Inheems in Zuidoost-Azië, gember komt veel voor in voedsel en medicijnen over de hele wereld. De gemberplant is rijk aan natuurlijke chemische stoffen die uw gezondheid en welzijn kunnen bevorderen.

Gemberthee is een manier om van de voordelen van gember te genieten. Lees verder om meer te leren over gemberthee voordelen, toepassingen, en bijwerkingen.

Net als bij een heleboel kruidengeneeskunde, is meer onderzoek nodig om beter te begrijpen en te bewijzen de toepassingen van gember en gemberthee. Er zijn vele anekdotes over toepassingen van gemberthee dat niet kan worden gewaarborgd, gezond of effectief zijn. Er zijn echter meerdere potentiële voordelen gesteund door beperkt onderzoek.

Gemberthee werkt ontstekingsremmend

Een ontsteking is één van uw lichaamseigen natuurlijke zelfbehoud functies. Chemicaliën en slechte voeding kunnen ontstekingen veroorzaken en schade toebrengen aan uw lichaam.

Disney+ en Netflix abonnement

Onbeperkt Films kijken

Nu voor slechts vanaf €29,99 

NAAR DEAL >>>

Ontstekingen zijn uitgegroeid tot een veel voorkomende ervaring voor een heleboel mensen. Voeding en levensstijl veranderingen kunnen nodig zijn om chronische ontstekingen te bestrijden.

Het consumeren van gember kan helpen voorkomen en genezen van ontstekingen. In een studie bleek dat gember allergische reacties zou kunnen verminderen, waarin de ontsteking een rol kan spelen.

Een kleine studie toonde ook aan dat mensen die dagelijks gember supplementen namen hadden minder spierpijn na het sporten. Spierpijn kan worden veroorzaakt door een ontsteking.

Gemberthee bevat antioxidanten

De antioxiderende eigenschappen van gember kan helpen voorkomen:

 • hartziekte
 • neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson , Alzheimer en Huntington
 • kanker
 • verouderingsverschijnselen

Antioxidanten vechten reactive oxygen species (ROS), die oxidatieve stress veroorzaken en schade aan uw cellen toebrengen. Je lichaam maakt natuurlijk ROS, maar sommige levensstijl keuzes, zoals het drinken van grote hoeveelheden alcohol, roken, of het ervaren van chronische stress kan je teveel ROS produceren.Het consumeren van voedingsmiddelen en dranken met antioxidanten, zoals gemberthee, kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van de negatieve bijwerkingen van ROS.

In een studie bleek dat dat gember zou kunnen voorkomen of vertragen van nierfalen. Gember kan ook de groei van tumoren vertragen, in een studie zijn er aanwijzingen gevonden dat gember kan helpen bij het controleren van sommige vormen van kanker.

Helpt bij misselijkheid en spijsvertering

Culturen over de hele wereld nemen regelmatig gember om te helpen bij indigestie, braken en misselijkheid. Er zijn geen studies die uitsluitsel geven over de vraag hoe effectief dit is.

Kan de bloedsuikerspiegel verbeteren

Een studie bleek dat gember verbeterd de nuchtere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. Deze en andere bevindingen tonen aan dat gember kan helpen bij de behandeling van gezondheidsproblemen als gevolg van chronische diabetes.

Kan het cholesterol verlagen

Een recente studie toonde aan dat gember verminderde hart-en vaatziekten markers zoals arginase activiteit, LDL ( “slechte”) cholesterol en triglyceriden bij ratten op een vetrijk dieet.

Het bevordert gewichtsverlies

Gemberthee kan helpen bevorderen van gewichtsverlies in combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging. Een studie toonde aan dat gember onderdrukt obesitas bij ratten op een vetrijke dieet. In een andere studie bleek dat mannen die een hete gember drank na het eten hadden gedronken voelde zich langer verzadigd. Evenwichtige bloedsuikerspiegel en kan ook voorkomen dat u te veel eten.

Hydratatie

Dit voordeel is meestal omdat u uw gember in water neemt. Gehydrateerd blijven is zeer belangrijk voor de ondersteuning van elk aspect van uw gezondheid. Velen van ons drinken gewoon niet genoeg water elke dag. Begin uw dag met een glas water van gember, of neem het op een andere moment een elke dag water, het zal helpen dat u hydrateert blijft.

Lees meer: ​​Hoeveel water heb je nodig per dag »

 Wat zijn de risico’s

Zoals bij elk kruid of supplementen, kan gember slecht communiceren met andere medicijnen die u neemt. Bijwerkingen van gember zijn zeldzaam, maar kunnen bestaan ​​uit de volgende als gember dan wordt verbruikt:
 • maagzuur
 • gas-
 • buikpijn
 • branden in de mond

Neem niet meer dan 4 gram gember per dag, in elke vorm.

Mensen met hartaandoeningen, diabetes, en galstenen moeten vooral praten met hun arts voordat u gember als een aanvulling neemt. Je moet ook praten met uw arts over de veiligheid van het nemen van gember als u zwanger bent, borstvoeding, of binnenkort een operatie moet ondergaan.

Is gemberthee veilig tijdens de zwangerschap?

De onderzoekers hebben gekeken naar de rol van gember die een rol kunnen spelen in het helpen van de behandeling van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Een studie merkte op dat het bewijs ondersteunt de werkzaamheid van gember voor de behandeling van zwangerschap misselijkheid, maar dat er mogelijk veiligheidsrisico’s voor sommige vrouwen zijn. Een systematisch overzicht van studies bleek echter geen nadelige effecten veroorzaakt door gember gebruik bij zwangere vrouwen.

Overleg met uw arts voordat u een supplementen of kruiden tijdens de zwangerschap neemt. In sommige gevallen kan een dieet en levensstijl veranderingen bijdragen tot het verminderen van misselijkheid tijdens de zwangerschap:

 • eet regelmatig, kleine maaltijden
 • vermijd vettig of kruidig ​​voedsel, omdat deze je maag kunnen verstoren
 • slapen ten minste zeven uur per nacht
 • blijf gehydrateerd

Kan gemberthee werken als een detox?

Detox rituelen streven ernaar om langzaam je lichaam te ontdoen van gifstoffen in de loop van de tijd. Sommige mensen gebruiken gemberthee vermengd met citroensap als een detox. Er is slechts anekdotisch bewijs om deze toepassing te ondersteunen.

Omdat gember, ziekte, ontstekingen en kanker-veroorzakende moleculen kan bestrijden,, het nemen van een beetje elke dag kan uw algehele gezondheid ondersteunen. Gember is een natuurlijke wortel, dus het drinken van het zal u ook extra voedingsstoffen geven.

Hoe gemberthee maken

Verse gember is de beste bron voor het maken van je eigen gemberthee. Veel producten bevatten gember of kunstmatige gember smaak, maar je zult de meeste voordelen van gemberthee krijgen door het zelf te maken. Plus, het is gemakkelijk te bereiden.

U kunt verse gember in de supermarkt vinden. Het is een beige-gekleurde wortel, meestal enkele centimeters lang.

Om gemberthee te maken, dan moet je de gember in water koken en om er thee van te maken. U kunt de schil van de gember mee koken, omdat je niet van plan om deze te eten en veel van de voedingsstoffen zitten direct onder de schil.

U kunt meer of minder water of gember gebruiken, afhankelijk van hoe sterk je wilt dat de gemberthee moet zijn. De verhouding van water tot gember hieronder is gelijk aan 1 gram gemberextract.

 1. Was het deel van de gemberwortel die je zult gebruiken.
 2. Gebruik een rasp tot 1/2 theelepel gember te raspen.
 3. Kook 4 kopjes water op het fornuis.
 4. Voeg de gember zodra het water kookt.
 5. Verwijder de gember water van het vuur en laat de gember doortrekken in het water gedurende 10 minuten.
 6. Zeef de gember stukken uit het water en gooi de gember weg.
 7. Drink gember water warm of koud.

Gemberthee is heerlijk met een theelepel met honing of citroensap, maar gebruik geen overbodige toegevoegde zoetstoffen. Als u denkt dat u gemberthee elke dag wilt drinken, kunt u een voorraad maken en bewaar het in de koelkast.

Dosering

Artsen raden het consumeren van een maximum van 3-4 gram gember extract per dag. Als je zwanger bent, niet meer consumeren dan 1 gram gemberextract per dag. Gember wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de leeftijd van 2.

De volgende zijn allemaal gelijk aan 1 gram gember

 • 1/2 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel geraspte rauwe gember
 • 4 dl water doordrenkt met 1/2 tl geraspte gember

Minder rauwe gember is nodig bij het maken van thee, omdat bepaalde voedingstoffen in gember concentreren bij verhitting.

Tot slot

Het consumeren van gember kan uw gezondheid ondersteunen en kan ook helpen bij de behandeling van vele gezondheidsproblemen. Het drinken van gemberthee is ook een geweldige manier om gehydrateerd te blijven, wat belangrijk is voor uw algehele gezondheid.

Bespreek met uw arts over eventuele aanvullende kruiden die je wilt proberen. En als je geïnteresseerd bent in gember, begin met het maken van uw eigen gemberthee uit verse gemberwortel.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.