Ad Clicks :Ad Views :
img

Abrikozen gezond

2124 Views

Abrikozen gezond

De abrikoos is een steenvrucht met een pit binnenin. De vorm is vergelijkbaar met die van de perzik, maar iets kleiner, en de huid die fluweelzacht en gouden oranje van kleur is.

Abrikoos is niet geschikt voor het maken van sap, maar kan gemengd worden met andere sappen. Het verse fruit smaakt zacht en zoet, een smaak die een kruising is tussen een perzik en een pruim.

Een abrikoos is enigszins zuur wanneer nog niet geheel rijp is, maar de zuurgraad neemt af als het rijp is en het suikergehalte neemt dan toe. Wanneer het rijp is verdubbelt het aantal vitamine A .

Voedingswaarde Abrikozen

De abrikoos heeft zeer goede gezondheidsvoordelen. Het verse fruit is rijk aan gemakkelijk-verteerbare natuurlijke suikers, vitaminen A en C, riboflavine (B2) en niacine (B3)

Het is een uitstekende bron van mineralen zoals calcium, fosfor, ijzer en sporen van natrium, zwavel, mangaan, kobalt en broom.

Abrikozen zijn vaak gedroogd, gekookt in gebak of gegeten als jam. De calorieën in abrikozen vermenigvuldigen vele malen als ze eenmaal gedroogd zijn, maar de hoeveelheid calcium, fosfor en ijzer is ook aanzienlijk toegenomen.

De beta-caroteen en lycopeen in deze gouden vrucht beschermt het LDL cholesterol tegen oxidatie, wat op zijn beurt helpt voorkomen van hartziekten.

De abrikoos pit is een noot die rijk is aan eiwitten en vetten net als elke andere noten. Het heeft ook een zeer hoog gehalte aan vitamine B17 die bekend staat als Laetrile.

Dagelijkse consumptie van abrikozenpitten wordt geclaimd zeer effectief te zijn in het voorkomen van kanker. Kankerpatiënten op Laetrile Cancer Therapy hebben gemeld dat hun tumoren zijn gekrompen met hoge doses vitamine B17.

Deze bittere abrikozenpitten kunnen worden gehakt of gemalen en met een theelepel honing worden ingenomen.

De vrucht, kern (binnenste zachter deel van de pit), bevat olie en de bloemen van de abrikoos wordt altijd al gebruikt in de geneeskunde en de medische behandeling van oudsher.

De kern levert een olie die vergelijkbaar is met die van de amandelen en wordt veel gebruikt voor hun kalmerende, krampstillende werking. Het is ook nuttig voor het genezen van wonden, verdrijven van wormen en als een algemene gezondheid tonicum.

Bloedarmoede:  Het hoge gehalte aan ijzer in abrikoos maakt het een uitstekend voedsel voor bloedarmoede lijden. De kleine maar wezenlijke hoeveelheid koper in de vrucht maakt ijzer voor het lichaam. Consumptie van abrikozen kan de productie van hemoglobine in het lichaam verhogen. Dit is ideaal voor vrouwen na hun menstruele cyclus, vooral die met zware menstruele cyclus.

Constipatie:  De cellulose en pectine inhoud abrikoos is een zacht laxerend en helpt effectief bij de behandeling van constipatie. De onoplosbare cellulose fungeert als laxeermiddel bij de stoelgang. De pectine absorbeert water en houdt het vast, waardoor de massa in de ontlasting toeneemt, wat bijdraagt ​​aan een soepele stoelgang.

Spijsvertering:  Het eten van een abrikoos vóór uw maaltijd zal de spijsvertering bevorderen, omdat het een alkalische reactie in het spijsverteringsstelsel heeft.

Gezichtsvermogen:  De hoge hoeveelheid vitamine A (vooral wanneer gedroogd) is essentieel voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen.Een tekort aan vitamine A kan nachtblindheid veroorzaken en het gezichtsvermogen schaden.

Koorts:  Meng wat honing en abrikozen met wat mineraalwater bij koorts en drinkt het om je koorts te verlagen. Het lest de dorst en effectief elimineert het de afvalstoffen uit je lichaam.

Huidprobleem:  Breng verse abrikozenbladeren aan en breng aan op schurft, eczeem, zonnebrand of jeuk op de huid voor een koel, rustgevend gevoel.

Tips

  • Abrikozen worden meestal geplukt als ze nog stevig zijn, zodat ze rijpen wanneer ze de winkels of uw huis bereiken. Een onrijpe abrikoos is vaak geel en hard. Wanneer rijp en zacht, verandert de kleur in een consistente goudoranje tint.
  • Ga voorzichtig met het fruit om, het kan gemakkelijk platgedrukt of gekneusd worden.
  • Opgeslagen in de koelkast, zullen abrikozen vers blijven en langer meegaan – tot drie of vier dagen. Wanneer overrijp, wordt het fruit zacht en papperig.
  • Abrikozen kunnen in de zon worden gedroogd. Je moet ze in tweeën snijden, de zaden verwijderen en ze in de zon leggen. Natuurlijk gedroogde abrikozen worden bruin. Veel in de winkel gekochte niet-biologische abrikozen worden vóór het drogen met zwaveldioxide behandeld om oxidatie te voorkomen. Dit helpt de oranje kleur te behouden, maar moet worden vermeden omdat ze schadelijk zijn.
  • In de Middellandse Zee wordt het abrikozenzaad gebruikt om een ​​lekkere drank te maken.
  • TIP: de abrikozenzaadpit kan worden gegeten en is zeer voedzaam. Breek de harde buitenste zaadlaag open en verwijder de binnenste witte kern. Het kan rauw of geroosterd worden gegeten en met salade worden gegeten.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ABRIKOZEN

Wanneer zijn abrikozen in het seizoen?

In gematigde klimaten komen abrikozen in het seizoen van half mei tot de vroege zomer. Net als de meeste groenten en fruit die door de moeder natuur worden geleverd, is de beste tijd om te consumeren wanneer ze binnenkomen om in uw omgeving te kruiden. Dit is het moment dat je lichaam het meest naar hunkert en het meeste baat heeft bij hun voedingsstoffen en helende eigenschappen.

Kan ik een abrikoos sap?

Abrikozen zijn niet geschikt voor het maken van sap, maar kunnen worden gemengd met andere sappen.

Zijn er bijwerkingen van abrikoos

Verse abrikozen bevatten een kleine hoeveelheid oxalaten. Personen met een geschiedenis van calciumoxalaathoudende nierstenen mogen niet teveel van deze vrucht eten.

Niet-biologische gedroogde abrikozen bevatten zwavelhoudende verbindingen zoals zwaveldioxide. Deze verbindingen kunnen bij astma-patiënten bijwerkingen veroorzaken en moeten worden vermeden.

Verse abrikozen bevatten een kleine hoeveelheid oxalaten. Individuen met een geschiedenis van calcium-oxalaat bevattende nierstenen moet niet te veel van deze vrucht nuttigen.

Dat gedroogde abrikozen bevatten zwavel bevattende verbindingen zoals zwaveldioxide. Deze verbindingen kunnen bijwerkingen bij mensen die lijden aan astma veroorzaken.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

It is main inner container footer text