Ginseng

Ginseng: toepassingen, voordelen en bijwerkingen

Ginseng is één van elf verschillende rassen van korte, langzame groeiende planten met vlezige wortels. En wordt verondersteld om te herstellen en het verbeteren van het normale welzijn en is vandaag de dag uitgegroeid tot één van de populairste kruiden ter wereld.

De kruiden bestaan uit een lichtgekleurde, vertakt-vormige wortel, een relatief lange stengel en groene bladeren met een ovale vorm.

Het wordt van oudsher genomen om bij een ​​aantal medische aandoeningen te helpen, die we hieronder bespreken.

Beide Amerikaanse Ginseng (Panax quinquefolius, L.) en Aziatische Ginseng (P. Ginseng) worden verondersteld u te voorzien van een energieboost, lagere bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte, vermindering van stress, bevorderen van ontspanning, behandeling van diabetes en behandelen van seksuele disfunctie bij mannen.

Opgemerkt dient te worden dat Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosis) is niet een echte ginseng en behoort niet tot het geslacht “Panax” . Het behoort tot de Araliaceae familie van planten, men moet zich ervan bewust zijn dat het niet hetzelfde is als Amerikaanse of Aziatische ginseng.

Het gebruik van ginseng

Het kan worden gebruikt in veel verschillende vormen. Deze omvatten:

    1. Gedroogde ginseng wortel – Het wordt gebruikt om te brouwen en te maken Ginseng thee. De wortel kan worden gekauwd als zodanig of gestoofd met voedsel. Het is ook in poedervorm een aantal kruidenmengsels voor te bereiden. Echter, met rauwe Ginseng wortel wordt best vermeden omdat het erg zuur.
    2. Ginseng in poedervorm – Het wordt gebruikt in zuivere vorm of gemengd met andere kruiden om medicijnen en thee te maken.
    3. Ginseng thee –  Er wordt voorgesteld om Ginseng thee ten minste eenmaal per dag voor degenen boven de 40 als de gezondheidsvoordelen van Ginseng thee is talrijk. Deze thee kan worden bereid met verse Ginseng root of gekocht van een winkel.
     Om Ginseng thee te bereiden, kook wat water in een pan. Schil sommige Ginseng wortels of neem een theelepel poeder in een theefilter. Zodra de gekookte water is afgekoeld gedurende twee minuten voeg de filter aan het en laat de thee steil voor drie tot vijf minuten. Drink terwijl het heet is en u bent zeker om de smaak te houden.
    4. Ginseng tabletten of capsules –  Als je niet van de smaak van gepoederde Ginseng of Ginseng thee houdt, kunt u ook ginseng tabletten of capsules gebruiken. Deze worden het best had voorgeschreven dosering voor een goede gezondheid of specifieke oplossingen voor bepaalde aandoeningen.
    5. Externe toepassingen –  Lotions of crèmes worden bereid uit Panax Ginseng voor mensen die lijden aan erectiestoornissen. Het moet extern worden aangebracht en mag niet worden ingenomen.

Het gebruik voor mannen

Verbetert Libido – Koreaanse rode ginseng wanneer genomen in poedervorm in de aanbevolen dosering kan het de libido bij mannen verbeteren. Het helpt ook bij de behandeling van erectiestoornissen.

Verhogen van de prestaties – Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat ginseng produceert anti-stress en anti-vermoeidheid-effecten door het verminderen van de effecten van het stress hormoon cortisol in het lichaam, helpt bij het stimuleren van het uithoudingsvermogen tijdens een intensief trainingsprogramma.

Verhogen van testosteron niveaus – Er is aangetoond dat er een toename van testosteron niveaus is. Het werkzame bestanddeel Ginsenoside Rg1 in Panax ginseng, is verantwoordelijk voor de toename van testosteron niveaus. Er is gebleken dat het de productie van LH (luteïniserend hormoon) verhoogd door in te grijpen op de hypofyse. In een klinische studie Aziatische ginseng is tevens gebleken een toename van LH en vrij testosteron.

Ginseng wortel wordt ook gebruikt in medicijnen en natuurlijke remedies om hart- en vaatziekten, kanker, hormonale stoornissen, auto-immune aandoeningen en meer te bestrijden. Van Aziatische ginseng wordt ook gezegd dat het atletische prestaties kan verbeteren.

Wat zijn de voordelen?

Het biedt vele gezondheidsvoordelen, die zijn getest door middel van onderzoek. Onderzoekers geloven echter dat er meer onderzoek nodig is. Enkele voordelen van ginseng zijn:

 1. Vermindert stress en verbetert de stemming –  Twee verschillende studies hebben aangetoond dat als het wordt toegevoegd aan de voeding, induceert het rust en biedt aanzienlijke ontstresste eigenschappen.
 2. Ontstekingsremmende voordelen –  Een Koreaanse studie met kinderen die lijden aan kanker, bleek dat Koreaanse rode ginseng heeft een zeer stabiliserend invloed op het niveau van ontsteking van cytokinen die verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van signalen aan de hersenen.
 3. Versterkt de werking van de hersenen –  Het stimuleert de hersencellen dat leidt tot een betere concentratie en cognitieve denken. Onderzoek heeft aanzienlijke verbetering bij patiënten met de ziekte van Alzheimer gevonden nadat ze ginseng supplementen namen.
 4. Helpt bij gewichtsverlies – Het fungeert als een natuurlijke maar effectieve eetlustremmer. Waardoor een gevoel van verzadiging voor langere tijd duurt. Het stimuleert de stofwisseling en helpt om sneller vet te verbranden.
 5. Verbetert longfunctie – Door ginseng bleek dat het de bacteriële longinfecties te verminderen en de cystic gezwellen. Ook goede resultaten in de ondersteuning van de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD).
 6. Anti-kankerverwekkende voordelen – Onderzoekers hebben de tumor remmende eigenschappen van ginseng ontdekt, en daarom worden de anti-kanker eigenschappen nu onderzocht. Ontstekingsremmend en rijk aan antioxidanten. Er wordt verondersteld dat het de groei van kanker kan verminderen.
 7. Natuurlijke remedie voor diabetes – Studies tonen aan dat het de bloedsuikerspiegel bij diabetici verlaagt en toont ook glucose-regulatie eigenschappen.
 8. Een boost voor je immuunsysteem – Het biedt grote voordelen voor het immuunsysteem en helpt het lichaam om ziekten en infecties te bestrijden. Ginseng wortel, stengels en bladeren worden gebruikt om verbindingen die anti-microbiële stoffen van natuur produceren en daarom helpen bij het bestrijden van virale en bacteriële infecties.

Wat is de ideale dosering voor ginseng?

 • Waar aan de ene kant gemakkelijk één of twee kopjes Ginseng thee per dag kan worden gedronken, tabletten en capsules mogen slechts onder deskundige leiding bepaalde doses worden ingenomen. Dit komt omdat de kracht van het supplement en de combinatie van kruiden kan variëren van fabrikant tot fabrikant.
 • Over het algemeen een capsule van 1 milligram elke dag werkt goed in de meeste gevallen. Maar het is ook belangrijk om uw arts te informeren over uw medische aandoeningen en alle lopende medicatie die u neemt om interacties en bijwerkingen te voorkomen.
 • Om eventuele bijwerkingen te vermijden, is het beste om het niet langer dan voor meer dan drie maanden op een rij te gebruiken. Een pauze van enkele weken of maanden is het raadzaam voor hervatting van het supplement.

Hoe lang duurt het voordat effecten van ginseng kan worden gevoeld?

Idealiter Ginseng genomen in voorgeschreven doses begint het binnen 12 uur te werken. Echter hangt het ook allemaal af van de ernst van de aandoening en de algehele gezondheid van de persoon. Een overdosis van het heeft echter een onmiddellijke en schadelijke werking.

Wat zijn de bijwerkingen?

Ginseng bijwerkingen zijn meestal mild en beheersbaar bij de meeste mensen. Want het is een stimulerend middel van de natuur, kan een aantal voorkomende  bijwerkingen hebben:

 • Slapeloosheid
 • Duizeligheid,
 • Hoofdpijn of buikpijn,
 • Menstruele veranderingen bij vrouwen
 • Misschien zijn er sommige allergische reacties in uitzonderlijke gevallen.

De inname van ginseng moet worden vermeden tijdens de zwangerschap en ook wanneer er borstvoeding geven wordt aangezien de effecten ervan niet grondig zijn onderzocht.
Ginseng heeft een effect op de bloedsuikerspiegel het moet niet tijdens of direct na het nemen van diabetes medicijnen worden geconsumeerd. Diabetici mogen alleen beginnen aan ginseng supplementen na overleg met hun arts. Het kan ook interactie hebben met bepaalde andere medicijnen. Deze omvatten – bloedverdunners, morfine en pijn onderdrukkende middelen, antidepressiva, stimulerende middelen en geneesmiddelen die antipsychotica van aard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.