Er zijn een paar verschillende soorten drakenfruit (ook wel  pitahaya of pitaya genoemd).De meest voorkomende soort heeft een dikke, diep rozerood kleur, leerachtige huid met vlam-achtige groene netels.

Er zijn er ook met wit en rood vruchtvlees met kleine zwarte zaadjes. De pitaya Amarilla die een gele schil heeft met wit vruchtvlees erin.

Hoe kreeg drakenfruit zijn mooie naam? Het heeft een bijna schilferige, vlamachtige groene netels, maar kijk ook naar haar bloemen en u zult begrijpen waarom.

Voor de zeer mooie huid en mooie naam heeft drakenfruit vlees een vrij neutrale smaak met een meloen-achtige textuur en knapperige zaden zoals de kiwi’s.

Spotify Premium account

18 maanden reclamevrij luisteren

Nu voor slechts €14,99 

NAAR DEAL >>>

Voedingswaarde

Drakenfruit is rijk aan fytonutriënten. Ze zijn rijk aan antioxidanten, de B-vitaminen, vitamine C, evenals meervoudig onverzadigde vetzuren, caroteen en eiwitten. Ze bevatten ook grote hoeveelheden calcium, ijzer en fosfor.

Drakenfruit zaden bevatten veel meervoudig onverzadigde vetten zoals omega-3 en omega-6 vetzuren.

De gezondheidsvoordelen

Acne:

Drakenfruit is rijk aan vitamine C en is een geweldige zalf. Een plakje drakenfruit kan worden omgezet in een pasta. Deze kan toegepast worden op rode gebieden op je gezicht en huid, daarna afspoelen met warm water.

Anti-aging: 

Het eten van drakenfruit kan de huid strak houden en er jong uitzien vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten.

Ontstekingsremmend:

Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten in fytonutriënten heeft drakenfruit uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor het voorkomen van ontstekingsproblemen zoals jicht, artritis en astma.

Kanker:

De antioxidanten bescherming van vitamine C kan het immuunsysteem versterken. Het caroteen component van drakenfruit is in verband gebracht met verschillende anti-carcinogene eigenschappen en vermindert de grootte van tumoren.

Cardiovasculaire gezondheid:

Drakenfruit bevat geen cholesterol en nauwelijks ongezonde, cholesterol producerende vetten. Wanneer u de hoeveelheid cholesterol in het bloed verlaagt, is uw kans op het ontwikkelen van plakopbouw in de slagaders en aders lager. De zaden in dragonfruit bevatten positieve soorten vet, die HDL cholesterol kunnen veroorzaken dat actief de hoeveelheid LDL cholesterol verlaagt door de receptoren die op de wanden van de slagaders vasthouden te verminderen.

Constipatie:

Personen die lijden aan obstipatie kunnen baat hebben bij het eten van één drakenfruit per dag. De rijke voedingsvezels zijn nuttig voor het verbeteren van de stoelgang.

Detox:

Drakenfruit kan het lichaam helpen te reinigen zoals bij het verwijderen van giftige zware metalen uit het lichaam.

Diabetes:

Drakenfruit is niet zoet en is een geschikt voor diabetici. Het bevat een grote hoeveelheid vezels die kunnen helpen bij het reguleren en stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het onderdrukken van bloedsuikerspiegel pieken.

Spijsvertering:

Drakenfruit kan helpen uw spijsverteringsstelsel te reinigen vanwege het hoge vezelgehalte, wat een slechte spijsvertering en constipatie kan verbeteren. Het vlees en de zaden bevatten veel goede eiwitten en zullen je lichaam verrijkt en tevreden houden. Wanneer u de darmfunctie reguleert met voedingsvezels, verlaagt u uw kansen op aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darmsyndroom en darmkanker.

Gezondheid van het hart:

Drakenfruit heeft een hoog gehalte aan antioxidanten waardoor het uitstekend is voor het verminderen van oxidatie van cholesterol. Het is een goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten die het hart helpen om in een gezonde toestand te blijven.

Immuunsysteem gezondheidssysteem:

Eén van de geweldige voordelen van drakenfruit is het vermogen om het afweersysteem van je lichaam een ​​enorme boost te geven. Drakenfruit heeft een zeer hoog gehalte aan vitamine C, wat een van de sterkste bronnen is voor het immuunsysteem van uw lichaam; het moedigt ook andere antioxiderende activiteiten in het lichaam aan. Het vindt actief en neutraliseert vrije radicalen, gevaarlijke bijproducten van het celmetabolisme, en is in verband gebracht met mogelijk dodelijke ziekten zoals kanker.

Ademhaling:

De hoge vitamine C en antioxidanten in drakenfruit maken dit mooie fruit heilzaam voor het genezen van ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis of piepende ademhaling.

Verzacht zonnebrand:

De grote hoeveelheid antioxidanten en voedingsstoffen in dragonfruit maken het mogelijk om de door de zon verbrande huid te hydrateren. Combineer met komkommersap en honing en gebruik dit mengsel om het hittegevoel uit het getroffen gebied vrij te maken.

Tips

Kies een felrode of roze drakenfruit die volledig rijp is, druk op het vruchtvlees en als het iets zacht aanvoelt, is het waarschijnlijk rijp genoeg om ervan te genieten. Drakenfruit kan worden gemengd met andere vruchten tot een heerlijke smoothie. Drakenfruit sorbet is eenvoudig gemaakt met slechts een paar ingrediënten en is lekker op een hete zomerdag.

Voorzichtigheid

Drakenfruit is gewoon een zeer aangename vrucht om van te genieten en er zijn geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Studies hebben aangetoond dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven drakenfruit kunnen eten zonder gezondheidsproblemen / -reacties of -risico’s.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.