Ben je ooit in nauw contact gekomen met een brandnetelplant? Kreeg je er jeuk van? Dit komt omdat brandnetelbladeren en stelen fijne haren hebben die irriterende chemicaliën afgeven wanneer ze in nauw contact komen met de huid. Vermijd echter de brandnetels niet vanwege dat. Je zult verrast zijn te weten dat het drinken van een kopje brandnetelthee u onmiddellijk fris en energiek zal maken!

De Brandnetel is ook bekend als Urtica dioica in het Latijns en heeft een rijke kruiden geschiedenis. Het wordt sinds de middeleeuwen in Europa als vocht afdrijvende geneesmiddel gebruikt en het is een geweldig tonicum voor vrouwen. Als u toegang heeft tot verse planten, kun je eenvoudig brandnetel bladeren in de zon laten droge voor je kopje brandnetelthee. Elke kop brandnetelthee bevat vitamine A, B en K, riboflavine, niacine, folaat, koolhydraten (71. 33%), vet (2. 36%) en eiwitten (25. 8%). Het is ook rijk aan mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, zink, koper en magnesium.

Brandnetel wordt ten zeerste aanbevolen vanwege de voedingswaarde en medicinale waarden, maar wat zijn de voordelen van brandnetelthee? Laten we het uitzoeken.

1. Voorkomen van nierstenen en andere urineweg- en blaasproblemen.

Brandnetelthee is een natuurlijke vochtafdrijvend middel dat zorgt voor een goede doorstroming van vloeistoffen in de nieren en de blaas, waardoor de vorming van nierstenen wordt voorkomen. The Journal of Herbal Pharmacotherapy stelt dat brandnetelthee giftige stoffen uit de urinewegen kan wegspoelen en ook geneesmiddelen kan ondersteunen die worden gebruikt voor de behandeling van urineweginfecties.

Spotify Premium account

18 maanden reclamevrij luisteren

Nu voor slechts €14,99 

NAAR DEAL >>>

2. Het fungeert als een natuurlijke pijnstiller die artritispijnen en spierpijn verlicht.

De brandnetel wordt sinds mensenheugenis gebruikt om artritis te behandelen. Studies ondersteunen deze bevinding dat de externe toepassing van brandnetelblad extracten kan helpen om gewrichtspijnen te verlichten. Ook helpt het gebruik van brandnetel tabletten en extracten naast niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) mensen hun NSAID-dosis te verlagen.

3. Het kan eczeem en andere huidziekten genezen.

Weet je dat het drinken van brandnetelthee helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen? Dit geeft je een gave huid en helpt eczeem te behandelen.

4. Gebruik het als een natuurlijke remedie voor allergieën.

Brandnetelthee voorkomt en geneest allergieën die zich voordoen bij seizoensgebonden veranderingen zoals jeuk, allergische rhinitis en niezen. Brandnetel helpt om de hoeveelheid histamine die het lichaam produceert te verminderen in reactie op het allergeen, zodat artsen gevriesdroogde brandnetel voorschrijven om het ontstaan ​​van hooikoorts te voorkomen.

5. Behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (BPH).

De universiteit van Maryland Medical Center wijst erop dat brandnetelwortel wordt gebruikt om BPH in Europa te behandelen. Laboratoriumstudies tonen aan dat brandnetel kan werken als finasteride (een geneesmiddel dat wordt gebruikt om BPH te behandelen) bij het vertragen van de vermenigvuldiging van prostaatcellen, hoewel het de omvang van de prostaatklier niet vermindert. Wetenschappers weten niet zeker hoe brandnetel de symptomen van BPH vermindert, dus meer onderzoek is nodig op dit gebied.

6. Een goed tonicum voor vrouwen.

Brandnetelthee is rijk aan ijzer en helpt om bloedarmoede te bestrijden. Het is goed als zwangere vrouwen brandnetelthee drinken om bloedingen te voorkomen en maakt de foetus sterk. De brandnetel fungeert ook als een galactagogue, dat wil zeggen een stof die de melkproductie bij moeders die borstvoeding geven stimuleert. Jonge vrouwen kunnen ook brandnetelthee drinken om een opgeblazen gevoel en krampen te voorkomen die gepaard gaan met het begin van de menstruatiecyclus. Het vermindert vleesbomen en reguleert de menstruatie en voorkomt symptomen van de menopauze bij vrouwen door oestrogeen te verwerken.

7. Het is goed voor de spijsvertering.

Drink brandnetelthee om verlichting te krijgen van indigestie, misselijkheid, overmatig gas, colitis en coeliakie. Het voorkomt ook diarree door darmwormen en parasieten te doden.

8. Het verlaagd het cholesterolgehalte in het bloed.

Brandnetel bevat beta sitosterol, dit helpt bij het verlagen van de opname van cholesterol door het lichaam en zorgt zo voor een gezond hart en bloedvaten.

9. Het behoudt de juiste celstructuur.

Brandnetels zijn rijk aan flavonoïden zoals quercetine die antioxiderende eigenschappen hebben. Brandnetelthee extracten beschermen uw DNA en celmembranen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

10. Preventie van diabetes en bloeddruk problemen.

Het drinken van brandnetelthee zal de bloedsuikerspiegel of glycemische niveaus verlagen. De natuurlijke vochtafdrijvende eigenschappen helpt ook om de bloeddruk te handhaven.

11. Inwendige bloedingen.

Het is bekend dat het drinken van brandnetelthee het baarmoederslijmvlies, neusbloedingen en bloedingen in de darmen vermindert, maar alsjeblieft niet nalaten een arts te raadplegen als je onverklaarde interne bloedingen hebt! Je kunt ook brandnetelthee gebruiken om lichte kneuzingen te behandelen.

12. Het is goed voor mondhygiëne.

Je mond onthult veel over je gezondheid en slechte mondhygiëne kan je welzijn echt negatief beïnvloeden. Tandvlees aandoeningen zoals gingivitis en tandplak kunnen halitose en zweertjes in de mond veroorzaken. Voorkom gingivitis door het gebruik van brandnetelthee extracten met je mondwater tijdens het gorgelen in je mond te houden voor een aantal minuten.

Brandnetelthee maken en bijwerkingen.

Brandnetelblad kan uitwendig of als zalf worden gebruikt en ook als brandnetelthee worden gedronken. Om brandnetelthee te maken, neemt je gewoon één tot twee theelepels gedroogde brandnetel bladeren in kokend water gedurende 5-10 minuten en uw heerlijke kopje brandnetel thee is klaar! Je kunt brandnetel wortel tincturen toevoegen voor extra voordelen. Je kunt ook je kopje brandnetelthee op smaak brengen met limoen en honing.

Dit kruiden wondermiddel is een one-stop oplossing voor bijna alle gezondheidsproblemen!

Zoals bij elke kruid- of medische behandeling is het niet altijd voor iedereen het geval en het drinken van brandnetelthee kan bij sommigen maagpijn veroorzaken. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven moeten ook een arts raadplegen voordat ze brandnetelthee proberen. Hoewel het gebruik veilig is voor kinderen, moet je toch een kinderarts raadplegen voordat je het aan hun voeding toevoegt.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.