Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Epsom zout (bitterzout) voordelen en toepassingen

1682 Views

Epsom zout voordelen en toepassingen (plus belangrijke bijwerkingen)

Epsom zout ook wel bitterzout genoemd is een populaire remedie voor vele kwalen.

Mensen gebruiken het om gezondheidsproblemen, zoals spierpijn en stress te verlichten. Het is ook betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en onschadelijk wanneer op juiste wijze wordt gebruikt.

Wat is Epsom zout?

Epsom zout is ook bekend als magnesium-sulfaat. Het is een chemische verbinding die bestaat uit magnesium, zwavel en zuurstof.

Het dankt zijn naam aan de stad van Epsom in Surrey, Engeland, waar het oorspronkelijk werd ontdekt.

Ondanks zijn naam, Epsom zout heeft eigenlijk een heel andere samenstelling dan keukenzout . Het werd waarschijnlijk aangeduid als “zout” vanwege zijn chemische structuur.

Het heeft een uitstraling vergelijkbaar met keukenzout en wordt vaak opgelost in baden, dat is waarom je het misschien van zal kennen als “badzout.”

Hoewel het lijkt op tafelzout, ze smaken duidelijk verschillend. Epsom zout is heel bitter en onsmakelijk.

Sommige mensen consumeren het nog steeds door het zout in water op te lossen en dan te drinken. Echter, aangezien het niet lekker is zal u het waarschijnlijk niet willen toevoegen aan uw eten.

Er zijn veel verschillende manieren van productie en verpakking van Epsom zout, maar de inhoud is allemaal precies hetzelfde, chemisch gezien.

Voor honderden jaren, is dit zout gebruikt om aandoeningen te behandelen zoals constipatie, slapeloosheid en fibromyalgie. Helaas, de gevolgen ervan voor deze aandoeningen zijn niet goed onderzocht.

Het merendeel van de gerapporteerde voordelen van Epsom zout worden toegeschreven aan het magnesium, dat is een mineraal dat een heleboel mensen te weinig van binnen krijgen.

U kunt Epsom zout bij de meeste drogisterijen en supermarkten vinden. Het bevindt zich doorgaans in de apotheek of cosmetische gebied.

Kortom: Epsom zout, ook wel bekend als badzout of magnesium sulfaat, is een mineraal verbinding verondersteld om vele gezondheidsvoordelen te hebben.

Hoe werkt het?

Als Epsom zout wordt toegevoegd aan het water, het lost op als magnesium en sulfaat ionen releases.

Het idee is dat deze deeltjes kunnen worden geabsorbeerd door de huid, het lichaam te voorzien van magnesium en sulfaten. Dit zijn mineralen die belangrijke functies in het lichaam vervullen.

Het meest voorkomende gebruik voor Epsom zout is in baden, waar het gewoon in water wordt opgelost. Het kan echter ook worden toegepast op de huid als een cosmetisch product of via de mond ingenomen als een laxeermiddel.

Kortom: Epsom zout oplost in water, dus kan worden toegevoegd in baden en gebruikt als cosmetisch product. Het kan ook oraal worden ingenomen als laxeermiddel.

De gerapporteerde voordelen voor de gezondheid en het gebruik van Epsom zout

Veel mensen, waaronder sommige beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, beweren Epsom zout is therapeutische te gebruiken als een alternatieve behandeling voor verschillende aandoeningen.

Betere magnesium absorptie

Epsom Salt in een houten kom met een Scoop

Magnesium is de tweede meest voorkomende mineraal in het lichaam, waarvan de eerste calcium is.

Het is betrokken bij meer dan 325 biochemische reacties waarvan het hart en het zenuwstelsel profiteren.

Veel mensen weten niet of ze genoeg magnesium consumeren .Zelfs als je dat doet, kan factoren zoals fytaten en oxalaten interfereren met hoeveel uw lichaam absorbeert.

Sommige mensen beweren dat magnesium beter via Epsom zoutbaden kan worden opgenomen dan bij inname via de mond(1).

Deze vordering is gebaseerd op een studie die werd uitgevoerd op 19 proefpersonen, maar drie werden hogere bloed magnesium niveaus na het onderdompelen in een Epsom zout bad gevonden.

Het gemiddelde bloed magnesium niveaus ging ongeveer 10 ppm na de eerste zoutbad.Wanneer proefpersonen een bad namen voor de komende zeven dagen, gemiddeld magnesium niveaus stegen van 105 ppm tot 141 ppm(2).

Hoewel deze studie veelbelovend is, is het belangrijk om het met een korreltje zout te nemen omdat het de enige in zijn soort is en heeft verschillende beperkingen.

Er is meer onderzoek nodig om de doeltreffendheid van het gebruik van Epsom zout en de niveaus van magnesium.

Bevordert de nachtrust en vermindert stress

Adequate magnesium niveaus zijn essentieel voor de slaap en stress management ,waarschijnlijk omdat magnesium helpt de hersenen het produceren van neurotransmitters die induceren slaap en verminderen stress(3).

Magnesium kan ook helpen dat het lichaam melatonine produceert , een hormoon dat de slaap bevordert(4).

Lage magnesium niveaus kunnen negatieve invloed hebben op kwaliteit van de slaap en stress. Vele meldingen dat het nemen van Epsom zoutbaden deze kwesties kan omkeren doordat het lichaam magnesium via de huid absorbeert.

Helaas is er geen formeel onderzoek om na te gaan of voldoende magnesium kan worden geabsorbeerd uit zoutbaden die slaap en stress kan beïnvloeden.

De kalmerende effecten van Epsom zout Baden zou bovendien eenvoudig toe te schrijven zijn aan de ontspanning die veroorzaakt wordt door het nemen van hete baden.

Helpt bij de spijsvertering

Epsom zout in een Terracotta Bowl

Magnesium wordt vaak gebruikt voor de behandeling van spijsvertering problemen, zoals obstipatie.

Het lijkt nuttig omdat het water in de dikke darm trekt en dit bevordert de stoelgang(5, 6).

Meestal wordt magnesium oraal ingenomen tegen constipatie reliëf in de vorm van magnesium citraat of magnesiumhydroxide.

Het nemen van Epsom zout daarvan wordt gezegd effectief te zijn, hoewel het niet goed is bestudeerd.

Het kan worden genomen door de mond met water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Volwassenen worden meestal geadviseerd om  2 – 6 theelepels (10-30 ml) van Epsom zout te nemen, opgelost in ten minste 237 ml water. U kunt verwachten dat het een laxerend effect heeft in 30 minuten tot zes uur.

U moet ook weten dat het consumeren van Epsom zout vervelende bijwerkingen heeft zoals een opgeblazen gevoel en vloeibare ontlasting(6).

Dit mag slechts incidenteel gebruikt worden als een laxeermiddel en niet als een oplossing voor de lange termijn.

Sporten, prestaties en herstel

Sommigen beweren dat het nemen van Epsom zoutbaden spierpijn kan verminderen en het verlichten van krampen – zowel belangrijke factoren voor sporten, prestaties en herstel.

Zoals de spijsvertering gevolgen van Epsom zout, is dit effect ook toegeschreven aan magnesium. Het is algemeen bekend dat voldoende magnesium niveaus nuttig zijn voor het trainen omdat magnesium helpt het lichaam bij het gebruik van glucose en melkzuur(7).

Een tekort aan magnesium komt vaker voor bij sporters, zodat gezondheidswerkers vaak magnesium supplementen aanbevelen om een optimaal niveau te garanderen.

Hoewel magnesium duidelijk van belang is bij het sporten, het gebruik van Epsom zout om conditie te verbeteren is niet goed onderzocht. Op dit punt, zijn de voordelen anekdotisch.

Verminderde pijn en zwelling

Zeezout In Houten Plaat

Een andere veel voorkomende bewering is dat Epsom zout bijdraagt tot het verminderen van pijn en zwelling.

Veel mensen melden dat het nemen van Epsom zoutbaden verbetert de symptomen van fibromyalgie en artritis.

Nogmaals, het magnesium wordt geacht verantwoordelijk voor deze effecten te zijn, aangezien veel mensen met fibromyalgie en artritis hebben een tekort aan het mineraal.

Een studie op 15 vrouwen met fibromyalgie concludeerden dat toepassing van magnesiumchloride op de huid gunstig is voor het verminderen van de symptomen(8).

De deelnemers paste magnesium toe aan hun onderste ledematen elke dag gedurende vier weken. Na het gebruik van de oplossing, vrouwen meldde minder pijn, evenals toegenomen kwaliteit van het leven.

Hoewel deze bevinding veelbelovend is voor vormen van magnesium die kunnen worden toegepast op de huid, zoals Epsom zout moet voorzichtig geïnterpreteerd worden omdat er niet meer onderzoek op het onderwerp is gedaan.

Kortom: De grootste voordelen van Epsom zout zijn anekdotisch en toegeschreven aan het gehalte aan magnesium. Het kan gunstig zijn voor de slaap, stress, spijsvertering, lichaamsbeweging en pijn.

Veiligheid en bijwerkingen van Epsom Zout

Terwijl Epsom zout over het algemeen veilig is, zijn er een paar negatieve effecten die kunnen optreden als u het onjuist gebruikt. Dit is vooral een punt van zorg als je het via de mond inneemt.

Allereerst kan het magnesiumsulfaat daarin een laxerend effect hebben. Het consumeren van dit kan leiden tot diarree, opgeblazen gevoel of maagklachten.

Als je het gebruikt als een laxeermiddel, zorg ervoor om veel water te drinken , wat de spijsvertering ongemak kan verminderen. Bovendien, nooit meer dan de aanbevolen dosering nemen zonder overleg met uw arts.

Enkele gevallen van magnesium overdosering meldde onder andere volgende symptomen misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid(1, 9).

In extreme gevallen kan een overdosis magnesium leiden tot hartproblemen, coma, verlamming en de dood. Dit is onwaarschijnlijk, zolang u het in de juiste hoeveelheden gebruikt, zoals aanbevolen door uw arts of vermeld op de verpakking(1, 9).

Neem contact op met uw arts als u tekenen van een allergische reactie of andere ernstige bijwerkingen heeft.

Kortom: Het magnesiumsulfaat in Epsom zout kan bijwerkingen veroorzaken bij inname via de mond. U kunt deze voorkomen door de juiste wijze te gebruiken en te praten met uw arts voordat u de dosering verhoogt.

Hoe Epsom zout te gebruiken

Hier zijn een paar van de meest voorkomende manieren om Epsom zout te gebruiken.

Bad

Orchidee en Zeezout

De meest voorkomende gebruik is het nemen van wat Epsom zout in bad.

Om dit te doen, voeg 2 kopjes (ongeveer 475 ml) van Epsom zout aan het water in een standaard formaat bad en geniet van uw lichaam gedurende tenminste 15 minuten.

Schoonheid

Epsom zout kan worden gebruikt als een schoonheidsproduct voor huid en haar. Om het te gebruiken als een exfoliant, leg wat in uw hand, het temperen en masseer het in je huid.

Sommige mensen beweren dat het een nuttige aanvulling om je gezicht te wassen, omdat het kan helpen je poriën te reinigen.

Gewoon een 1/2 theelepel (2,5 ml) zal het lukken. combineer het gewoon met uw eigen reinigingscrème en masseer op de huid.

Het kan ook worden toegevoegd aan conditioner en kan helpen meer volume te geven aan het haar.Voor dit effect, combineer gelijke delen conditioner en Epsom zout. Werk het mengsel door je haar en laat gedurende 20 minuten en spoel het daarna goed uit.

Deze toepassingen zijn volledig anekdotisch en niet ondersteund door enig onderzoek studies.

Als een laxeermiddel

Epsom Salt in een houten kom

Epsom zout kan via de mond worden genomen als een magnesium supplement of als een laxeermiddel.

De meeste merken raden u 2-6 theelepels (10-30 ml) per dag, opgelost in water, als maximum voor volwassenen.

Ongeveer 1-2 theelepels (5-10 ml) is over het algemeen genoeg voor kinderen.

Neem contact op met uw arts als u een meer geïndividualiseerde dosering nodig hebt, of als je meer van de dosis wilt wat staat vermeld op de verpakking.

Tenzij je toestemming van een arts hebt, nooit meer dan de bovengrens van inname vermeld op de verpakking innemen. Inname van meer dan je nodig hebt zou kunnen leiden tot magnesiumsulfaat vergiftiging.

Als u wilt begint met het nemen Epsom zout via de mond, langzaam aan beginnen.Probeer het consumeren van 1-2 theelepels (5-10 ml) per keer en geleidelijk de dosis verhogen indien nodig.

Vergeet niet dat ieders magnesium behoeften verschillend is. U kunt meer of minder nodig hebben dan de aanbevolen dosis, afhankelijk van hoe je lichaam reageert en waar je het precies voor gebruikt.

Bovendien, bij het consumeren van Epsom zout, zorg ervoor dat pure Epsom zout dat geen toegevoegde aroma’s of kleurstoffen bevat.

kortom: Epsom zout kan worden opgelost in baden en gebruikt als een beauty product. Het kan ook worden geconsumeerd met water als magnesiumsupplement of laxeermiddel.

Tot Slot

Epsom zout kan nuttig zijn bij de behandeling van een verscheidenheid van gezondheidsproblemen en kwalen zijn. Het kan ook worden gebruikt als een beauty product.

Er is niet veel bewijs ter ondersteuning van alle gemelde voordelen. De positieve effecten zijn meestal anekdotische op dit punt en er is meer onderzoek nodig.

Echter, Epsom zout is over het algemeen veilig en gemakkelijk te gebruiken, dus het is zeker het proberen waard.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text