Ad Clicks :Ad Views :
img

Calorieën tellen : Hoe calorieën tellen om gewicht te verliezen

1637 Views

Calorieën tellen : Hoe calorieën tellen om gewicht te verliezen

Om gewicht te verliezen, moet je minder calorieën eten dan je verbrandt.

In theorie, lijkt dit eenvoudig.

Echter, het beheer van uw voedselinname in de moderne omgeving kan echter lastig zijn.

Calorieën tellen is een manier om dit probleem aan te pakken, en wordt vaak gebruikt om gewicht te verliezen.

Dit is een gedetailleerde handleiding over het tellen van calorieën, alles wat u wilt weten wordt hier uitgelegd.

Wat zijn calorieën?

Calorieën is een maat voor energie, normaal gebruikt om de energie-inhoud van voedingsmiddelen en dranken te meten.

Technisch gesproken wordt een voedingscalorie gedefinieerd als de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 kilogram water te verhogen met 1 graad Celsius.

U gebruikt calorieën die je eet en drinkt voor essentiële functies zoals ademhaling en denken, evenals dag-tot-dag-activiteiten, zoals wandelen, praten en eten.

Alle overtollige calorieën die je eet wordt opgeslagen als vet, en het consequent eten van meer dan je verbrandt zal leiden tot gewichtstoename na verloop van tijd.

Kortom: Een calorie is een maat voor energie. In de wetenschap gedefinieerd als de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 kilogram water te verhogen met 1 graad Celsius.

Waarom calorieën tellen

Boterham Draaide Schalen Verpakt met meetlint

Het is heel gebruikelijk om te horen dat de calorieën er niet toe doen en calorieën tellen is een verspilling van tijd.

Echter, als het gaat om uw gewicht, calorieën moet je tellen.

Dit is een feit dat is bewezen keer op keer in wetenschappelijke experimenten genaamd overeten studies.

Deze studies vragen mensen bewust om teveel te eten en vervolgens de impact op hun gewicht en gezondheid te meten.

Alle overeten studies hebben aangetoond dat wanneer mensen meer calorieën eten dan ze verbranden, krijgen ze gewichtstoename(12345678).

Dit simpele feit betekent dat het tellen van calorieën en het beperken van uw inname effectief kan zijn om gewichtstoename te voorkomen of om af te vallen, zo lang als het je lukt om het vast te houden.

In een evaluatie is gebleken dat gewichtsverlies programma’s die de calorieën tellen leidde tot een gemiddelde van ongeveer 3,3 kg meer gewichtsverlies dan degenen die dat niet deden(9).

Kortom: Als je meer calorieën eet dan je verbrandt, zorgt dat voor gewichtstoename. Het tellen van calorieën kan u helpen om minder calorieën te eten en gewicht te verliezen.

Hoeveel calorieën moet je eten?

Schalen, een vork, een mes en een meetlint

Hoeveel calorieën je nodig hebt, hangt af van factoren als geslacht, leeftijd, gewicht en activiteiten niveau.

Bijvoorbeeld, een 25-jarige mannelijke atleet heeft meer calorieën nodig dan een 70-jarige vrouw die niet sport.

Als u probeert om gewicht te verliezen, moet je een calorie tekort creëren door minder te eten dan je lichaam verbrandt.

Gebruik deze calculator (opent in nieuw tabblad) om te bepalen hoeveel calorieën je per dag moeten eten.

Deze calculator is gebaseerd op het Mifflin-St Jeor vergelijking, dit is een nauwkeurige manier om caloriebehoeften te schatten(1011).

Kortom: De exacte hoeveelheid calorieën die je nodig hebt zal afhangen van een aantal verschillende factoren, waaronder uw geslacht, leeftijd, gewicht en het activiteit niveaus. Gebruik boven de calculator om uw dagelijkse behoefte te berekenen.

Hoe te wegen en meten van uw portie

Kom van Pasta op Rode Schalen

Portie groottes zijn toegenomen, en in sommige restaurants een enkele maaltijd kan een dubbele of drievoudige bieden wat de gemiddelde persoon nodig heeft.

“Portie vervorming” is de term voor wanneer u portie grootte van levensmiddelen als de norm bekijkt. Het kan leiden tot gewichtstoename en gewichtsverlies belemmering(141516).

In het algemeen, mensen kunnen niet erg goed in te schatten hoeveel ze eten (17181920).

Calorieën tellen kan u helpen om overeten tegen te gaan door het geven van een beter inzicht in hoeveel u echt consumeert.

Echter, voordat het werkt, moet u portiegrootte correct noteren. Hier zijn een paar manieren om de portiegroottes te meten:

 • Weegschalen: De meest nauwkeurige manier om te bepalen hoeveel je eet is om je voedsel te wegen. Dit kan echter tijdrovend zijn en is niet altijd even praktisch.
 • Maatbekers: Standaard volume maatregelen zijn iets sneller en gemakkelijker te gebruiken dan een weegschaal, maar kan nog steeds tijdrovend en onhandig zijn.
 • Vergelijkingen: Het gebruik van vergelijkingen met gemeenschappelijke objecten is snel en gemakkelijk, vooral als u niet thuis bent. Het is echter ook veel minder nauwkeurig.

Hier zijn een aantal algemene porties in vergelijking met huishoudelijke artikelen die u kunnen helpen een schatting te maken van uw grootte van de porties:

 • 1 portie van rijst of pasta (1/2 kopje): een computermuis of afgeronde handvol.
 • 1 portie vlees (45 gram): een spel kaarten.
 • 1 portie vis (45 gram): een cheque boek.
 • 1 portie kaas (1,5 ml): een lippenstift of de grootte van uw duim.
 • 1 portie van vers fruit (1/2 kopje): een tennisbal.
 • 1 portie van groene bladgroenten (1 kop): een honkbal.
 • 1 portie fruit (1/2 kopje): een computermuis.
 • 1 theelepel olijfolie: 1 vingertop.
 • 2 eetlepels pindakaas: een pingpong bal.

Calorieën tellen is geen exacte wetenschap, zelfs wanneer u het weegt of meet van de porties.

Echter, het is niet absoluut nodig heel nauwkeurig te zijn met uw metingen. Zorg ervoor dat uw inname zo nauwkeurig mogelijk kunt vastleggen.

Je moet meest voorzichtig zijn over het opnemen van items die hoog zijn in vet en/of suiker, zoals pizza, ijs en oliën. Het opnemen van deze voedingsmiddelen kunnen leiden tot een groot verschil tussen uw opgenomen en werkelijke inname.

Om uw schattingen te verbeteren, kunt u in het begin u proberen met behulp van een weegschaal om u een beter idee te verkrijgen. Dit moet u helpen meer accuraat te zijn, zelfs nadat u stopt met het gebruik ervan(21).

Kortom: U kunt weegschalen, maatbekers of portiegrootte schatten om te bepalen hoeveel je eet. Weegschalen zijn het nauwkeurigste.

De kwaliteit van de voeding is belangrijk

Cookies op Schalen en Fruit op Schalen

Calorieën zijn nuttig voor het bijhouden van hoeveel je eet, maar ze vertellen niets over de kwaliteit van je voeding(22).

Als het gaat om voedingsmiddelen en het menselijk lichaam, een calorie is niet noodzakelijk een calorie.

Zo zal 100 calorieën van broccoli invloed hebben op uw gezondheid anders dan 100 calorieën van Franse frietjes.

Dit is belangrijk omdat uw totale voeding en de soorten voedingsmiddelen dat je eet een effect heeft op uw gezondheid(232425).

Bovendien, de effecten van verschillende voedingsmiddelen op honger , eetlust hormonen en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt kan aanzienlijk variëren.

Het beste is om je dieet te baseren op hoogwaardige voedingsmiddelen uit planten of dieren die minimaal zijn bewerkt.

Voedingsmiddelen van hoge kwaliteit bieden niet alleen voordelen voor de gezondheid, maar ze maken het ook een stuk makkelijker om minder calorieën te verbruiken op lange termijn.

Kortom: Uw dieet te baseren op minimaal bewerkte voedingsmiddelen is gunstig voor de lange termijn gezondheid en gewichtsverlies.

5 Tips om te slagen met calorieën tellen

Hier zijn 5 tips om calorieën te tellen:

 • Wees voorbereid: Voordat u begint, download een calorieën tellen app of online tool, beslissen hoe je de porties meet of schat en maak een maaltijd plan .
 • Lees voedseletiketten: Voedseletiketten bevatten veel nuttige informatie voor het tellen van calorieën. Zorg ervoor dat u de aanbevolen portiegrootte op de verpakking controleert.
 • Verwijder verleiding: Ontdoen van al het junkfood in uw huis. Dit zal u helpen kiezen voor gezondere snacks en het gemakkelijker maken om uw doelen te bereiken.
 • Doel langzame, gestage gewichtsverlies: Streven naar een langzame, gestage gewichtsverlies: Verbruik niet te weinig calorieën. Hoewel u sneller gewicht zult verliezen , kan je slecht voelen en minder kans om aan uw plan vol te houden.
 • Brandstof voor uw training: De meest succesvolle gewichtsverlies programma’s omvatten zowel dieet als lichaamsbeweging. Zorg ervoor dat u genoeg eet om nog genoeg energie over te houden of te kunnen trainen.

Kortom: Streef naar langzame en gestage gewichtsverlies, en zorg ervoor dat je een plan hebt. Lezen van levensmiddelenetiketten en geen junkfood in huis bewaren kunnen ook nuttig zijn voor succes.

Moet je calorieën tellen?

” Calorieën in, calorieën uit ” is zeker niet het enige dat telt voor een optimale gezondheid.

Echter, wanneer het gaat om gewichtsverlies, calorieën tellen.

Hoewel het niet past bij iedereen, kan het tellen van calorieën een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en het weg te houden.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 19 =

It is main inner container footer text