee

Kruidenthee is doorgaans een melange op basis van kruiden, specerijen en vruchten in heet water.

Ze verschillen van de traditionele thee, omdat ze meestal geen cafeïne bevatten, en zijn niet gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis .

Populaire kruidenthee omvatten rooibos thee , gemberthee, rozenbottel thee en hibiscus thee.

Hoewel de ingrediënten en formuleringen van kruidenthee aanzienlijk kunnen verschillen, bleek uit sommige studies dat kruidenthee kan helpen bij afvallen en vetverlies.

In een onderzoek bij dieren, onderzoekers gaven obese ratten een kruidenthee, en bleek dat het lichaamsgewicht verlaagde en hielp bij het normaliseren van de hormoonspiegels ( 19 ).

Rooibos thee is een soort kruidenthee die vooral effectief kan zijn wanneer het gaat om de vetverbranding ( 20 ).

Één test-tube studie toonde aan dat rooibos thee verhoogde vetstofwisseling en hielp bij het blokkeren van de vorming van vetcellen ( 21 ).

Echter, verdere studies bij de mens zijn nodig om te kijken naar de effecten van kruidenthee zoals rooibos op gewichtsverlies.

Kortom:Hoewel het onderzoek beperkt is, bleek uit sommige studies dat kruidenthee met inbegrip van rooibosthee, kan helpen bij het afvallen en het verhogen van vetverlies.

Tot slot

Hoewel veel mensen thee drinken, uitsluitend voor zijn verzachtende kwaliteit en de heerlijke smaak, kan elke beker ook vele voordelen voor de gezondheid bevatten.

Het vervangen van calorierijke dranken zoals sap of frisdrank met thee kan helpen de totale calorie-inname te verminderen en leiden tot gewichtsverlies.

Sommige dier en test-tube studies hebben ook aangetoond dat bepaalde soorten thee kan helpen bij het afvallen terwijl het ook de vorming van vetcellen blokkeert. Echter, studies bij mensen zijn nodig om dit verder te onderzoeken.

Bovendien veel soorten thee zijn vooral hoog in gunstige verbindingen zoals flavonen en catechinen, die zouden kunnen helpen bij het afvallen.

In combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, een kopje of twee van thee per dag kan u helpen stimuleren van gewichtsverlies en het voorkomen van schadelijke buikvet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =

This div height required for enabling the sticky sidebar