Cashewnoten gezond

Cashewnoten gezond ?

Cashewnoten – deze super noten behoren tot de familie van Anacardiaceae, ook mango’s en pistachenoten, en zijn oorspronkelijk afkomstig uit de kustgebieden van het noordoosten van Brazilië.

Het zijn niervormige zaden en worden op grote schaal gekweekt op plaatsen die een tropisch klimaat hebben. Ze worden geteeld in landen als India, Sri Lanka, Kenia en Tanzania.

Cashewnoten hebben een uitgesproken smaak die hen een favoriete snack voor tussendoortje maken.

Hoewel deze noten geweldig smaken, ze zijn ook ongelooflijk voedzaam. Ze zijn een goede bron van eiwitten, die een lage glycemische index hebben, en bevatten koper, magnesium, mangaan, en fosfor.

Gezondheidsvoordelen van Cashewnoten

1. Goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten

Je moet een aantal vetten in uw voeding bevatten om voor een goede werking van de hersenen en spieren ontwikkeling en groei te bevorderen. Cashewnoten zijn een goede bron van gezonde bron van enkelvoudig onverzadigde vetten. Zelfs door het eten van cashewnoten als snacks.

2. Beschermt je Hart

Het eten van cashewnoten kan helpen je hart te beschermen, het risico op hart-en vaatziekten en beroerte te verminderen. Cashewnoten bevatten antioxidanten die kunnen helpen bevorderen van de bloedcirculatie en de cardiovasculaire gezondheid. Studies tonen aan dat het eten van cashewnoten op een regelmatige basis uw risico op overlijden door hart-en vaatziekten kunnen verminderen tot 20 procent.

3. Je dosis koper

Cashewnoten zijn een van de beste bronnen van koper, wat handig is voor de bestrijding van vrije radicalen die uw huid en botweefsel aanvallen. Als u last heeft van een koperen deficiëntie, heeft u een hoger risico op het ontwikkelen van bloedarmoede, gewrichtsproblemen, osteoporose, en hogere niveaus van slechte cholesterol.

4. Bevordering van gezonde botten

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten omvatten het bevorderen van gezonde botten. Cashewnoten zijn bijzonder rijk aan magnesium, die nodig zijn naast calcium die cashewnoten ook bevatten, voor het behoud van sterke, gezonde botstructuur. Onvoldoende niveaus van magnesium kan ook de oorzaak van hoge bloeddruk en migraine zijn.

 5. Kan helpen bij de behandeling van depressie

Cashewnoten kan zelfs helpen bij de behandeling van depressie. Er werd beweerd dat een paar handenvol cashewsnoten heeft het equivalent effect als anti-depressivum. Cashewnoten bevatten een aminozuur, de zogenaamde L-tryptofaan, die in het lichaam wordt afgebroken in niacine en serotonine, verbindingen die kalm en angst afbreken en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Wat zijn andere voordelen voor de gezondheid van cashewnoten?