De courgette is een langwerpige vruchtgroente met een lengte van tussen de 10 en 25 centimeter. De groente is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is.

In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. Een courgette heeft geen uitgesproken smaak van zichzelf, die moet vooral komen van de andere ingrediënten in een courgetterecept. Courgettes groeien in Nederlandse kassen en kunnen vanaf half juni ook in de volle grond worden uitgeplant.

De vijf verrassende voordelen voor de gezondheid van de courgette zijn:

Het is goed voor het hart:

Courgette bevat goede hoeveelheden kalium, dat helpt de bloeddruk te verlagen. Het bevat ook een matige niveaus van foliumzuur dat aminozuren afbreekt zoals homocysteïne die hartaanvallen en beroertes veroorzaken.
De aanzienlijke hoeveelheid magnesium helpt om de bloeddruk op een normaal hoogte te houden en de hartslag op een vast ritme.

Courgette helpt bij gewichtsverlies:

Courgette bevat ongelooflijk lage aantal calorieën dat het een veel-gewenste onderdeel van een dieet voor diegene die willen afvallen. Het vervangen van calorierijk voedsel met een aanzienlijk deel van courgette helpt u bij het verminderen van het aantal calorieën die worden gegeten. Dit maakt het makkelijker om calorieën te verbranden, waardoor het u helpt gewicht te verliezen.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts en Gift Cards

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Sweat Fitness programma voor vrouwen

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Het vezelgehalte helpt bij het verbranden van het vet in het lichaam. Courgette houdt ook het lichaam gehydrateerd met zijn 95 procent watergehalte. Dit geeft je meer energie en minder hoofdpijn :).

Het verbetert ooggezondheid:

De familiegroente, komkommer is gunstig voor het verminderen van de zwelling van de ogen. Ook courgette bij uitwendig gebruik helpt om de gezwollen oogzakken die zich ontwikkelen rond de ogen te verwijderen als gevolg van het te veel vasthouden van water.

De zwelling rond de ogen vermindert als gevolg van het waterrijke inhoud. De carotenoïden beta-caroteen kunnen worden omgezet in vitamine A voor het lichaam.

De aanwezigheid van vitamine A  helpt bij actieve cel ontwikkeling in de ogen, die zicht verbetert en helpt bij het voorkomen van leeftijd gerelateerde medische aandoeningen van de ogen, zoals maculaire degeneratie.

Courgette beschermt tegen astma en versterkt de tanden en botten:

Omdat het een goede bron van vitamine C is, wordt het beschouwd als goed voedingsmiddel voor de bestrijding van astma.

Vitamine C, een krachtige antioxidant, speelt een grote rol bij het gezond houden van het immuunsysteem en de bestrijding van ademhalingsproblemen.

De ontstekingsremmende eigenschappen zorgen ervoor dat de longen open en helder blijven. Courgette bevat ook calcium waarmee het zenuwstelsel goed functioneert en geeft sterkte aan de botten en tanden.

Courgette en lagere cholesterol:

De inhoud van de vezels helpt bij het verlagen van cholesterol. De hoge niveaus van vitamine A en vitamine C vertraagd het begin van atherosclerose. Courgette bevrijdt het lichaam van overtollige toxines.

De voordelen van courgette zijn immens en niet beperkt tot alleen deze. Deze veelzijdige Zomergroente is ook gezond voor de huid.

Recente studies tonen aan dat courgette helpt bij het verminderen van symptomen van prostatische hypertrofie (BOH) of een aandoening waarbij er een vergroting van de prostaat is.

Complicaties met plassen en seksueel functioneren kan dus worden gecontroleerd. De anti-inflammatoire eigenschappen kunnen een belangrijke rol spelen bij de bescherming tegen diabetes.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.