Cashewnoten – deze super noten behoren tot de familie van Anacardiaceae, waar ook mango’s en pistachenoten toebehoren, en zijn oorspronkelijk afkomstig uit de kustgebieden van het noordoosten van Brazilië.

Het zijn niervormige noten en worden op grote schaal geteeld op plaatsen die een tropisch klimaat hebben. Ze worden geteeld in landen als India, Sri Lanka, Kenia en Tanzania.

Cashewnoten hebben een uitgesproken smaak die hen een favoriete snack voor een tussendoortje maken.

Hoewel deze noten geweldig smaken, ze zijn ook ongelooflijk voedzaam. Ze zijn een goede bron van eiwitten, die een lage glycemische index hebben en bevatten koper, magnesium, mangaan en fosfor.

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten

1. Goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten

Je hebt een aantal vetten in uw voeding nodig voor een goede werking van de hersenen en spierontwikkeling en groei te bevorderen. Cashewnoten zijn een goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten.

2. Beschermt je hart

Het eten van cashewnoten kan helpen je hart te beschermen, het risico op hart-en vaatziekten en beroerte te verminderen. Cashewnoten bevatten antioxidanten die kunnen helpen de bloedcirculatie te bevorderen en de cardiovasculaire gezondheid. Studies tonen aan dat het eten van cashewnoten op een regelmatige basis uw risico op overlijden door hart-en vaatziekten kan verminderen tot 20 procent.

3. Je dosis koper

Cashewnoten zijn één van de beste bronnen van koper, wat handig is voor de bestrijding van vrije radicalen die uw huid en botweefsel aanvallen. Als u last heeft van een koper tekort, heeft u een hoger risico op het ontwikkelen van bloedarmoede, gewrichtsproblemen, osteoporose, en een hogere gehalte van het slechte cholesterol LDL.

4. Bevordering van gezonde botten

Gezondheidsvoordelen van cashewnoten omvatten het bevorderen van gezonde botten. Cashewnoten zijn bijzonder rijk aan magnesium, die nodig zijn naast calcium die cashewnoten ook bevatten, voor het behoud van een sterk gezonde botstructuur. Onvoldoende gehalte van magnesium kan ook de oorzaak van hoge bloeddruk en migraine zijn.

 5. Kan helpen bij de behandeling van depressie

Cashewnoten kan zelfs helpen bij de behandeling van depressie. Er werd beweerd dat een paar handenvol cashewsnoten heeft het equivalent effect als anti-depressivum. Cashewnoten bevatten een aminozuur, de zogenaamde L-tryptofaan, die in het lichaam wordt afgebroken in niacine en serotonine, verbindingen die onrust en angst afbreken en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Wat zijn andere voordelen voor de gezondheid van cashewnoten?

Auteur

Miljoenen mensen in Nederland zoeken dagelijks op het internet naar manieren om de gezondheid te verbeteren. Op deze website zal je informatie en tips vinden waarmee jij aan de slag kunt gaan om een optimale gezondheid te ontwikkelen. Met een gezonde groet, Zarja . .Deze artikelen op de website zijn vertaald van www.healthline.com

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.