Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Juice Plus ervaringen: Werken deze supplementen echt?

2949 Views

Juice Plus ervaringen: Werken deze supplementen echt?

Dit is een objectieve beoordeling over Juice Plus + supplementen en hun effecten op de gezondheid.

Deze beoordeling is 100% onafhankelijk en op basis van informatie die publiekelijk beschikbaar is.

Wat is Juice Plus?

Juice Plus + is een merk van voedingssupplementen.

Het wordt beweerd dat het “beste alternatief voor groente en fruit is”.

De supplementen zijn gemaakt van het sap van ongeveer 30 soorten fruit en groenten.

Echter is het niet bedoeld als vervanging voor groenten en fruit te zijn.

In plaats daarvan, het bedrijf suggereert dat ze kunnen helpen de kloof tussen wat je moet eten en wat je elke dag eet.

Kortom: Juice Plus + is een merk van voedingssupplementen. Ze bevatten vitaminen, mineralen en plantaardige stoffen uit groenten en fruit.

Welke producten bieden ze?

De belangrijkste producten die worden aangeboden door Juice Plus zijn groente- en fruit supplementen. Ze komen voor in capsule of in kauwtabletten in de volgende samenstelling:

 • Fruitmix
 • Groentenmix
 • Bessenmix

De volwassen dosis zijn twee capsules van elk mengsel per dag, bij voorkeur tijdens de maaltijd. Kinderen jonger dan 13 wordt geadviseerd om één capsule van elk mengsel per dag te nemen.

Supplementen zijn beschikbaar op de website van de vennootschap of van een Juice Plus distributeur. Ze komen in pakketten die u voorzien van een 4-maand levering.

Juice Plus verkoopt ook maaltijd vervangende shakes, soepen en repen.

Kortom: Juice Plus supplementen komen in fruit, groenten en bessenmix voor. De aanbevolen dosis voor volwassenen is twee capsules van elk mengsel per dag.

Wat bevatten deze supplementen?

Juice Plus supplementen zijn gemaakt door het maken van sap van hele vruchten en groenten. Het sap wordt vervolgens gedroogd en gemengd om het supplement mixen te maken.

Dit is wat Juice Plus geeft in aanvulling op een aantal van hun vitaminen, mineralen en plantaardige stoffen. Ze bevatten gedroogde sap van de volgende groenten en fruit:

 • Fruitmix (fruit): Appel, perzik, cranberry, sinaasappel, papaja, acerola kersen, ananas, pruimen en dadels.
 • Groentenmix (plantaardige): Broccoli, peterselie, tomaat, wortel, knoflook, bieten, spinazie, kool, haver zemelen, rijst zemelen en boerenkool.
 • Bessenmix (bes): framboos, bosbessen, cranberry, granaatappel, rode aalbes, zwarte bessen, bramen en vlierbessen.

De supplementen bevatten ook een aantal toegevoegde ingrediënten, inclusief:

 • Calcium.
 • Vitamine C.
 • Vitamine E.
 • Carotenoïden.
 • Oplosbare vezels (glucomannan).
 • Enzymen.
 • Gedroogde probiotica (Lactobacillus acidophilus).
 • Foliumzuur.

De exacte hoeveelheden van de ingrediënten in Juice Plus supplementen worden niet vermeld. Dit betekent dat de exacte voedingssamenstelling niet beschikbaar is.

Zij worden echter in het algemeen beschouwd rijk te zijn aan vitamine C, vitamine E, vitamine A (uit bètacaroteen), foliumzuur en diverse antioxidanten en plantaardige verbindingen.

Kortom: Juice Plus bevat het sap extracten van ongeveer 30 verschillende vruchten en groenten. Het eindproduct bevat ook vitaminen, mineralen, een ‘enzym mix’ een gedroogde probiotische en oplosbare vezels.

Juice Plus en gezondheid

Herb Capsules

Het bedrijf dat Juice Plus verkoopt beweert dat zij vele voordelen voor de gezondheid kan bieden.

Laten we eens kijken of deze gezondheidsclaims daadwerkelijk worden ondersteund door de wetenschap.

Verbeterde voedingsstoffen inname

Juice Plus wordt beweerd om te helpen verhogen van de inname van voedingsstoffen, maar studies kijken naar hoe het invloed op de bloedspiegels van voedingsstoffen heeft.

Een studie uit 2007 bleek dat Juice Plus verhoogde bloedspiegels als volgt(1):

 • Bèta-caroteen: 528%.
 • Lycopeen: 80%.
 • Vitamine E: 30%.
 • Foliumzuur: 174%.

Echter, andere studies vonden geen significante verhogingen van de bloedspiegels van sommige voedingsmiddelen(2, 3, 4).

Over het algemeen, Juice Plus lijkt de hoeveelheid van bepaalde voedingsstoffen in je lichaam te verhogen. Deze omvatten beta-caroteen, vitamine C, vitamine E en foliumzuur(5).

Echter Juice Plus wordt verrijkt met deze voedingsstoffen, wat betekent dat ze worden toegevoegd aan de supplementen naast de groente- en poeders.

Dit betekent dat het onduidelijk is of Juice Plus niet effectiever is dan andere, goedkopere supplementen die deze voedingsstoffen bevatten. Bijvoorbeeld, een standaard multivitamine.

Betere Gezondheid van het hart

Juice Plus wordt gezegd dat het de gezondheid van het hart kan verbeteren. Dit omvat niveaus van een risico marker genaamd homocysteïne .

Hoge niveaus van homocysteïne zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hart-en vaatziekten.

Sommige studies hebben aangetoond dat Juice Plus bloedspiegels van homocysteïne kan afnemen(1, 5, 6).

In één studie, Juice Plus supplementen verlaagde bloedspiegels van homocysteïne met 37% in vergelijking met placebo(7).

Andere studies hebben geen effect gevonden(8, 9).

Studies onderzoek naar de effecten van Juice Plus op andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en cholesterol, hebben gemengde resultaten laten zien(4, 10).

Het is belangrijk op te merken dat het nemen van multivitaminen wordt ook geassocieerd met een lagere niveaus van homocysteïne(11, 12, 13, 14, 15, 16).

Aangezien Juice Plus bovendien is verrijkt met vitamines, is het onduidelijk of de voordelen vanwege het sap extract zelf komt of door de toegevoegde voedingsstoffen.

Ten slotte is het ook onduidelijk of het verminderen van het homocysteïne gehalte door het nemen van vitaminesupplementen het risico op hart-en vaatziekten kan verminderen(17, 18, 19).

Minder stress en chronische ontsteking

Ontsteking is een natuurlijk proces dat je lichaam helpt bij het bestrijden van ziekte en zichzelf te genezen.

Echter, op lange termijn kan een ontsteking – ook bekend als chronische ontsteking – leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker.

Fruit en groenten zijn rijk aan anti-oxidanten en kan helpen beschermen tegen chronische ontsteking(20).

Echter, studies over de antioxidant effecten van Juice Plus hebben gemengde resultaten gevonden.

Uit laboratorium testen bleek dat 1 gram van Juice Plus + poeder (gelijke hoeveelheden van fruit en groentemix) hadden dezelfde antioxidant capaciteit als 10 gram groenten en fruit(21).

Om dit in perspectief te zetten, betekent dit dat een 2-capsule (1,5 gram) portie Juice Plus gelijk is in antioxidant kracht als 15 gram vers fruit of groente. Dat is hetzelfde als 2-3 happen, hooguit.

Maar men denkt dat na de spijsvertering, de antioxidant effecten van supplementen zoals Juice Plus kan zelfs lager zijn dan dat(22).

Terwijl sommige studies die Juice Plus supplementen oxidatieve stress en DNA-schade kunnen beperken, hebben andere studies geen effecten gevonden(2, 23, 24, 25).

Immuunfunctie

Juice Plus wordt beweerd dat het immuunsysteem gezondheid te ondersteunen.Enkele studies hebben aangetoond dat de supplementen de activiteit van bepaalde immuuncellen kunnen verhogen(26, 27, 28).

Maar dit kan zelfs niet van belang zijn, omdat dit soort reactie is niet altijd met betere immuniteit of minder ziekte verbonden(29).

In een andere studie, arbeiders in de gezondheidszorg namen Juice Plus en hadden 20% minder ziektedagen dan degenen die een placebo namen(30).

Een andere studies keken onderzoekers naar de effecten van Juice Plus immuunfunctie en hadden geen lagere frequentie of duur van de ziekte waargenomen(27, 28).

Er is nog geen onderzoek of Juice Plus immuniteit verbeterende meer dan een multivitamine of vitamine C supplement (31).

Verbetert huid gezondheid

Twee studies naar de effecten van Juice Plus op de gezondheid van de huid bleek dat deelnemers hadden een betere hydratatie van de huid, de dikte en de bloedsomloop(24, 32).

Het nemen van vitamine C en E supplementen is gekoppeld aan een verbeterde gezondheid van de huid(33).

Er zijn momenteel geen studies onderzocht of Juice Plus beter voor de gezondheid van de huid is dan de goedkopere vitaminesupplementen.

Verbetert de mond gezondheid

Een studie wees uit dat Juice Plus supplementen verbeterde gezondheid van het tandvlees bij 60 mensen met tandvleesontsteking, of parodontitis(34).

Andere studies hebben aangetoond dat vitamine C, vitamine E, zink en vitamine B-complex supplementen de gezondheid van het tandvlees verbetert (35, 36, 37).

Echter, een beoordeling concludeerden dat er onvoldoende bewijs was ter ondersteuning van de rol van voeding of supplementen bij de preventie en behandeling van tandvleesontsteking(38).

Kortom: Juice Plus kan de opname van bepaalde voedingsstoffen, die veel voordelen voor de gezondheid zou kunnen bieden verhogen. Echter, er is geen bewijs dat Juice Plus is effectiever dan een goedkope multivitamine.

Juice Plus + Compleet

Chocolade proteïne shake met een rietje

Naast de kern supplementen, is er ook een Juice Plus dieet dat een reeks van producten genaamd Juice Plus + Compleet omvat.

Dit is een selectie van maaltijd vervangende shakes, soepen en repen.

De Juice Plus dieet vervangt tot twee van uw dagelijkse maaltijden met een vervangende maaltijd van het Juice Plus + Complete lijn.

Het is vooral bedoeld voor gewichtsverlies en op gewicht te blijven.

U kunt vervolgens een calorie-gecontroleerd maaltijd van uw keuze en twee gezonde snacks per dag nemen.

Zij adviseren u ook Juice Plus supplementen te nemen om uw fruit en groente inname te vergroten.

Kortom: Juice Plus + Compleet is een maaltijdvervanger programma dat wordt gebruikt als onderdeel van een dieet om gewicht te verliezen of op gewicht te blijven.

Werken Juice Plus + producten?

Het nemen van een Juice Plus supplement kan je vitaminen en mineralen inname verhogen.

Echter, er is geen bewijs dat Juice Plus beter is dan een gewone multivitamines.

Bovendien, het nemen van supplementen zoals deze is geen vervanging voor het eten van vruchten en groenten.

Het is ook vermeldenswaard dat veel van de studies over Juice Plus zijn alom bekritiseerd omdat ze door de industrie gefinancierd zijn.

Het is gebruikelijk voor bedrijven om onderzoeken te financieren voor hun eigen producten, maar de resultaten van deze studies moeten worden geïnterpreteerd met de nodige scepsis, omdat ze kunnen worden vertekend (39, 40).

Gezien de hoge kosten van deze supplementen (€28- €77 per maand) en het gebrek aan bewijs van enige echte voordelen voor de gezondheid, moet je twee keer nadenken alvorens ze te kopen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

1 Comments

 1. Nog nooit zo een eenzijdig artikel gelezen. Vergelijking met multivitaminen zonder enige onderbouwing en er van uitgaan dat alle info omtrent multivitaminen klopt. Meten met 2 maten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text