De grapefruit is een kruising tussen de sinaasappel en de pompelmoes en bevat anderhalf keer de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Meer dan twintig wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine C helpt om verkoudheid te verminderen en te voorkomen. Ook voorkomt vitamine C schade die het lichaam kan oplopen door vrije radicalen in de vorm van kankercellen en schade aan hart- of bloedvaten.

Voedingswaarde grapefruit

Deze sappige vrucht bevat citroenzuur, natuurlijke suikers, essentiële oliën zoals limoneen, pineen en citral. Het heeft grote hoeveelheden vitamine C en kleinere hoeveelheden vitamine A, B-complex, E en K. De volgende voeding grafiek toont de volledige samenstelling van grapefruit voor elke 100 gram.

Energie33 Kcal
Koolhydraten8.41 gms
Suiker7.31 gms
Voedingsvezels1,1 gms
Vetten0.10 gms
 Eiwit0,69 gram
Vitamine B10,037 mg
 Vitamine B20,02 mg
 Vitamine B30,269 mg
 Foliumzuur10
Vitamine B50,23 mg
Choline7,7 mg
Vitamine C33,3 mg
Vitamine E0,13 mg
Calcium12 mg
Magnesium30 mg
Ijzeren0,06 mg
Fosfor8 mg
Kalium148 mg
Mangaan0,013 mg
Zink0,07 mg

Hoewel het grootste gedeelte van de grapefruit uit water bestaat, is het zeker de moeite waard deze vrucht te eten. Water is namelijk belangrijk als transportmiddel van voedingsstoffen en stofwisselingsproducten in het lichaam en water is betrokken bij de regeling van de lichaamstemperatuur. Daarnaast bevat grapefruit voedingsvezel, dat van belang is voor het goed functioneren van de darmen. Ook biedt grapefruit, net als andere fruitsoorten, vitamines en mineralen. Met name vitamine C en kalium komen in overvloed in grapefruit voor.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3,6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports en Ziggo Sport Go

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Gezondheidsvoordelen

De nummer 13 op de lijst van gezondste fruit

Zuurgraad:

Hoewel grapefruit een subzuur-smaak heeft, heeft het sap eigenlijk een alkalische reactie na de spijsvertering. Dit heeft een diepgaand effect op de behandeling van de zuurgraad in het spijsverteringsstelsel, dat een groot aantal andere gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Borstkanker:

In een ander onderzoek werd ontdekt dat de bioflavonoïden die in grapefruit worden aangetroffen zelfs de verspreiding van kankercellen bij borstkankerpatiënten stoppen door het lichaam te ontdoen van overtollig oestrogeen.

Atherosclerose:

Pectine in deze vrucht is effectief gebleken in het verminderen van de accumulatie van arteriële afzettingen en de vitamine C helpt de elasticiteit van de slagaders te versterken en te behouden.

Verkoudheid:

Een verkoudheid is meestal je lichaam dat je vertelt dat je overwerkt bent. Een regelmatig drankje van grapefruit tijdens een stressvolle periode geeft uw immuunsysteem de boost die nodig is om te voorkomen dat het op volle toeren komt.

Cholesterol:

Een bepaalde stof die in grapefruit wordt gevonden, helpt de overmatige productie van cholesterol uit de lever te verminderen.

Diabetes:

Diabetici kunnen veilig grapefruits eten. In feite zal consumptie van deze vrucht helpen het zetmeel en het snoep in het systeem te verminderen. Als u diabetisch of diabetisch bent, drink dan grapefruitsap om de bloedsuikerspiegel natuurlijk te verlagen.

Spijsverteringsstoornis:

Dit sap helpt de spijsvertering te bevorderen door de stroom maagzuur te vergroten. Eet het fruit samen met zijn albedo en merg voor hun extra vezels die de stoelgang bevorderen.

Vermoeidheid:

Aan het einde van een lange en vermoeiende dag, drink een glas grapefruitsap met citroensap  1:1 met een beetje honing, alle vermoeidheid zal verdwijnen.

Koorts:

Koorts is een indicatie van uw lichaam dat u wordt geconfronteerd met vermoeidheid en tijd is om te ontspannen. Het drinken van veel grapefruitsap verlicht daadwerkelijk de hoge temperatuur van uw lichaam.

Slapeloosheid:

Een glas grapefruitsap voor het slapen gaan, helpt om de slaap te bevorderen en verlicht slapeloosheid.

Zwangere vrouw:

De bioflavonoïden en vitamine C helpen waterretentie en zwelling van de benen tijdens de zwangerschap te verminderen.

Keelpijn:

Het drinken van een vers geperst grapefruit sap helpt pijnlijke keel verlichten en hoest kalmeert.

Maag- en pancreaskanker:

De antikankermiddelen in grapefruit (vooral in de albedo) zijn bijzonder beschermend tegen deze kankers in het spijsverteringsstelsel.

Gewichtsverlies: 

Deze vrucht heeft een vetverbrandend enzym en kan helpen om het zetmeel en de suiker in het lichaam te absorberen en te verminderen. Het wordt veel gebruikt door mensen die proberen af ​​te vallen. Als u niet onder de hieronder genoemde categorie mensen valt (kijk naar “Caution” colum), neem dan twee keer per dag een glas grapefruitsap en eet normaal. Het is zelfs nuttig om cellulitis van binnenuit weg te werken!

Tips

Kies grapefruits zoals hoe je sinaasappels zou kiezen – stevig en veerkrachtig bij het aanraken. Als je kunt, kies dan de roze en rode variëteit die iets zoeter zijn.

Houd grapefruits op kamertemperatuur voordat u gaat persen om het meeste uit het sap te halen.

Voorzichtigheid

Grapefruit bevat hoge gehaltes van flavonoïde naringine die synthetische medijnen afwijzen. Dit is gunstig voor onze menselijke cellen omdat het helpt om buitenaardse stoffen te herkennen die niet in ons lichaam aanwezig mogen zijn en daarom als gifstoffen worden behandeld.

De aanwezigheid van grapefruits kan de stofwisseling van deze geneesmiddelen stoppen en de medicijnen in uw lichaam achterlaten, waardoor het risico op toxische vergiftiging ontstaat.Artsen kunnen u vertellen dat grapefruit de oorzaak is van de toxiciteit, maar in feite zijn het echt de medicijnen die de toxiciteit veroorzaken.

Als je geen medicijnen gebruikt, kan grapefruitsap een wereld van goed doen. Maar vergeet niet om, ondanks al zijn goedheid, alleen met mate te nemen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.