Kersen zijn heerlijk, mooi, en lekker!! Eet dit superfruit voordat het korte groeiseizoen tot een einde komt.

Als je kersen eet, kunt u genieten van veel meer dan alleen hun geweldige smaak. Ze zitten vol met antioxidanten en bieden vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van hulp bij slapeloosheid, gewrichtspijn en buikvet.

Hier zijn 11 goede redenen om vandaag te beginnen met het eten van dit krachtvoer!

1. Bescherming tegen diabetes

Zoete kersen hebben een lagere glycemische index van 22, lager dan abrikozen (57), druiven (46), perziken (42), bosbessen (40) of pruimen (39). Dit maakt hen een betere keuze voor een fruit snack in vergelijking met veel andere vruchten, speciaal voor diabetici.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3,6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

2. Helpt dat u beter slaapt 

Woelen en draaien ‘s nachts? Kersensap is de redding! Drinken van kersensap 30 minuten na het ontwaken en 30 minuten voor de avondmaaltijd. In een  studie, de deelnemers gestimuleerd hun melatonine inname door het volgen van deze routine. Kersen zijn een goede bron van melatonine . Ze zijn ook goed om jetlag te verzachten.

Let op: er is een hoger niveau van melatonine in zure kersen dan in vergelijking met zoete kersen.

De nummer 27 op de lijst van gezondste fruit

3. Vermindert buikvet

Zure kersen vermindert buikvet bleek uit een studie. De onderzoekers vonden ratten die werden gevoed met zure kersenpoeder, met een hoog vet percentage, hadden minder lichaamsvet opbouw dan de ratten die geen zure kersenpoeder aten.

4. Stimuleert het geheugen 

De Vereniging van Alzheimer omvat kersen als een van de voedingsmiddelen die het geheugen stimuleren, omdat het rijk is aan antioxidanten.

5. Vermindert het risico op een beroerte

Zure kersen bieden cardiovasculaire voordelen. De anthocyanen, de pigmenten die kersen zijn rode kleur aan te danken heeft, verbeter je natuurlijke lichaamsproductie van insuline, lagere cholesterol en bloeddruk, en de bescherming van de cellen van je hart en bloedvaten.

6. Vertraagt ​​de veroudering van de huid

Kersen hebben de hoogste anti-oxidant niveau van welke vrucht dan ook. Antioxidanten helpen het lichaam te vechten tegen de vrije radicalen die ons huid oud maken. Het drinken van een glas kersensap dagelijks vertraagt ​​het verouderingsproces. Kersensap wordt ook aanbevolen als een alternatieve behandeling voor andere huidaandoeningen.

7. Verlaagt risico jicht aanvallen

Kersen eten verlaagt het risico op jicht aanvallen met 35 procent in een studie met 633 patiënten met jicht. Jicht patiënten die kersen aten over een periode van twee dagen hadden 35 procent lager risico op jicht aanvallen, in vergelijking met degenen die geen kersen aten. “Onze bevindingen wijzen erop dat de consumptie van kersen of kersen extract verlaagt het risico op jichtaanval, de jichtaanval risico blijven dalen met toenemende kersen verbruik, tot drie porties over twee dagen..

8. Vermindert spierpijn

Een kopje kersensap kan spierontsteking verminderen. Een groep van marathonlopers dronken kersensap tweemaal daags gedurende zeven dagen. De groep die het kersensap dronken ervaren minder spierpijn na een race dan degenen die een andere vruchtdrankje dronk.

9. Goed voor het hart

Kersen zijn zeer rijk aan kalium, die helpt reguleren hartslag en bloeddruk en vermindert het risico op hypertensie. De fytosterolen in kersen helpen bij het verminderen slechte cholesterol.

10. Helpt met artrose ongemakken

De pijn en het ongemak van gezwollen gewrichten daalde wanneer zure kersensap tweemaal per dag werd geconsumeerd gedurende drie weken in een  studie van twintig vrouwen leeftijden 40-70 met inflammatoire artrose.

11. Helpt bij kanker bestrijding

Zoete kersen bevatten beta-caroteen, vitamine C, anthocyanen en quercetine-deze voedingsstoffen kunnen synergetisch werken om te helpen bij de bestrijding van kanker. Anthocyaan cyanidine kunnen helpen bij genetische mutaties die kanker kunnen veroorzaken en het voorkomen dat kankercellen groeien. Als kersen rijpen zijn, produceren ze meer anti-oxidanten dus hoe donkerder haar tint hoe beter ze zijn.

Nu heb je veel goede redenen (11 om precies te zijn!) om kersen te eten. Ik eet kersen elke dag zodra ze te koop zijn.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.