Ad Clicks :Ad Views :
img

Detox water – Wat het is, voordelen voor de gezondheid en mythen

1823 Views

Detox water – Wat het is, voordelen voor de gezondheid en mythen

Er zijn veel hype over de vermeende voordelen voor de gezondheid van “detox water.”

Ja, gehydrateerd blijven is belangrijk voor de gezondheid

Daarom wordt er vaak aanbevolen om acht glazen water per dag te drinken .

Echter, sommige mensen denken dat het toevoegen van extra ingrediënten in water verhoogt de voordelen voor de gezondheid.

Het resultaat, detox water, wordt gezegd om te helpen het lichaam te ontdoen van giftige stoffen, het verbeteren van uw energie niveaus en u helpen om gewicht te verliezen .

Hier is een gedetailleerde blik op detox water. Het scheidt de echte gezondheidsvoordelen van de mythen.

Wat is Detox Water?

Detox water is water dat doordrenkt is met de smaken van vers fruit , groenten of kruiden. Het wordt soms aangeduid als fruit water met citroensap of fruit smaak met water.

U kunt detox water thuis op veel verschillende manieren maken, met elke combinatie van fruit, groenten en kruiden die je maar wilt.

Omdat het is gemaakt door het toevoegen van smaak, in plaats van het maken van sap, detox water bevat zeer weinig calorieën . Dat maakt het een populaire drank voor detox diëten zoals de “citroen detox” of “Master Cleanse.”

Detox water wordt ook vaak aanbevolen bij gewichtsverlies plannen, met name in plaats van suiker-rijke dranken zoals suikerhoudende frisdrank en vruchtensappen .

Kortom: Detox water wordt gemaakt door het toevoegen van water met fruit, groenten of kruiden. U kunt het zelf thuis maken met behulp van een verscheidenheid aan smaken.

Hoe maak je detox water

Het maken van detox water thuis is zeer eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is water en een selectie van fruit, groenten en kruiden.

Simpelweg hakken/snijden van uw ingrediënten en voeg ze toe aan warm of koud water, afhankelijk van uw voorkeur. Hoe meer van een ingrediënt die u gebruikt, hoe sterker de smaak zal worden.

Als je een koud drankje maakt, kunt u detox water in de koelkast voor 1-12 uur laten staan, zodat de smaken dieper doordringen. Zorg ervoor dat u de ingrediënten na deze tijd wel verwijdert, zodat ze niet beginnen te ontbinden.

Als je ongeduldig bent, breek of kneus uw fruit en kruiden voor het gebruik dit kan hen helpen om de aroma’s sneller vrij te geven.

Hier zijn een aantal populaire detox water recept combinaties:

Kortom: detox water, voeg fruit, groenten en kruiden aan het water toe en laat het staan. Breken of kneuzen van vruchten en kruiden kan helpen bij het loskomen van meer smaak.

Gezondheidsclaims over detox water

Appel en kaneel Detox Water

Van detox water wordt gezegd dat het veel voordelen voor de gezondheid heeft, zoals:

  • Gewichtsverlies.
  • Verwijdering van gifstoffen of detox.
  • Balanceren van de pH van het lichaam.
  • Een betere spijsvertering.
  • Het stimuleren van het immuunsysteem.
  • Het verbeteren van stemming.
  • Verhoging van de energie niveaus.
  • Verbetering van uw uiterlijk.

De exacte eigenschappen van detox water hangt af van de ingrediënten die u gebruikt en de sterkte van het aftreksel.

Veel van de gezondheidsclaims kan worden toegeschreven aan het water zelf, in plaats van de ingrediënten waarmee het bereid is.

Dit omdat je niet veel voedingsstoffen binnenkrijgt van de ingrediënten in detox water, zeker niet in vergelijking met het eten van hen in hun hele vorm.

Kortom: Detox water daarvan wordt beweerd te helpen verwijderen van giftige stoffen, bij gewichtsverlies, in evenwicht te brengen van uw pH en het vergroten van je immuunsysteem.

Echte voordelen voor de gezondheid

Hieronder vindt u een gedetailleerde kijk op de wetenschap achter gezondheidsclaims van detox water. Enkele zijn zelfs een beetje overdreven in sommige gevallen.

Helpt bij het afvallen

Het drinken van water kan helpen bij het afvallen , en dit geldt ook voor detox water. Water heeft aangetoond dat het tijdelijk je stofwisseling verhoogd , zodat u meer calorieën verbrandt.

Studies hebben aangetoond dat het drinken van een halve liter water uw stofwisseling verhoogd met maximaal 30% voor ongeveer een uur lang(1, 2).

In feite, mensen die aanbevelen een hoeveelheid water te drinken als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies hebben de neiging om meer gewicht te verliezen dan degenen die dat niet doen(3, 4, 5, 6).

Een studie wees uit dat volwassenen met overgewicht die een halve liter water dronken vóór hun maaltijd verloren 40% meer gewicht dan degenen die dat niet deden(7).

Dit kan gedeeltelijk worden verklaard door een toename van de stofwisseling, maar kan ook te wijten zijn aan het effect wat water heeft op de eetlust. Drinkwater is gekoppeld aan verminderd hongergevoel , dus als je water drinkt voor de maaltijd, zal je minder eten(8, 9).

Verbetert de spijsvertering

Hydratatie is belangrijk voor de spijsvertering gezondheid en het onderhouden van regelmatige stoelgang. Chronische uitdroging kan leiden tot constipatie, die kan je een opgeblazen gevoel geven(10, 11, 12, 13, 14).

Het drinken van veel water kan helpen voedsel soepel door je darmen te laten passeren en voorkomen dat u last heeft van obstipatie.

Verbetert de stemming en energie niveaus

Zelfs milde uitdroging kan invloed hebben op de stemming, concentratie en energie niveaus.

Studies hebben aangetoond dat uitdroging niveaus van ongeveer 1% kan de stemming aanzienlijk verminderen, concentratievermogen en hoofdpijn veroorzaken (15, 16, 17, 18).

Een studie keek naar volwassenen die minder dan 1,2 liter water per dag dronken. Toen ze hun inname van water verhoogde tot 2,5 liter per dag, waren ze gelukkiger, hadden meer energie en voelde men zich rustiger(19).

Als je niet genoeg drinkt, het verhogen van uw inname van water kan uw stemming verbeteren en het geven van meer energie.

Verhoogt Immuunfunctie

Dit is een bewering over detox water dat een beetje overdreven is.

Het is waar dat het eten van groenten en fruit en zelfs vruchtensappen kunnen helpen uw immuunsysteem te ondersteunen(20, 21).

Vooral vitamine C heeft aangetoond dat het immuunsysteem daar voordeel aan heeft wanneer geconsumeerd op regelmatige basis(22, 23, 24, 25).

Echter, de hoeveelheid van deze voedingsstoffen die je zou krijgen van zo’n aftreksel, zoals detox water is waarschijnlijk minimaal en is zeer variabel.

Hoewel het theoretisch mogelijk is, het onwaarschijnlijk is dat detox water een betekenisvolle invloed heeft op het immuunsysteem.

Kortom: Detox water drinken kan helpen bij het afvallen, betere spijsvertering gezondheid en maakt u gelukkiger. Echter krijgt u al deze voordelen van om regelmatig water te drinken.

Mythen over detox water

Berry Detox Water

Er zijn ook veel mythes rond detox water.

Sommige van deze worden niet ondersteund door de wetenschap, maar anderen blijken ronduit niet waar te zijn.

Mythe 1: Het ontgift je lichaam

Ontgiften is een populaire claim bij vele diëten, reinigt en voedingsproducten zoals detox water.

Detox producten beweren vaak de gezondheid en het welzijn te bevorderen door het elimineren van giftige stoffen uit het lichaam en helpen bij gewichtsverlies.

Echter, beide “toxinen” en “detox” zijn vage termen die niet echt bepalen wat wordt geëlimineerd of hoe het gebeurt.

Uw lichaam is goed ontworpen om detox trajecten te elimineren van toxine in het lichaam. Er is momenteel geen bewijs dat een product of een dieet ze versnelt of ze efficiënter maakt(26).

Meer details: Detox kuur: Werken deze echt of is het onzin!?

Mythe 2: Het evenwicht van uw pH

“Alkaliserende” voedingsmiddelen en dranken zijn een populaire dieet trend op dit moment.

Er wordt gezegd dat het een alkalisch milieu in het lichaam zou bevorderen. Volgens de zuur-base-theorie van ziektes, die een betere gezondheid bevorderen.

Echter, deze theorie wordt niet ondersteund door de wetenschap , aangezien het onmogelijk is om de pH van het bloed of cellen te veranderen door het voedsel dat je eet(27).

Mythe 3: Het verbetert uw uiterlijk

Net als bij veel andere detox producten, sommige mensen beweren dat detox water spoelt gifstoffen uit de huid en verbetert het uiterlijk.

Echter, er is weinig bewijs van deze claims.

Drinken van water zal hydratatie van uw huid verbeteren als u uitgedroogd bent. Het zal echter niet het uiterlijk van uw huid veranderen, tenzij de uitdroging ernstig is(28, 29).

Er is geen bewijs dat detox water effectiever is dan gewoon water.

Kortom: Detox water zal u niet helpen gifstoffen uit je lichaam te verwijderen of het meer alkalisch te maken. Er is ook geen bewijs dat het uiterlijk verbetert.

Tot Slot

Het idee dat je kunt versnellen en verbeteren van uw lichaam door detox en het drinken van detox water is onzin.

Dat gezegd hebbende, is het nog steeds een gezond drankje met een paar voordelen voor de gezondheid. Toch zou je waarschijnlijk de meeste van deze voordelen ook verkrijgen door het drinken van gewoon water.

Echter, mensen vinden het vaak saai gewoon water te drinken.

Als het inbrengen van het water met fruit en groenten betekent dat je meer water en minder suikerhoudende dranken drinkt, dan kan het alleen maar een goede zaak zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vijftien =

This div height required for enabling the sticky sidebar