De meeste mensen denken dat bier je dik maakt en niet gezond voor je is. Uit onderzoek toont aan dat als je bier drinkt met mate, het gezonde voordelen voor u heeft. Bier is vetvrij, cholesterol vrij en weinig koolhydraten.

De meeste 330-ml flesjes bier met 5% alcohol hebben slechts 5 – 12 g koolhydraten. 350 ml bier bevat ongeveer 95-150 calorieën  afhankelijk van het type bier. Afhankelijk van of het een licht bier of donkerder bier is, en de hoeveelheid alcohol , bepaalt de hoeveelheid koolhydraten en calorieën.

In vergelijking met 340 ml melk heeft ongeveer 125 calorieën en sinaasappelsap heeft ongeveer 150 calorieën. dat betekent nu niet dat je bier moet drinken in plaats van melk en jus d’orange, maar drink met mate, als onderdeel van een overigens gezonde voeding. Kies een bier over frisdrank, zoete sap of cocktail.

Bier is geheel natuurlijk en bevat geen conserveringsmiddelen, omdat het alcohol en hop, die natuurlijke conserveringsmiddelen zijn. Het bevat ook mout, gist en water. Bier wordt gekookt en gefermenteerd en vervolgens wordt het gefiltreerd en verpakt.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Netflixs accounts en Gift Cards

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Sweat Fitness programma voor vrouwen

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Mensen denken dat je een bierbuik kan krijgen van het drinken van bier. Wist u dat de meeste studies tonen aan dat mensen die regelmatig en matig bier drinken meestal minder wegen dan niet-drinkers? Bier kan je lichaam te houden van het absorberen van vet en kan uw stofwisseling te verhogen.

Heeft u voldoende vezels in uw voeding? Bier bevat vezels uit gerst, tarwe of andere granen daarin. Het bevat, beta-glucanen, dat is een oplosbare vezel die is gekoppeld aan het verlagen van het cholesterolgehalte en helpen om uw hart gezond te houden.

Wist u ook dat bier veel vitamines en mineralen bevatten? Geweldig zou je zeggen! Aangezien bier tarwe, gerst en hop bevat, en vitamines zoals de B-vitaminen, riboflavine, niacine en foliumzuur die wordt verondersteld te helpen voorkomen van hartaanvallen. Bier bevat ook zink, magnesium, kalium, fosfor en calcium. Bier is hoog in silicon die helpt bij het versterken van uw botten en helpt voorkomen van osteoporose.

Dus zeg je, ik wist dat er een goede reden is om van bier te houden. Maar er is meer!

5 verrassende gezondheidsvoordelen van bier

Wie gezond wil blijven, blijft ver uit de buurt van bier. Althans, dat zou je denken wanneer je zijn slechte imago mag geloven. Terwijl een biertje op z’n tijd juist zo z’n voordelen heeft. En nee, niet alleen op sociaal gebied.
Bier geeft plezier, op de onwijze kater the morning after na dan. Als we diverse onderzoeken mogen geloven is het ook nog eens best gezond voor je om zo nu en dan dat sprankelende gouden goedje naar binnen te werken. We zetten enkele voordelen voor je op een rijtje.

Vitamine B(ier)

Bier is een vitamine B-bommetje. Vooral vitamine B12 – essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goed werkend zenuwstelsel – is te vinden in het goudgele drankje. Let wel, alcohol verzwakt het effect van de vitamine, dus houdt het alcoholpercentage van het biertje aan de lage kant.

Stralende huid

Heb je je ooit voor kunnen stellen dat bier goed is voor je huid? Toch is het zo – het verhoogt de kracht en de impact van vitamine E, een belangrijk antioxidant in je lichaam. Vitamine E is een essentieel onderdeel voor het onderhouden van een gezonde huid en gaat het verouderingseffect tegen. De beer spa’s schieten in Europa niet voor niets als paddenstoelen uit de grond.

Sterke botten

Natuurlijk zorg je er al voor dat je genoeg calcium binnenkrijgt om je botten gezond te houden. Bier bevat een heel ander nutriënt voor een sterk skelet: silicium, wat de botmineraaldichtheid verhoogt. Vooral bij Pale Ale-bieren is de siliciumconcentratie hoog.

Boost voor je haren

Een biermaskertje voor je haar geeft je een volle, gezonde coupe. Het malt voedt en verzacht het haar, terwijl gist de lengtes versterkt en meer volume geeft. Hop staat bekend om het helen van beschadigd haar en de maltose en sucrose vernauwen de haarschubben, waardoor het meer zal gaan glanzen. De volgende keer dat iemand een bierdouche uitdeelt in de kroeg, sta jij dus gewoon vooraan.

Gezonde darmen

Je biertje als detoxdrankje? Blijkbaar is het mogelijk – bier is een goede bron van oplosbare vezels, afkomstig van de celwanden van gemout gerst. Deze oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede darmfunctie en helpen daarnaast overtollig cholesterol en suiker op te nemen.
Even voor de duidelijkheid: dit wil niet zeggen dat je van dagelijks een kratje bier achterover moet slaan je nieuwe healthy way of life moet maken. Je hebt alleen baat bij het drinken van bier wanneer je het zo nu en dan doet en het bij maximaal twee consumpties houdt. Het credo blijft: geniet, maar drink met mate!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.