img

Zijn druiven gezond?

1864 Views

Zijn druiven gezond?

Druiven zijn een soort bessen. Ze zijn rond of ovaal van vorm met verschillende maten, kleuren en smaken. De maten variëren van zo klein als een erwt zo groot als een pruim! Zijn huid varieert in kleuren, alles van wit tot zwart, met semi-doorschijnend vlees. Afhankelijk van het ras, zijn er druiven met pitten en een aantal pitloze, ze proeven van zoet tot zuur.

Rode druivensap of rode wijn heeft een hoge concentratie van een stof genaamd resveratrol, dat niet is gevonden in witte wijn, vooral als gevolg van de manier waarop de wijn wordt gemaakt. Deze verbinding heeft een anti-aging, anti-kanker, anti-ontsteking en anti-virale eigenschappen.

Druivenpitten bevatten flavonoïden die krachtig zijn in de strijd en de bescherming tegen vele ziekten.

Net als andere bessen, druiven zijn zeer voedzaam en waardevol met veel genezende eigenschappen. Het heeft een hoog gehalte aan vitaminen A, B1, B2, B6 en C. Het bevat ook vele gezondheidsbevorderende flavonoïden. Hoe dieper de kleur van de druiven, hoe rijker de flavonoïden.

De overvloed aan mineralen omvatten calcium, chloor, koper, fluor, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, silicium en zwavel.

Voedingswaarde druiven

Druiven bevatten grote hoeveelheden wijnsteenzuur en appelzuur. Ook aanwezig in druiven zijn andere zuren, zoals barnsteenzuur, fumaarzuur, glycerine, p-coumarinezuur en cafeïne, elk van hen functioneren met prachtige helende eigenschappen.

Druivenschillen zitten vol met bètacaroteen en lycopeen en andere fytonutriënten zoals ellaginezuur, resveratrol en zwavelverbindingen.

Hun krachtige antioxidatieve werking zorgt ervoor dat vrije radicalen efficiënter uitgeschakeld worden en de weefsels en organen beter beschermd zijn tegen schadelijke stoffen.

Gezondheidsvoordelen van druiven

Hoewel de meeste de druiven erg zoet zijn, de glycemische index is nog steeds op een zeer veilig niveau van 50. In feite, druivensap is een uitstekende stimulator van je stofwisseling in het helpen om overtollig voedsel en afval te verbranden. Zij levert warmte en energie aan het lichaam in een korte tijd na het drinken.

Hier zijn de vele andere voordelen voor de gezondheid van de druiven of het sap:

Anti-stollingsmiddel:  Het sap van deze kleine vrucht kan helpen voorkomen van bloedstolling en daarbij de bloedsomloop, die in het algemeen de algehele gezondheid verbetert.

Ontstekingsremmende:  De ontstekingsremmende effecten in druiven helpen enorm in het verminderen van de risico’s van ontstekingsproblemen zoals jicht, reuma en astma.

Kanker:  Het is rijk aan hoge gehalte anti-oxidanten en zijn uitstekend voor de preventie van kanker.

Constipatie:  Druivensap is een mild laxeermiddel en helpt bij het ​​schoon maken van de darmen. Neem ongeveer 200 ml tweemaal daags voor chronische constipatie.

Gezichtsvermogen / visie:  De flavonol verbindingen in druivenpitten zijn effectief voor de behandeling van nachtblindheid, netvliesaandoeningen en visie verbetering.

Koorts:  Drink druivensap consequent om koorts te verlagen. Het zou ook kunnen helpen bij het verlichten van vermoeidheid en levert energie voor het lichaam.

Hart-en vaatziekten:  Druiven zijn nuttig voor het hart, verminderen van hartpijn, en kan hartkloppingen normaliseren. Om te genieten van de voordelen, ga op een druiven dieet voor een paar dagen.

Indigestie:  Een zachte en natuurlijke huisremedie voor indigestie.

Mond en keel infectie:  Drink sap van onrijpe druiven helpt tegen infecties in de mond en keel.

Migraine:  Bepaalde verbindingen in de druiven maken dit wonder sap krachtig en effectief in het verlichten van hoofdpijn en migraine.

Nieren:  Druivensap is een diureticum en is uitstekend geschikt voor het schoonmaken van de nieren en kan nierstenen verhelpen.

Lever:  De overvloed aan mineralen in druiven hebben een stimulerende en reinigende werking in de lever en helpt bij het ontgiften.

Huid:  De zeer reinigende eigenschappen van druivensap en de hoge vitamine C-gehalte is zeer gunstig voor de huid en vermindert acne.

 

Verbruik Tips

Druiven behoren tot de vruchten die hoge residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten. Probeer zoveel mogelijk organische druiven te kiezen. Zo niet, doe dan moeite om deze kleine vruchten te weken in water met wat zout en azijn om te ontdoen van deze pesticiden.

Ongeveer 10 ~ 15 minuten, daarna spoelen en dep ze droog. Bewaren in de koelkast om zijn frisheid te behouden.

 

Voorzichtigheid

Personen met een medische geschiedenis van calciumoxalaat moeten de wijndruiven rassen dat hoge niveaus van oxalaten bevatten vermijden.

Druiven is een van de weinige vruchten die de suikers snel vrijgeven, waardoor het een hoog glycemische index heeft.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text