Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Is cacaoboter gezond!

2164 Views

Is cacaoboter gezond!

Cacaoboter is een natuurlijke moisturizer die smelt bij kamertemperatuur waardoor het ideaal is voor je huid.De voordelen voor de gezondheid komen uit de cacaomassa polyfenolen.

Een actuele toepassing
cacaoboter, ook wel theobroma olie of Theobroma cacao genoemd, is een lichtgele, zuiver, eetbaar plantaardig vet gewonnen uit de cacaoboon. Om cacaoboter te verkrijgen worden cacaobonen gefermenteerd en daarna geroosterd. Ongeveer 54 tot en met 58 procent van het residu is cacaoboter. Cacaoboter wordt meestal reukloos gemaakt om haar sterke en ongewenste smaak te verwijderen. Cacaoboter wordt gebruikt voor het maken van chocolade, koekjes en gebak. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van bepaalde geneesmiddelen, zalven en toiletartikelen. Cacaoboter voegt smaak, geur en gladheid toe aan deze producten. Het heeft een milde chocolade smaak.

Actieve reagens

De belangrijkste actieve reagentia van cacaoboter is zijn oliezuur gehalte, stearine en palmitinezuur en ze zijn te vinden in gelijke hoeveelheden. Oliezuur, ook gevonden in olijfolie, is een hart-gezond enkelvoudig onverzadigde vetten. Stearinezuur en palmitinezuur zijn verzadigde vetten. Verzadigde vetten worden in het algemeen beschouwd verantwoordelijk te zijn voor verhoging van cholesterolniveaus. Echter, volgens verschillende studies, stearinezuur een lange-keten vetzuren, lijkt niet het cholesterol te verhogen. Terwijl palmitinezuur dat wel doet, het maakt slechts een derde van de calorieën in cacaoboter. Als je cacaoboter gaat consumeren, is het beter om het te consumeren in de vorm van pure chocolade van hoge kwaliteit, die lagere suikers bevat. Wetenschappers hebben cacao (in pure chocolade en cacaoboter) gekoppeld aan een verlaging van de bloeddruk en hart-en vaatziekten.

Gezondheidsvoordelen

 • Striae : Cacaoboter wordt op grote schaal gebruikt voor de behandeling van zwangerschap striae. Met A, B1, B2, B3, C, E, vitaminen, en tevens een uitstekend vochtinbrengend creme voor een gezonde huid.
 • Gezondheid van het hart : Een studie uit 2006 van de American Heart Association Journal “Circulation: Hartfalen,” meldde dat van middelbare leeftijd en oudere vrouwen die regelmatig kleine hoeveelheid chocolade aten hadden 32 procent lager risico op hartfalen. Hoewel wetenschappers niet zeker zijn waarom, kan het door oliezuur of de cacaomassa polyfenolen (CMP), die kan beschermen tegen hart-en vaatziekten.
 • Immuunsysteem gezondheidssysteem : Voorlopig onderzoek blijkt dat CMP (cacaomassa polyfenolen) daadwerkelijk bij het ​​onderdrukken van overmatige activiteit van T-cellen in het immuunsysteem, wat kan leiden tot mogelijke behandeling van immuunsysteem aandoeningen zoals psoriasis, fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.
 • Gezondheid van de huid : Cacaoboter wordt vaak aanbevolen voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en dermatitis. Cacaoboter, wanneer het lokaal wordt toegepast, creëert een barrière tussen de gevoelige huid en het milieu en helpt behouden van benodigde vocht. Bovendien, cacaoboter cacaomassa polyfenolen (CMP), een stof die de productie van Immunoglobulinen IgE remt. IgE is bekend dat symptomen van zowel dermatitis en eczeem verergeren.
 • Kan helpen bij het ​​voorkomen van kanker : Cacaoboter, zoals chocolade, bevat veel CMP. Vermeld is dat CMP de groei remt van kankercellen en tumoren door remming van de oxidatie van LDL-cholesterol en de productie van ontstekingscellen.

Bijwerkingen

 • Gewichtstoename:  In een eetlepel cacaoboter olie, zijn er 120 calorieën. En ongeveer 14 gram totaal aan vet, meer dan de helft afkomstig zijn uit verzadigd vet. Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën, is het raadzaam dat u 65 gram vet per dag, dus cacaoboter geeft u 16% van uw ADH van de dagelijkse vet.
 • Allergieën:Cacaoboter is een algemeen ingrediënt voor huidverzorgingsproducten. Het is gunstig voor veel van haar gebruikers, maar het kan leiden tot allergieën, zoals huiduitslag, vooral die allergisch zijn voor noten. Deze huiduitslag kan rood worden, droog met kleine bobbels. In ernstige gevallen kan er blaarvorming optreden en het voelt als een brandwond.
 • Andere bijwerkingen : Mogelijkheid van indigestie, koliek bij gevoelige zuigelingen, en pijn op de borst voor mensen met hartklachten, ademhalingsmoeilijkheden, slapeloosheid (vanwege de cafeïne) en anderen.

De gezondheidsvoordelen van cacaoboter uit de cacao zijn polyfenol en oliezuur, die goed zijn voor het stimuleren van het immuunsysteem, gezondheid van de huid en kunnen helpen kanker te voorkomen. Cacaoboter heeft hoge niveaus van vet, dus het is best om met mate te gebruiken. Pure chocolade bevat minder melk en suiker dan melk chocolade, en is beter voor de gezondheid van het hart en mogelijk gewichtstoename.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text