Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Is grapefruit gezond?

2171 Views

Is grapefruit gezond?

De grapefruit is een kruising tussen de sinaasappel en de pompelmoes en bevat anderhalf keer de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Meer dan twintig wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine C helpt om verkoudheid te verminderen en te voorkomen. Ook voorkomt vitamine C schade die het lichaam kan oplopen door vrije radicalen in de vorm van kankercellen en schade aan hart- of bloedvaten.

Voedingswaarde grapefruit

Grapefruit is een zeer sappig fruit en bevat meer dan 90% water, dat is een van de hoogste van alle vruchten. Het is een heerlijk fruit een krachtpatser van vitamine C en bevat heel veel anti-oxidanten. De volgende voeding grafiek toont de volledige samenstelling van grapefruit voor elke 100 gram.

Energie 33 Kcal
Koolhydraten 8.41 gms
Suiker 7.31 gms
Voedingsvezels 1,1 gms
Vetten 0.10 gms
 Eiwit 0,69 gram
Vitamine B1 0,037 mg
 Vitamine B2 0,02 mg
 Vitamine B3 0,269 mg
 Foliumzuur 10
Vitamine B5 0,23 mg
Choline 7,7 mg
Vitamine C 33,3 mg
Vitamine E 0,13 mg
Calcium 12 mg
Magnesium 30 mg
Ijzeren 0,06 mg
Fosfor 8 mg
Kalium 148 mg
Mangaan 0,013 mg
Zink 0,07 mg

 

Hoewel het grootste gedeelte van de grapefruit uit water bestaat, is het zeker de moeite waard deze vrucht te eten. Water is namelijk belangrijk als transportmiddel van voedingsstoffen en stofwisselingsproducten in het lichaam en water is betrokken bij de regeling van de lichaamstemperatuur. Daarnaast bevat grapefruit voedingsvezel, dat van belang is voor het goed functioneren van de darmen. Ook biedt grapefruit, net als andere fruitsoorten, vitamines en mineralen. Met name vitamine C en kalium komen in overvloed in grapefruit voor.

Gezondheidsvoordelen

De nummer 13 op de lijst van gezondste fruit

Zuurgraad:  Hoewel grapefruit een sub-zure smaak heeft, het sap is eigenlijk een alkalische reactie na de spijsvertering. Dit heeft een diepgaand effect bij de behandeling van de zuurgraad in het spijsverteringskanaal dat een groot aantal andere gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Atherosclerose:  Pectine in deze vruchten is doeltreffend gebleken bij het verminderen van de ophoping van arteriële afzettingen, en vitamine C helpt het versterken en handhaven van de elasticiteit van de slagaders.

Verkoudheid:  Een verkoudheid is meestal dat je lichaam vertelt dat je rust nodig heeft. Een regelmatig drankje van grapefruit tijdens een stressvolle periode geeft uw immuunsysteem een impuls die nodig is om te voorkomen dat u verkouden wordt.

Cholesterol:  Een bepaalde verbinding in grapefruit vermindert de overmatige productie van cholesterol uit de lever.

Diabetes:  Goede nieuws is dat grapefruit veilig is om te eten en in feite toegenomen consumptie van grapefruit helpt bij het verminderen van het zetmeel en suikergehalte in het lichaam.

Tegen ontstekingen: Grapefruit is een rijke bron van antioxidanten zoals vitamine C, dat beschermt biedt tegen ontstekingen.Vitamine C is noodzakelijk voor de synthese van collageen die die bloedvaten geneest. Zo beschermt het tegen ontstekingen en pijn veroorzaakt door ernst van inflammatoire aandoeningen. Zijn functie maakt het een heilzaam hulpmiddel bij de behandeling van osteoporose en artritis. Het controleert de ernst en degeneratie van de botten die kenmerkend zijn voor artritis.

Vermoeidheid:  Aan het einde van een lange en vermoeiende dag, drink een glas grapefruitsap met citroensap  1:1 met een beetje honing, alle vermoeidheid zal verdwijnen.

Koorts:  Koorts is een indicatie van uw lichaam dat u wordt geconfronteerd met vermoeidheid en tijd is om te ontspannen. Het drinken van veel grapefruitsap verlicht daadwerkelijk de hoge temperatuur van uw lichaam.

Slapeloosheid:  Een glas grapefruitsap voor het slapen gaan, helpt om de slaap te bevorderen en verlicht slapeloosheid.

Zwangere vrouw:  De bioflavonoïden en vitamine C helpen bij het vasthouden van water en zwelling van de benen tijdens de zwangerschap te voorkomen.

Keelpijn:  Het drinken van een vers geperst grapefruitsap helpt tegen keelpijn en vermindert het hoesten.grapefruitsap

Gewichtsverlies: Grapefruits bevatten de stof naringenine, dit stofje is de veroorzaker van de bittere smaak van grapefruits en heeft tevens een vet verbrandende functie. Naringenine reageert namelijk met vet moleculen en door deze reactie zullen de vet moleculen sneller verbranden en zal er een versnelling optreden in je stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van het op te slaan als energiereserve.

Beschermend tegen borstkanker?

Soms is een belangrijke bijdrage aan de incidentie van borstkanker de overmaat aan hoeveelheid oestrogeen in het lichaam.

Oestrogeen is een hormoon dat aanwezig is in het vrouwelijke lichaam.

Bioflavonoïden aanwezig in grapefruit helpt bij het verwijderen van de overmatige oestrogeen uit het lichaam. Aldus verlaagt het risico op borstkanker.

Voorzichtigheid

Grapefruit bevat hoge niveaus van flavonoïde naringin die synthetische drugs zal verwerpen Dit is gunstig voor onze menselijke cellen omdat het helpt om vreemde verbindingen die niet in ons lichaam behoren worden behandeld als toxinen.

De aanwezigheid van grapefruits kan het metabolisme van deze geneesmiddelen stoppen, waardoor de kans dat de drugs je lichaam vergiftigd. Artsen zal u vertellen dat grapefruit de oorzaak is van de toxiciteit, maar in feite, is het de drugs dat de oorzaak is van de toxiciteit.

Als u geen medicatie gebruikt, kan grapefruitsap goed voor u zijn. Echter, ondanks al zijn goedheid, altijd onthouden alles met mate. Overmatige consumptie van citrus sappen kan zorgen voor een te kort aan calcium waardoor verval van botten en tanden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text