Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

8 Verrassende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

84 Views

8 Verrassende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

Kruidnagels zijn de bloemknoppen van de kruidnagelboom, ook wel bekend als Syzygium aromaticum ( 1 ).

Te verkrijgen in zowel hele als gemalen vorm, deze veelzijdige specerij met een zeer overheersende smaak kan worden gebruikt voor onder andere in een stoofvlees gerecht, voegt smaak toe aan warme dranken en wordt veel gebruikt in koekkruiden, zoals in speculaas.

U kunt kruidnagel ook als één van de belangrijkste ingrediënten vinden in ontbijtkoek of als basis specerij in de Indiase keuken.

Naast hun zoete, aromatische smaak, hele kruidnagel heeft een overheersende smaak en staat bekend om hun krachtige medicinale eigenschappen.

In feite bleek in dierstudies dat de verbindingen in  kruidnagels verschillende gezondheidsvoordelen bevat met inbegrip van ondersteunende gezondheid van de lever en het helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel (2 , 3 ).

In dit artikel 8 van de meest indrukwekkende voordelen voor de gezondheid van het eten van kruidnagel.

1. Bevatten belangrijke voedingsstoffen

Kruidnagels bevatten vezels, vitaminen en mineralen, dus het gebruik van hele of gemalen kruidnagel om smaak toevoegen aan je eten kan een aantal belangrijke voedingsstoffen bevatten.

Een theelepel (2 g) gemalen kruidnagel bevat ( 4 ):

  • Calorieën: 21
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vezels: 1 gram
  • Mangaan: 30% van de ADH
  • Vitamine K: 4% van de ADH
  • Vitamine C: 3% van de ADH

Vezels kunnen helpen bij het voorkomen van constipatie en het bevorderen van regelmatige stoelgang, vitamine C kan helpen versterken van uw immuunsysteem en vitamine K is een belangrijke voedingsstof voor de bloedstolling ( 5 , 6 , 7 ).

Ondertussen, mangaan is een essentieel mineraal voor het behoud hersenfunctie en opbouw van sterke botten ( 8 , 9 ).

Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen, kruidnagelpoeder bevat kleine hoeveelheden calcium, magnesium en vitamine E ( 4 ).

Samenvatting:Kruidnagels bevatten weinig calorieën en enige vezels, mangaan, vitamine K en vitamine C.

 2. Rijk aan antioxidanten

Naast dat ze verschillende belangrijke vitaminen en mineralen bevatten, kruidnagel is rijk aan antioxidanten ( 10 ).

Antioxidanten zijn stoffen die oxidatieve stress kan verminderen, die kan bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekte (11 ).

Kruidnagel bevat een stof genaamd eugenol, waarvan is aangetoond te fungeren als een natuurlijk antioxidant.

In feite, in een reageerbuisstudie bleek dat eugenol stopten oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen en was vijf keer effectiever dan vitamine E, een krachtige antioxidant ( 12 ).

Naast eugenol, kruidnagelpoeder bevat ook vitamine C.

Vitamine C werkt als een antioxidant in uw lichaam en helpt het neutraliseren van vrije radicalen, deze verbindingen die zich kunnen opbouwen en leiden tot schadelijke oxidatieve stress (13 , 14 ).

Het toevoegen van kruidnagel in uw voeding, samen met andere antioxidant-rijke voedingsmiddelen kan helpen bij het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Samenvatting:Kruidnagels zijn rijk aan antioxidanten, met inbegrip van eugenol en vitamine C, die beide kunnen bijdragen tot het verminderen van oxidatieve stress.

3. Kan beschermen tegen kanker

In sommige onderzoeken bleek dat de verbindingen gevonden in kruidnagel kan helpen beschermen tegen kanker.

In een laboratorium studie bleek dat kruidnagel extract hielp de groei te stoppen van tumoren en bevorderd celdood in kankercellen ( 15 ).

Andere laboratorium studie hadden vergelijkbare resultaten, en daaruit bleek dat geconcentreerde hoeveelheden kruidnagelolie veroorzaakte celdood bij 80% van slokdarmkanker cellen ( 16 ).

Eugenol aanwezig in kruidnagel heeft ook aangetoond dat het anti-kanker eigenschappen heeft.

In een reageerbuisstudie bleek dat eugenol effectief celdood in cervicale kankercellen bevordert ( 17).

Houd er echter rekening mee dat deze reageerbuisstudies gebruikte zeer geconcentreerde hoeveelheden van kruidnagel extract, kruidnagelolie en eugenol. Verder onderzoek is nodig om te bepalen hoe kruidnagel van invloed kan zijn bij de mens.

Samenvatting: Laboratorium studies tonen aan dat de verbindingen in kruidnagels de groei van kankercellen kan remmen en bevordert kanker celdood. Meer onderzoek is nodig om deze effecten bij de mens te bevestigen.

4. Kan de gezondheid van de lever verbeteren

Studies tonen aan dat de gunstige verbindingen in kruidnagel kan helpen de gezondheid van de lever te bevorderen.

De verbinding eugenol kan vooral gunstig zijn voor de lever.

Een dierstudie voerde ratten met leververvetting een mengsels van hetzij kruidnagel olie of eugenol.

Beide mengsels verbeterde de leverfunctie, verminderde ontstekingen en oxidatieve stress ( 22 ).

Een ander dierstudie toonde aan dat eugenol in kruidnagel hielp omgekeerde tekenen van levercirrose of littekens van de lever ( 2 ).

Helaas, onderzoek naar de effecten van lever-bescherming van kruidnagel en eugenol bij de mens is beperkt.

Echter, een kleine studie bleek dat het nemen van eugenol supplementen voor een week verlaagde concentraties GST, een enzym dat betrokken is bij detoxificatie dat vaak een marker is van leverziekte ( 23 , 24 ).

Kruidnagels zijn ook rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen bij het voorkomen van leverziekte als gevolg van hun vermogen om te helpen het verminderen van oxidatieve stress ( 25 ).

Samenvatting:Sommige studies tonen aan dat kruidnagel en de verbindingen die zij bevatten, kunnen helpen verminderen van oxidatieve stress en beschermt de lever.

5. Kan bacteriën doden

Kruidnagel heeft aangetoond dat het antimicrobiële eigenschappen bevat, wat betekent dat ze kunnen helpen de groei van micro-organismen zoals bacteriën te stoppen( 18 ).

Een laboratorium studie studie toonde aan dat kruidnagel essentiële olie was effectief in het doden van drie soorten bacteriën, waaronder E. coli , een stam van bacteriën die krampen, diarree, vermoeidheid en zelfs tot de dood kan leiden(19 ).

Wat meer, de antibacteriële eigenschappen van kruidnagel kan zelfs helpen bevorderen van de mondgezondheid.

In één reageerbuis studie de verbindingen geëxtraheerd uit kruidnagel bleek de groei van beide typen bacteriën die bijdragen aan tandvleesontsteking te stoppen (20 ).

Een andere studie bij 40 personen testten de effecten van een kruiden-mondwater bestaande uit tea tree olie , kruidnagel en basilicum.

Na gebruik van de kruiden-mondwater gedurende 21 dagen, toonden ze verbeteringen in de gezondheid van het tandvlees, evenals de hoeveelheid plaque en bacteriën in de mond ( 21 ).

In combinatie van regelmatig poetsen en een goede mondhygiëne, kunnen de antibacteriële effecten van kruidnagel uw mondgezondheid ten goede komen.

Samenvatting:Studies tonen aan dat kruidnagel mondgezondheid bevordert, dankzij hun antimicrobiële eigenschappen, die kunnen helpen schadelijke bacteriën te doden.

6. Kan helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel

Uit onderzoek bleek dat de stoffen gevonden in kruidnagel kan helpen uw bloedsuikerspiegel te beheersen.

In een dierstudie bleek dat kruidnagelextract hielp gematigde stijgingen van de bloedsuikerspiegel bij diabetische muizen ( 3 ).

Een laboratorium en dierstudie keek naar de effecten van kruidnagel en een extract van nigericine, een stof in kruidnagels, zowel bij menselijke spiercellen als bij diabetische muizen.

Kruidnagel en nigericine bleken de opname van suiker in het bloed te verhogen van de cellen, het verhogen van de secretie van insuline en het verbeteren van de functie van de cellen die insuline produceren( 26 ).

Insuline is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het vervoer van suiker in het bloed naar je cellen. Een goede werking van insuline is essentieel voor het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel.

In combinatie met een evenwichtige voeding, kan kruidnagel helpen om uw bloedsuikerspiegel te beheersen.

Samenvatting:Laboratorium en dierlijke studies hebben aangetoond dat de verbindingen in kruidnagel kunnen de productie van insuline helpen bevorderen en een lagere bloedsuikerspiegel.

7. Kan botgezondheid bevorderen

Lage botdichtheid is een aandoening die naar schatting 43 miljoen van de oudere volwassenen in de VS treft (27 ).

Het kan leiden tot de ontwikkeling van osteoporose, waaronder verzwakte, poreuze botten en een verhoogd risico op breuken en botbreuken.

Enkele van de verbindingen in kruidnagel heeft aangetoond dat ze bijdragen aan het behoud van de botmassa bij dierproeven.

Bijvoorbeeld, een studie bij dieren bleek dat kruidnagelextract hoog eugenol verbeterde verschillende markers van osteoporose en verhoogde botdichtheid en sterkte( 28 ).

Kruidnagels zijn ook rijk aan mangaan, dat een indrukwekkende 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat in slechts 1 theelepel (2 g) gemalen kruidnagel ( 4 ).

Mangaan is een mineraal dat betrokken is bij de vorming van bot en ongelooflijk belangrijk is voor de gezondheid van de botten .

In een dierstudie bleek dat het nemen mangaan supplementen gedurende 12 weken botmineraaldichtheid en botgroei was toegenomen( 29 ).

Echter, huidige onderzoek naar de effecten van kruidnagel op botdichtheid zijn meestal beperkt tot dieren en reageerbuis studies. Meer onderzoek is nodig om te bepalen hoe botvorming bij de mens kan beïnvloeden.

Samenvatting: Dierstudies tonen aan dat kruidnagel extract en mangaan kunnen helpen om botmineraaldichtheid te verhogen. Meer onderzoek is nodig om deze effecten te bevestigen.

8. Kan maagzweren verminderen

Sommig onderzoek toont aan dat de stoffen gevonden in kruidnagel kunnen helpen bij de behandeling van maagzweren.

Ook bekend als peptische zweren, maagzweren zijn pijnlijke zweertjes die zich in het slijmvlies van de maag, de twaalfvingerige darm of de slokdarm vormen.

Ze worden meestal veroorzaakt door reducties in de beschermende bekleding van de maag dat te wijten is aan factoren zoals stress, infecties en genetica( 30 ).

In één dierlijke studie bleek de etherische olie van kruidnagel verhoogd de productie van maagzuurslijm(31 ).

Maagslijmvlies functioneert als een barrière en voorkomt erosie van het slijmvlies van de maag tegen spijsverteringszuren (32 ).

Een ander wetenschappelijke onderzoek bij dieren bleek dat kruidnagel extract hielp bij de behandeling van maagzweren en hadden vergelijkbaar effecten als diverse anti-Ulcus medicijnen( 33 ).

Hoewel de anti-zweer effecten van kruidnagel en hun verbindingen veelbelovend zijn, verdere studies zijn nodig om hun effecten bij de mens te bevestigen.

Samenvatting: Sommige dierstudies tonen aan dat kruidnagel extract en kruidnagel olie de productie van maagslijmvlies kan verhogen en helpen beschermen tegen maagzweren. Meer onderzoek bij de mens is nodig.

Tot slot

Kruidnagels hebben veel potentiële voordelen voor de gezondheid, met inbegrip om de bloedsuikerspiegel in toom te houden en te helpen blokkeren van de groei van bacteriën.

Zoals met veel gezonde voedingsmiddelen, ze zijn het meest effectief wanneer opgenomen als onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding . Probeer het integreren van een paar porties van kruidnagel per week in uw maaltijden.

U kunt eenvoudig gemalen kruidnagel in vele gerechten integreren. Ze zullen een warm, onderscheidende smaak aan desserts, curry of chutneys brengen.

U kunt ook hele kruidnagels in kokend water gedurende 5-10 minuten toevoegen om een ​​kalmerende kop van kruidnagel thee te maken.

Kruidnagels zijn heerlijk en kunnen een groot aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid bieden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text