Veel mensen kennen de vele voordelen van het gebruik van aloë vera al. Niet zo veel mensen zijn zich bewust van de gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan het consumeren van aloë vera sap.

De plant heeft groene, met gel gevulde bladeren. Veel mensen gebruiken de gel om brandwonden en wonden te behandelen, en het is ook verkrijgbaar als drankje.

Aloe Alle voedingsstoffen in aloë vera sap zijn perfect gebalanceerd op een manier die ideaal is voor het lichaam in termen van genezing en herstel. 

Hoewel het geen wondermiddel is, bevat het voldoende voeding om aanzienlijk te helpen bij het helen van het lichaam, en biedt het ook andere voordelen.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3.6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

1. Detox

Aloë vera sap kan een geweldige natuurlijke optie zijn voor ontgifting. Vanwege de manier waarop we leven, waaronder stress, vervuiling en junkfood, moeten we onze systemen af ​​en toe reinigen. Aloë vera sap is een ideale manier om dit te doen omdat het veel sporenelementen, vitamines en mineralen bevat die het lichaam kunnen helpen om te gaan met dagelijkse stress en spanningen.

2. Spijsvertering

Een gezond spijsverteringssysteem is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we alle voedingsstoffen uit ons voedsel kunnen opnemen. Naast zijn natuurlijke ontgiftende eigenschappen, kan aloë vera sap de eiwitabsorptie verhogen en de stoelgang verbeteren. Het kan ook de hoeveelheid onvriendelijke gist en bacteriën in onze darmen verminderen. Het kan ook de spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur kalmeren.

3. Immuunsysteem stimuleren

Aloe vera sap bevat veel antioxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam bestrijden. Vrije radicalen zijn onstabiele verbindingen die een bijwerking zijn van het metabolisme en bijdragen aan het verouderingsproces en verschillende kwalen veroorzaken. Daarom, wanneer je regelmatig aloë vera sap drinkt, zal je lichaam de antioxidanten hebben die het nodig heeft om deze vrije radicalen te bestrijden en je immuunsysteem te stimuleren.

4. Ontsteking

Dit sap heeft 12 verschillende stoffen die ontstekingen kunnen verminderen en voorkomen, allemaal zonder het risico van bijwerkingen. Het kan zelfs helpen bij gezwollen, stijve of pijnlijke gewrichten.

5. Gezonde huid

Aloe vera sap kan helpen bij het herstel van collageen en elastine, waardoor je een gezonde huid krijgt. Onze huid vervangt zichzelf elke 28 dagen en als we bouwstenen hebben van aloë vera, kan onze huid elke dag deze voedingsstoffen gebruiken om veroudering tegen te gaan. Het kan ook helpen lichte huidirritaties, krassen, snijwonden en brandwonden te verzachten.

6. Vitaminen en mineralen krachtpatser

Elke dag moet ons lichaam verschillende vitamines en mineralen binnenkrijgen en aloë vera bevat een groot deel hiervan. Het bevat vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, vitamine C, vitamine E, niacine en foliumzuur. Naast deze bevat het ook chroom, magnesium, mangaan, zink, koper, kalium, ijzer, natrium, calcium en andere.

7. Tandheelkundige gezondheid

Aloe vera sap kan ook helpen bij het tandvlees en de mond. Het biedt niet alleen natuurlijke antibacteriële en antibacteriële werking, maar het bevat ook verschillende vitamines en mineralen die de celgenezing en de groei bevorderen. Daarom zul je enkele tandgels vinden die zuivere aloë vera bevatten, vooral om te helpen bij aften en bloedend tandvlees.

8. Cardiovasculaire gezondheid

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer artsen aloë vera-extract in het bloed injecteren, het de diffusiecapaciteiten van rode bloedcellen evenals het zuurstoftransport drastisch verhoogt. Het bevat voedingsstoffen die de bloeddruk kunnen reguleren, de bloedoxidatie en -circulatie verbeteren, cholesterol verlagen en bloed minder kleverig maken.

Mogelijke bijwerkingen van Aloë Vera sap

Risico’s van diarree

Omdat aloë vera sap anthrachinonen bevat, kan het uw risico op diarree verhogen als u grote hoeveelheden drinkt. Deze diarree kan ernstig zijn en bestaat uit uitdroging, maagkrampen en pijn.

Interacties met medicijnen

Aloë Vera sap kan negatief reageren op medicijnen, zowel vrij verkrijgbaar als op recept, met name stimulerende laxeermiddelen, tegen diabetes, diuretica en sevofluraan (gebruikt voor anesthesie).

Voorzorg voor zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap moet u uw consumptie van Aloë Vera sap beperken vanwege de reinigende en irriterende eigenschappen. Het mag niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding omdat het ernstige diarree kan veroorzaken bij de baby.

Hoe maak je heerlijke Aloe Vera drankjes

1. Citroen en Aloë

1 komkommer + 1 appel + 1 citroen + 
4 eetlepels aloë vera sap 
Deze melange hydrateert je lichaam en verfrist je geest.

2. Citrus Twist

2 Wortelen + 2 groene appels + 1 sinaasappel 
4 eetlepels aloë vera sap 
Dit sap heeft een zoete en zurige smaak voor de perfecte aloë vera kick.

3. Exotisch Aloë

2 kopjes verse ananas + 1 kopje mango stukjes + 1 groene appel 
2 eetlepels kokosmelk (optioneel) + 4 eetlepels aloë vera sap 
De groene appel pompt de zoete ananas en mango-melange op. Voeg de kokosmelk toe voor een luxueuze, romige smaak.

4. Citroen en gember

2 komkommers + 1 citroen + 2 theelepels verse gember 
2
Appels + 1 bosje spinazie + 4 eetlepels aloë vera sap 
Dit aloë vera saprecept is perfect voor als het slecht weer is, om je zintuigen op te vrolijken.

5. Aloë en cranberry

2 kopjes cranberry’s + 2 rode appels + 4 eetlepels aloë vera sap 
Deze klassieke combinatie van cranberry en appel. Laat je verrassen!

6. Eenvoudig Aloe Vera drankje

1 Appel + 1 komkommer + 1 citroen 
4 el Alo’s sap van aloë vera 
Dit is een heel eenvoudig en verfrissend recept voor aloë vera sap voor als u een natuurlijke, zuiverende drank wilt.