Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

7 Afrodisiacum voedingsmiddelen die uw libido stimuleert

895 Views

7 Afrodisiacum voedingsmiddelen die uw libido stimuleert

Afrodisiacum is een middel dat wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren, of verhoogt seksueel genot of prestaties.

Afrodisiaca is natuurlijk een hot topic, zoals blijkt uit de talloze farmaceutische geneesmiddelen die beschikbaar zijn en speciaal verkocht voor hun libido stimuleren effecten.

Echter, sommige mensen gebruiken liever natuurlijke alternatieven, omdat ze over het algemeen veiliger zijn en de neiging om minder bijwerkingen te hebben.

In dit artikel 7-wetenschappelijke-backed beoordelingen over afrodisiaca dat je libido kan stimuleren.

1 Maca

Maca is een zoete knolgewas met een aantal voordelen voor de gezondheid .

In Zuid-Amerika wordt het vaak gebruikt om de vruchtbaarheid te stimuleren, zelfs heeft het de bijnaam “Peruaanse Viagra.”

Het groeit voornamelijk in de bergen van centraal Peru en is gerelateerd aan kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, boerenkool en wittekool ( 1 ).

Maca is één van de weinige populaire natuurlijke afrodisiaca die daadwerkelijk wordt gesteund door de wetenschap.

Dierstudies melden een toename van libido en erectiele functie bij muizen en ratten die gevoed werden maca ( 2 ).

En maca lijkt libido stimuleren effecten bij de mens te hebben. Vier hoogwaardige studies rapporteerde dat deelnemers ervaren seksuele begeerte verbeterd nadat zij maca consumeerden( 3 , 4 , 5 , 6 ).

Bovendien is een kleine studie suggereert dat maca kan helpen bij het verminderen van het verlies van libido, dat vaak wordt ervaren als een bijwerking van bepaalde antidepressiva ( 7 ).

De meeste studies leverden 1,5-3,5 gram maca per dag gedurende 2-12 weken ( 8 ).

De deelnemers in het algemeen tolereerde deze inname goed en ervaren weinig bijwerkingen. Er zijn echter meer studies nodig zijn om een ​​veilige doseringen en effecten op lange termijn vast te stellen.

Samenvatting: Maca is een zoet knolgewas die kan helpen de libido te stimuleren.

2. Tribulus

Vijf Herb Capsules

Tribulus terrestris , ook wel bekend als bindii, is een eenjarige plant die groeit in droge klimaten.

Het wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van atletische prestaties, onvruchtbaarheid en verlies van libido ( 9 ).

Dit supplement wordt ook ondersteund door een aantal wetenschap. Dierstudies rapporteren een verhoogde productie van zaadcellen bij ratten die Tribulus supplementen gebruikten ( 10 ).

Een andere studie bleek 88% van de vrouwen met seksuele disfunctie ervaren verhoogde seksuele tevredenheid na het nemen van 250 mg Tribulus per dag gedurende 90 dagen ( 11 ).

Daarnaast onderzocht een groep onderzoekers het effect van Tribulus bij vrouwen met seksuele disfunctie door ze 7,5 mg van het extract per dag te geven.

Na vier weken rapporteerden de vrouwen aanzienlijk hogere niveaus van verlangen, opwinding, geilheid en orgasme tevredenheid 12 ).

Dat gezegd hebbende, meer onderzoek is nodig om optimale dosering, evenals de effecten van de evaluatie van Tribulus supplementen bij mannen.

Samenvatting: De Tribulus terrestris plant kan lustopwekkende effecten bij vrouwen teweegbrengen. Meer onderzoek is nodig om optimale doses te evalueren, evenals de effecten ervan bij mannen.

3. Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba is een herbal supplement afgeleid van één van de oudste soorten bomen – de Ginkgo biloba boom.

Het is populair in de traditionele Chinese geneeskunde als een behandeling voor vele kwalen, zoals depressie en een slechte seksuele functie.

Ginkgo biloba daarvan wordt gezegd te werken als een afrodisiacum door de bloedvaten te helpen ontspannen en de bloedstroom te verhogen ( 13 ).

Toch hebben studies gemengde resultaten opgeleverd.

Bijvoorbeeld, een kleine studie meldt dat ginkgo biloba verminderde het verlies van libido veroorzaakt door het gebruik van antidepressiva in ongeveer 84% van de deelnemers.

Zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers zeiden dat ze toegenomen verlangen ervaren, opwinding en het vermogen om een orgasme na het verbruiken van 60-120 mg van het supplement per dag, hoewel de effecten sterker leken bij vrouwelijke deelnemers ( 14 ).

Echter, een follow-up studie merkt geen verbetering in een vergelijkbare groep van deelnemers die ginkgo biloba namen ( 15 ).

Ginkgo biloba wordt in het algemeen goed verdragen, maar het kan fungeren als een bloedverdunner. Dus, als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zorg ervoor om te controleren met uw arts of apotheker voordat u ginkgo biloba gaat gebruiken ( 16 ).

Samenvatting: Ginkgo biloba heeft misschien afrodisiacum effect, maar studieresultaten zijn inconsistent. Het kruid kan ook interageren met bloedverdunners, dus neem contact op met uw huisarts alvorens het te gebruiken.

4. Rode ginseng

Ginseng is een populair kruid in de Chinese geneeskunde.

Een bepaald type – rode ginseng – wordt vaak gebruikt om een verscheidenheid van aandoeningen bij mannen en vrouwen te behandelen, met inbegrip van een laag libido en seksuele functie ( 9 ).

Verschillende studies hebben onderzocht het gebruik bij mannen en waargenomen dat rode ginsengen was ten minste twee keer zo effectief als de placebo op de verbetering van de erectiele functie(17 , 18 ).

Ook een kleine studie bij postmenopauzale vrouwen bleek dat rode ginseng seksuele opwinding kan verbeteren (19 ).

Echter, deze resultaten zijn niet universeel. Bovendien sommige experts twijfelen aan de kracht van deze studies en waarschuwen dat meer onderzoek nodig is voordat sterke conclusies kunnen worden getrokken ( 20 , 21 ).

Een studie hadden deelnemers 1,4-3 gram rode ginseng per dag gedurende 4-12 weken gegeven( 17 ).

Deze en een andere studie bleek dat mensen over het algemeen ginseng goed tolereren, maar het kan interfereren met bloedverdunnende medicatie en de behandeling van hormoongevoelige kankers.

In sommige gevallen kan ginseng ook hoofdpijn, constipatie of wat maagklachten veroorzaken (17 , 22 ).

Samenvatting: Rode ginseng is een populair kruid dat kan helpen om libido en erectiele functie bij mannen en seksuele opwinding bij vrouwen te verbeteren. Er zijn echter betere studies nodig om deze effecten te bevestigen.

5. Fenegriek

Fenegriek is een eenjarige plant en wordt wereldwijd geteeld.

De zaden worden meestal gebruikt in Zuid-Aziatische gerechten, maar het is ook populair in de Ayurvedische geneeskunde als een ontstekingsremmer,-libido stimulerende behandeling.

En misschien is dit een goede reden – dit kruid blijkt stoffen die het lichaam kan gebruiken voor maken van geslachtshormonen, zoals oestrogeen en testosteron(23 , 24 ).

In een kleine studie, mannen aan wie 600 mg van fenegriek extract per dag consumeerden gedurende zes weken meldde een verhoogde seksuele opwinding en meer orgasmen ( 25 ).

Ook een kleine studie onderzocht de effecten van een dagelijkse dosis van 600 mg van fenegriek extract bij vrouwen die een laag libido hadden.

Men merkte een aanzienlijke toename van seksueel verlangen en opwinding bij de fenegriek groep tegen het einde van de acht weken durende studie, in vergelijking met de placebogroep ( 26 ).

Fenegriek wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan interageren met bloedverdunnende medicatie en kunnen wat maagklachten veroorzaken (27 ).

Bovendien, vanwege de invloed op geslachtshormonen, fenegriek kan ook interfereren met de behandeling van hormoongevoelige kankers ( 9 ).

Samenvatting: Fenegriek kan helpen om seksueel verlangen en opwinding bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren. Degene die bloedverdunnende medicatie gebruiken moeten het vermijden.

6. Pistachenoten

Kom van pistaches

Mensen eten pistachenoten sinds 6000 voor Christus.

Ze zijn heel voedzaam en bijzonder rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten ( 28 ).

Pistachenoten kan een verscheidenheid aan voordelen voor de gezondheid bevatten, met inbegrip van het helpen van een lagere bloeddruk, beheersing van het gewicht en het risico op hart-en vaatziekten verminderen (29 , 30 , 31 ).

Bovendien kunnen ze ook helpen de symptomen van erectiestoornissen te verminderen.

In een kleine studie, mannen die 100 gram van pistachenoten per dag gedurende drie weken aten ervaren verhoogde bloedtoevoer naar de penis en een hardere erecties (32 ).

Deskundigen hebben gesuggereerd deze effecten te wijten zijn aan het vermogen van pistachenoten om het bloedcholesterol te verbeteren en het stimuleren van een betere doorbloeding door het hele lichaam.

Echter, deze studie maakte geen gebruik van een placebo-groep, wat het moeilijk maakt om de resultaten te interpreteren. Meer studies zijn nodig voordat er sterke conclusies kunnen worden getrokken.

Samenvatting: Pistachenoten lijken de bloedstroom te verhogen, wat bijdraagt aan hardere erectie. Er zijn echter meer studies nodig voordat sterke conclusies kunnen worden getrokken.

7. Saffraan

Saffraan is een specerij afkomstig van de Crocus sativus bloem. Het is inheems in Zuidwest-Azië en één van de duurste kruiden per gewicht.

Dit kruid wordt vaak gebruikt als een alternatieve remedie ter behandeling van depressie, verminderen van stress en verbeteren van de stemming ( 33 ).

Wat meer, saffraan is ook populair om zijn potentieel lustopwekkende eigenschappen, in het bijzonder bij personen die antidepressiva zijn.

Een studie merkte op dat een groep mannen 30 mg saffraan per dag gegeven gedurende vier weken ervaren grotere verbeteringen in de erectiele functie dan mannen die een placebo kregen( 34 ).

Een follow-up studie bij vrouwen meldde dat die in de saffraan groep ervaren hogere niveaus van opwinding en verhoogde geilheid, in vergelijking met die in de placebogroep ( 35 ).

Niettemin, studies over de afrodisiacum eigenschappen van saffraan in individuen die niet lijden aan depressie inconsistente resultaten opleveren( 36 , 37 , 38 , 39 ).

Samenvatting: Saffraan kan helpen verhogen sex-drive bij individuen die antidepressiva medicijnen gebruiken. Toch blijven de resultaten in andere groepen gemengd.

Bekende afrodisiacum voedingsmiddelen die niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs

Verscheidene andere voedingsmiddelen worden aangeprezen afrodisiacum eigenschappen te bevatten. Hun libido stimuleren effecten worden echter vaak ondersteund door zeer weinig wetenschappelijk bewijs.

Hier zijn enkele van de meest populaire van deze twijfelachtige voedingsmiddelen:

 • Chocolade: Verbindingen in cacao worden vaak aangeprezen als een afrodisiacum effect te hebben, in het bijzonder bij vrouwen. Echter, studies bieden weinig bewijs om deze zeer populaire overtuiging te ondersteunen( 40).
 • Oesters: Terwijl de ene studie toont aan dat ze soms libido stimuleren effecten bij ratten kan hebben, er zijn geen studies die libido-verbeterende eigenschappen van oesters ondersteunen bij de mens ( 9 , 41 ).
 • Kuisboombessen: Studies suggereren dat deze vrucht kunnen hormoonspiegels beïnvloeden en premenstrueel syndroom (PMS) symptomen bij vrouwen verminderen. Echter, er is geen bewijs dat het biedt libido stimuleerde voordelen ( 42 , 43 ).
 • Honing: Het is naar verluidt al eeuwenlang gebruikt om romantiek in huwelijken te brengen. Een ras genaamd “gekke honing” wordt zelfs op de markt gebracht als een seksuele stimulans. Vooralsnog zijn er geen studies die dit ondersteunen , en het kan gevaarlijk giftige stoffen bevatten ( 9 , 44 , 45 ).
 • Epimedium: Ook wel bekend als Horny Goat Weed, het is populair in de traditionele Chinese geneeskunde voor de behandeling van aandoeningen zoals erectiestoornissen. Cel- en dierstudies bieden enige vroegtijdige ondersteuning voor dit gebruik, maar de menselijke studies zijn nodig ( 46 , 47 ).
 • Rode pepers: Volgens het volksgeloof, capsaïcine, de stof die  rode pepers hun hete smaak geeft, stimuleert de zenuwuiteinden op de tong, waardoor de vrijlating van seks drive-opvoerende chemische stoffen veroorzaakt. Geen studies ondersteunen echter dit geloof.
 • Alcohol: Alcohol kan fungeren als een afrodisiacum doordat beide mannen en vrouwen ontspannen en raken in een goede stemming. Echter kan zwaar drinken eigenlijk opwinding en seksuele functie verminderen , dus matigen is de sleutel.( 48 , 49 ).

Samenvatting: De hierboven genoemde supplementen worden vaak gezegd om te helpen verhogen seksueel verlangen. Echter, er is momenteel beperkt wetenschappelijk bewijs om het gebruik ervan als afrodisiaca te ondersteunen.

Tot slot

Als het gaat om het stimuleren van sex drive, de lijst van voedingsmiddelen met potentiële lustopwekkende eigenschappen is erg lang.

Echter, slechts een klein deel van deze zogenaamde afrodisiaca worden daadwerkelijk ondersteund door de wetenschap.

Bent u geinteresseerd in het geven van de wetenschap-backed opties, kunt u beginnen met kleine hoeveelheden en het verhogen van de dosering op basis van uw persoonlijke tolerantie.

Ook is het belangrijk op te merken dat de natuurlijke afrodisiaca kunnen interageren met bepaalde medicijnen.

Als u momenteel medicijnen gebruikt, zorg ervoor dat contact opneemt met uw arts voordat u deze voedingsmiddelen en kruiden gaat proberen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

It is main inner container footer text