castor olie

7 Voordelen en het gebruik van castor olie

Castor olie is een multifunctionele plantaardige olie die mensen al duizenden jaren gebruiken.

Het is gemaakt door het extraheren van olie uit de zaden van de Ricinus communis plant.

Deze zaden die bekend staan ​​als castor olie bonen, bevatten giftige enzym ricine. Het verwarmingsproces dat castor olie ondergaat, deactiveert het echter, zodat de olie veilig kan worden gebruikt.

Castor olie heeft een aantal medicinale, industriële en farmaceutische toepassingen.

Het wordt vaak gebruikt als een additief in voedingsmiddelen, medicijnen en huidverzorgingsproducten, evenals een industrieel smeermiddel en biodiesel brandstof component.

In het oude Egypte werd castorolie verbrand als brandstof in lampen, gebruikt als een natuurlijk middel om aandoeningen zoals oogirritatie te behandelen en zelfs aan zwangere vrouwen te geven om de bevalling te stimuleren ( 1 ).

Vandaag de dag blijft castor olie een populair natuurlijke behandeling voor veel voorkomende aandoeningen zoals constipatie en huidaandoeningen en wordt vaak gebruikt in natuurlijke schoonheidsproducten.

Hier zijn 7 voordelen en het gebruik van castor olie.

1. Een krachtige laxerende werking

Misschien is één van de meest bekende medicinale toepassingen voor castorolie is als een natuurlijk laxeermiddel .

Het is geclassificeerd als een stimulerend laxeermiddel. Dat betekent dat het de beweging van de spieren verhoogt die ontlasting door de darmen duwen, waardoor de darmen worden schoongemaakt.

Stimulerende laxeermiddelen werken snel en worden vaak gebruikt om tijdelijke obstipatie te verlichten.

Wanneer het via de mond wordt geconsumeerd, wordt castor olie afgebroken in de dunne darm, waarbij ricinolzuur, het belangrijkste vetzuur in castor olie vrijkomt. Het ricinolzuur wordt vervolgens door de darm geabsorbeerd, waardoor een sterk laxerend effect wordt gestimuleerd( 2 ).

In feite hebben verschillende studies aangetoond dat castor olie constipatie kan verlichten.

Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat wanneer oudere mensen castor olie gebruikten ze verminderde symptomen van obstipatie ondervonden, waaronder minder inspanning tijdens de ontlasting en lagere gemelde gevoelens van onvolledige stoelgang( 3 ).

Hoewel castor olie in kleine doses als veilig wordt beschouwd, kunnen grotere hoeveelheden buikkramp, misselijkheid, braken en diarree veroorzaken( 4 ).

Hoewel het kan worden gebruikt om obstipatie te verlichten, wordt castor olie niet aanbevolen als een behandeling voor lange termijn kwesties.

Kortom: Castor olie kan worden gebruikt als een natuurlijke remedie voor constipatie. Het kan echter bijwerkingen zoals kramp en diarree veroorzaken en mag niet worden gebruikt om chronische obstipatie te behandelen.

2. Een natuurlijke moisturizer

Castor olie is rijk aan ricinolzuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur.

Deze types van vetten fungeren als bevochtigingsmiddelen en kan worden gebruikt om de huid te hydrateren.

Bevochtigingsmiddelen behouden vocht door het voorkomen van vochtverlies via de buitenste laag van de huid( 5 ).

Castor olie wordt vaak in cosmetica gebruikt om hydratatie te bevorderen. Ook wordt het vaak toegevoegd aan producten als lotions, make-up en reinigingsmiddelen.

U kunt deze rijke olie ook als een natuurlijk alternatief gebruiken voor moisturizers en lotions die in de winkel worden gekocht.

Veel populaire vochtinbrengende producten in winkels bevatten mogelijk schadelijke ingrediënten zoals conserveringsmiddelen, parfums en kleurstoffen. Deze kunnen de huid irriteren en de algehele gezondheid kunnen schaden.( 5 ).

Het verruilen van deze producten voor castor olie kan bijdragen tot het verminderen uw blootstelling aan deze additieven.

Bovendien castor olie is goedkoop en kan worden toegepast op het gezicht en lichaam.

Castorolie is dik, dus wordt het vaak gemengd met andere huidvriendelijke oliën zoals amandel-, olijf- en kokosolie om een ​​ultra-hydraterende vochtinbrengende crème te maken.

Hoewel het aanbrengen van castor olie op de huid wordt beschouwd als veilig voor de meeste, kan het een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen ( 6 ).

Kortom: Castor olie kan vocht in de huid helpen opsluiten. Hoewel dit natuurlijke alternatief voor producten die in de winkel worden gekocht voor de meesten als veilig wordt beschouwd. Het kan bij sommigen allergische reacties veroorzaken.

3. Bevordert wondgenezing

Het aanbrengen van castorolie op wonden creëert een vochtige omgeving die genezing bevordert en voorkomt dat zweren uitdrogen.

Venelex, een populaire zalf die in klinische omgevingen wordt gebruikt om wonden te behandelen, bevat een mengsel van castor olie en Peru balsem, een balsem afkomstig van de Myroxylon boom( 7 ).

Castor olie stimuleert de weefselgroei, zodat een barrière kan worden gevormd tussen de wond en de omgeving, waardoor het risico op infectie wordt verminderd.

Het vermindert ook de uitdroging en verhoorning, de opeenhoping van dode huidcellen die de wondgenezing kunnen vertragen( 8 ).

Uit onderzoek is gebleken dat zalven die castorolie bevatten bijzonder nuttig kunnen zijn bij het genezen van decubitus. Dat is een soort wond die ontstaat door langdurige druk op de huid.

In een studie werd gekeken naar de wondgenezingseffecten van een zalf met castor olie in 861 verpleeghuisbewoners met decubitus.

Degenen van wie de wonden werden behandeld met castorolie ondervonden hogere genezingspercentages en kortere genezingstijden dan die behandeld met andere behandelingsmethoden( 9 ).

Kortom: Castor olie helpt wonden te helen door de groei van nieuw weefsel te stimuleren, droogheid te verminderen en de opbouw van dode huidcellen te voorkomen.

4. Indrukwekkende ontstekingsremmende werking

Ricinolzuur het belangrijkste vetzuur in castorolie, heeft indrukwekkende ontstekingsremmende eigenschappen

Studies hebben aangetoond dat wanneer castor olie plaatselijk wordt aangebracht, het ontsteking vermindert en pijn verlicht.

De pijn verminderende en ontstekingsremmende eigenschappen van castor olie kunnen bijzonder nuttig zijn voor mensen met een ontstekingsziekte zoals reumatoïde artritis of psoriasis.

Dier- en reageerbuisstudies hebben aangetoond dat ricinolzuur vermindert pijn en zwelling ( 10 ).

Eén studie toonde aan dat behandeling met een gel met ricinolzuur leidde tot een vermindering van pijn en ontsteking bij toepassing op de huid.( 11 ).

Hetzelfde onderzoek toonde aan dat ricinolzuur de ontsteking veroorzaakt door menselijke reumatoïde artritiscellen meer hielp verminderen dan een andere behandeling.

Afgezien van het potentieel van castor olie om ontstekingen te verminderen kan het helpen de droge geïrriteerde huid te verlichten bij mensen met psoriasis, dankzij de hydraterende eigenschappen.

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, zijn meer menselijke studies nodig om de effecten van castorolie op ontstekingsaandoeningen te bepalen.

Kortom: Castor olie bevat ricinolzuur, een vetzuur dat is aangetoond te helpen verminderen pijn en ontsteking bij reageerbuis en dierstudies.

5. Vermindert acne

Acne is een huidaandoening die mee-eters, puistjes en grote pijnlijke bultjes op het gezicht en lichaam kan veroorzaken.

Het komt het meest voor bij tieners en jonge volwassenen en kan een negatief effect hebben op het zelfrespect.

Castor olie heeft een aantal eigenschappen die kunnen helpen acne symptomen te verminderen .

Ontsteking wordt verondersteld een factor te zijn in de ontwikkeling en de ernst van acne, dus het aanbrengen van castorolie op de huid kan helpen ontstekingsgerelateerde symptomen te verminderen( 12 ).

Acne wordt ook geassocieerd met een verstoring van bepaalde soorten bacteriën die normaal op de huid, met inbegrip van Staphylococcus aureus ( 13 ).

Castor olie heeft antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriële overgroei wanneer aangebracht op de huid.

Een test-buisonderzoek wees uit dat castor olie-extract een aanzienlijk antibacterieel vermogen vertoonde, waardoor de groei van verschillende bacteriën, waaronder Staphylococcus aureus werd geremd( 14 ).

Castor olie is ook een natuurlijke vochtinbrengende crème. Het kan helpen de ontstoken en geïrriteerde huid te kalmeren die typerend is voor mensen met acne.

Kortom: Castor olie helpt ontstekingen te bestrijden, bacteriën te verminderen en geïrriteerde huid te kalmeren. Wat allemaal nuttig kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk middel tegen acne.

6. Vecht tegen schimmels

Candida albicans is een type schimmel dat vaak tandheelkundige problemen veroorzaakt, zoals overmatige groei van de tandplak, tandvleesontstekingen en wortelkanaalinfecties( 15 ).

Castor olie heeft schimmelwerende eigenschappen en kan Candida helpen bestrijden, waardoor de mond gezond blijft.

Een reageerbuisstudie wees uit dat castor olie Candida albicans uit besmette menselijke tandwortels elimineerde( 16 ).

Castor olie kan ook helpen bij het behandelen van met tandvlees verwante stomatitis. Een pijnlijke aandoening waarvan wordt gedacht dat die wordt veroorzaakt door Candida-begroeiing. Dit is een veel voorkomend probleem bij oudere mensen die een kunstgebit dragen.

Een studie in 30 ouderen met-prothese gerelateerde stomatitis toonden aan dat de behandeling met castor olie heeft geleid tot verbeteringen in de klinische tekenen van stomatitis, met inbegrip van ontstekingen ( 17 ).

Een andere studie wees uit dat poetsen van een kunstgebit in een oplossing met wonderolie geleid tot een aanzienlijke vermindering van de Candida bij oudere mensen die kunstgebit droegen ( 18 ).

Kortom: Verschillende studies hebben aangetoond dat castor olie kan helpen bij het bestrijden schimmelinfecties in de mond veroorzaakt door Candida albicans.

7. Houd uw haar en hoofdhuid gezond

Veel mensen gebruiken castor olie als een natuurlijke conditioner.

Droog of beschadigd haar kan vooral profiteren van een intense moisturizer als castorolie.

Het regelmatig aanbrengen van vetten zoals castorolie op het haar helpt de haarschacht te smeren, verhoogt de flexibiliteit en verkleint de kans op breuk( 19 ).

Castor olie kan ten goede komen aan diegenen die roos ervaren. Dat is een hoofdhuid aandoening die wordt gekenmerkt door een droge schilferende huid op het hoofd.

Hoewel er vele verschillende oorzaken van roos zijn, is het in verband gebracht met seborrhoische dermatitis, een ontstekingshuidaandoening die rode, schilferige vlekken op de hoofdhuid veroorzaakt( 20 ).

Vanwege het vermogen van castor olie om ontstekingen te verminderen, kan het een effectieve behandeling zijn voor roos die wordt veroorzaakt door seborrhoische dermatitis.

Het aanbrengen van castor olie op de hoofdhuid helpt de droge geïrriteerde huid te hydrateren en schilfering te verminderen.

Kortom: De vochtinbrengende en ontstekingsremmende eigenschappen van castor olie maken het een uitstekende optie om het haar zacht en gehydrateerd te houden en roosklachten te helpen verminderen.

Castor olie voorzorgsmaatregelen

Veel mensen gebruiken castor olie om verschillende problemen te behandelen. Door de olie in te nemen of op de huid aan te brengen.

Hoewel castor olie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het bij sommige mensen bijwerkingen en ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

  • Opwekken van weeën: Het wordt gebruikt door medische professionals om de weeën te wekken. Om deze reden moeten vrouwen in alle fasen van de zwangerschap het gebruik van castorolie vermijden ( 21 ).
  • Kan diarree veroorzaken: Een effectieve manier om constipatie te verlichten, maar u kunt diarree krijgen als u teveel neemt. Diarree kan uitdroging en verstoringen van de elektrolyten veroorzaken.
  • Kan allergische reacties veroorzaken: Het kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken wanneer het op de huid wordt aangebracht. Probeer eerst een kleine hoeveelheid op een klein stukje huid aan te brengen om te zien hoe uw lichaam reageert ( 22 ).

Kortom: Castor olie kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, zoals allergische reacties en diarree. Het kan ook arbeid veroorzaken, dus zwangere vrouwen moeten het vermijden.

Tot slot

Mensen gebruiken castorolie al duizenden jaren als een krachtige natuurlijke behandeling voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen.

Het is aangetoond dat het helpt bij het verlichten van constipatie en het hydrateren van de droge huid.

Als u op zoek bent naar een betaalbare, veelzijdige olie, is castor olie een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.