Dit is een objectieve beoordeling over Juice Plus + supplementen en hun effecten op de gezondheid.

Deze beoordeling is 100% onafhankelijk en op basis van informatie die publiekelijk beschikbaar is.

Wat is Juice Plus?

Juice Plus + is een merk van voedingssupplementen.

Men beweerd dat het “beste alternatief voor groente en fruit is”.

De supplementen zijn gemaakt van het sap van ongeveer 30 soorten fruit en groenten.

Ze zijn echter niet bedoeld als vervanging voor fruit en groenten.

In plaats daarvan stelt het bedrijf voor dat ze kunnen helpen de kloof te overbruggen tussen wat je moet eten en wat je elke dag eet .

Kortom: Juice Plus + is een merk van voedingssupplementen. Ze bevatten vitamines, mineralen en plantaardige stoffen uit fruit en groenten.

Welke producten bieden ze aan?

De kernproducten van Juice Plus zijn groente- en fruitsupplementen. Ze komen in capsule of kauwbare vorm in de volgende melanges:

 • Fruitmix
 • Groentenmix
 • Bessenmix

De dosis voor volwassenen zijn twee capsules van elk mengsel per dag, bij voorkeur tijdens de maaltijd. Kinderen jonger dan 13 jaar wordt geadviseerd om één capsule van elke melanges per dag in te nemen.

Supplementen zijn verkrijgbaar via de website van het bedrijf of bij een Juice Plus-distributeur.Ze worden geleverd in pakketten die u een levering van 4 maanden bieden.

Juice Plus verkoopt ook maaltijdvervangende shakes, soepen en repen.

Kortom: Juice Plus-supplementen zijn verkrijgbaar in mixen van fruit, groenten en bessen. De aanbevolen inname voor volwassenen is twee capsules van elk mengsel per dag.

Wat bevatten deze supplementen?

Juice Plus-supplementen gemaakt door groenten en fruit te persen. Het sap wordt vervolgens gedroogd en gemengd om het supplement te mengen.

Dit is wat Juice Plus een aantal van hun vitaminen, mineralen en plantaardige stoffen bevat. Ze bevatten gedroogd sap van de volgende groenten en fruit:

 • Fruitmix (fruit): Appel, perzik, cranberry, sinaasappel, papaja, acerola kersen, ananas, pruimen en dadels.
 • Groentenmix (plantaardige): Broccoli, peterselie, tomaat, wortel, knoflook, bieten, spinazie, kool, haver zemelen, rijst zemelen en boerenkool.
 • Bessenmix (bes): framboos, bosbessen, cranberry, granaatappel, rode aalbes, zwarte bessen, bramen en vlierbessen.

De supplementen bevatten ook een aantal toegevoegde ingrediënten, waaronder:

 • Calcium.
 • Vitamine C.
 • Vitamine E.
 • Carotenoïden.
 • Oplosbare vezels (glucomannan).
 • Enzymen.
 • Gedroogde probiotica (Lactobacillus acidophilus).
 • Foliumzuur.

De exacte hoeveelheden ingrediënten in Juice Plus-supplementen staan niet vermeld. Dit betekent dat de exacte voedingsstof samenstelling niet beschikbaar is.

Ze worden echter over het algemeen beschouwd als rijk aan vitamine C, vitamine E, vitamine A (van bèta-caroteen), folaat en verschillende antioxidanten en plantaardige stoffen.

Kortom: Juice Plus bevat de sap-extracten van ongeveer 30 verschillende soorten fruit en groenten. Het eindproduct bevat ook toegevoegde vitaminen, mineralen, een “enzymmengsel”, een gedroogde probiotische en oplosbare vezel.

Juice Plus en gezondheid

Het bedrijf dat Juice Plus verkoopt beweert dat het serieuze gezondheidsvoordelen kan bieden.

Laten we kijken of deze gezondheidsclaims feitelijk worden ondersteund door de wetenschap.

Verbeterde voedingsstatus

Men beweerd dat Juice Plus de opname van voedingsstoffen helpt verhogen, maar studies die kijken naar hoe het de niveaus van voedingsstoffen in het bloed beïnvloedt, hebben gemengde resultaten opgeleverd.

Een onderzoek uit 2007 wees uit dat Juice Plus de bloedspiegels van mensen verhoogde van het volgende(1):

 • Bèta-caroteen: 528%.
 • Lycopeen: 80%.
 • Vitamine E: 30%.
 • Foliumzuur: 174%.

In andere onderzoeken werd echter geen significante toename in de bloedspiegels van sommige van deze voedingsstoffen gevonden (234).

Over het algemeen lijkt Juice Plus de hoeveelheid van sommige voedingsstoffen in uw lichaam te verhogen. Deze omvatten bèta-caroteen, vitamine C, vitamine E en foliumzuur (5).

Juice Plus is echter verrijkt met deze voedingsstoffen, wat betekent dat ze naast groente- en fruitpoeders aan de supplementen worden toegevoegd.

Dit betekent dat het onduidelijk is of Juice Plus effectiever is dan andere, goedkopere supplementen die deze voedingsstoffen bevatten. Bijvoorbeeld een standaard multivitamines.

Betere hartgezondheid

Juice Plus zou de markers van de gezondheid van het hart verbeteren. Dit omvat niveaus van een risicomarker die homocysteïne wordt genoemd .

Hoge niveaus van homocysteïne zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het nemen van Juice Plus de bloedspiegels van homocysteïne kon verlagen (156).

In één studie verlaagde Juice Plus-supplementen het bloedgehalte van homocysteïne met 37% in vergelijking met placebo (7).

Maar sommige andere studies hebben dit effect niet gevonden(8, 9).

Studies naar de effecten van Juice Plus op andere risicofactoren voor hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk en cholesterol, hebben gemengde resultaten laten zien(4, 10).

Het is belangrijk op te merken dat het nemen van multivitaminen ook geassocieerd is met lagere niveaus van homocysteïne(11, 12, 13, 14, 15, 16).

Bovendien, aangezien Juice Plus verrijkt is met vitamines, is het onduidelijk of de voordelen te danken zijn aan het sap-extract zelf of de toegevoegde voedingsstoffen.

Ten slotte is het ook onduidelijk of het verlagen van het homocysteïne gehalte door het nemen van vitamine supplementen het risico op hartaandoeningen kan verminderen (17, 18, 19).

Verminderde stress en chronische ontsteking

Ontsteking is een natuurlijk proces dat uw lichaam helpt om ziektes te bestrijden en zichzelf te genezen.

Langdurige ontsteking – bekend als chronische ontsteking – kan echter leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige kankers.

Groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten en kunnen helpen beschermen tegen chronische ontstekingen (20).

Onderzoek naar de antioxiderende effecten van Juice Plus heeft echter gemengde resultaten opgeleverd.

Uit een reageerbuisstudie bleek dat 1 gram Juice Plus + poeder (gelijke hoeveelheden van fruit en groentemix) hadden dezelfde antioxidant capaciteit als 10 gram groenten en fruit(21).

Om dit in perspectief te plaatsen, betekent dit dat een 2-capsule  (1,5 gram) portie Juice Plus gelijk is aan antioxidantenkracht tot een 15 gram vers fruit of groente. Dat is maximaal  2-3 happen.

Toch wordt gedacht dat na de spijsvertering de antioxiderende effecten van supplementen zelfs lager kunnen zijn dan die(22).

Hoewel sommige onderzoeken hebben aangetoond dat Juice Plus-supplementen oxidatieve stress en DNA-schade kunnen verminderen, hebben andere studies geen effecten gevonden(2, 23, 24, 25).

Immuunfunctie

Juice Plus wordt beweerd dat het de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat de supplementen de activiteit van sommige immuuncellen kunnen verhogen(26, 27, 28).

Maar dit maakt misschien niet eens uit, omdat een dergelijke reactie niet altijd verband houdt met betere immuniteit of minder ziekte(29).

In een ander onderzoek hadden werknemers in de gezondheidszorg die Juice Plus gebruikten 20% minder ziektedagen dan degenen die een placebo gebruikten (30).

Nog andere studies die de effecten van Juice Plus op de immuunfunctie onderzoeken, hebben geen vermindering van de frequentie of duur van ziektes gezien(27, 28).

In geen enkele studie werd gekeken of Juice Plus beter was dan een multivitamine- of vitamine C- supplement om de immuniteit te verbeteren(31).

Verbetert de gezondheid van de huid

Twee onderzoeken keken naar de effecten van Juice Plus op de gezondheid van de huid vonden dat deelnemers een betere hydratatie, dikte en circulatie van de huid hadden (24, 32).

Het gebruik van vitamine C- en E-supplementen is echter ook in verband gebracht met een verbeterde huidgezondheid(33).

Momenteel zijn er geen studies die onderzoeken of Juice Plus beter is voor de gezondheid van de huid dan goedkopere vitaminesupplementen.

Verbetert tandheelkundige gezondheid

Een studie wees uit dat Juice Plus-supplementen de gezondheid van het tandvlees verbeterden bij 60 mensen met tandvleesontsteking of parodontitis(34).

Andere studies hebben aangetoond dat supplementen met vitamine C, vitamine E, zink en vitamine B-complex de gezondheid van het tandvlees kunnen verbeteren(35, 36, 37).

In een beoordeling werd echter geconcludeerd dat er onvoldoende bewijzen waren voor de rol van een dieet of supplementen bij het voorkomen en behandelen van tandvleesaandoeningen(38).

Kortom: Juice Plus kan de opname van bepaalde voedingsstoffen verhogen, wat veel gezondheidsvoordelen kan opleveren. Er zijn echter geen aanwijzingen dat Juice Plus effectiever is dan een goedkope multivitamine.

Juice Plus + Complete

Naast de kern supplementen is er ook een Juice Plus-dieet met een reeks producten genaamd Juice Plus + Complete.

Dit is een selectie van maaltijd vervangende shakes, soepen en repen.

Het Juice Plus-dieet vervangt maximaal twee van uw dagelijkse maaltijden met een vervangende maaltijd uit de Juice Plus + Complete-lijn.

Het is meestal bedoeld voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

U kunt dan één calorie-gecontroleerde maaltijd naar keuze en twee gezonde snacks per dag krijgen.

Zij adviseren u ook Juice Plus supplementen te nemen om uw fruit en groente inname te vergroten.

Kortom: Juice Plus + Complete is een maaltijd vervangingsprogramma dat wordt gebruikt als onderdeel van een dieetplan voor gewichtsverlies of gewichtsbehoud.

Werken Juice Plus + producten?

Het nemen van een Juice Plus-supplement kan de inname van vitamine en mineralen verhogen.

Er zijn echter geen aanwijzingen dat Juice Plus hier beter in is dan een gewone multivitamine .

Bovendien is het nemen van supplementen als deze geen vervanging voor het eten van hele vruchten en groenten.

Het is ook vermeldenswaard dat veel van de studies over Juice Plus op grote schaal zijn bekritiseerd omdat ze door de industrie zijn gefinancierd.

Het is gebruikelijk dat bedrijven onderzoek naar hun eigen producten financieren, maar de resultaten van deze onderzoeken moeten sceptisch worden geïnterpreteerd, omdat ze mogelijk vertekend zijn (39, 40).

Gezien de hoge kosten van deze supplementen (€28- €77 per maand) en het gebrek aan bewijs van enige echte voordelen voor de gezondheid, zou u twee keer moeten nadenken alvorens ze te kopen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.