Kibbeling is erg populair en is een veel gegeten snack. Het is vrijwel bij elke viskraam te verkrijgen en eventueel kan je het thuis zelf maken.

De echte Kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw. Tegenwoordig wordt de kibbeling vaak gemaakt van andere soorten vis zoals de pollak, heek, wijting en koolvis.  Maar de vraag is, is kibbeling gezond ?

Het antwoord is eigenlijk makkelijk te raden ‘Gebakken’ is gefrituurde snack en wat gefrituurd is, is helaas niet gezond voor je.

Kibbeling is niets meer dan een stukje vis in een beslag gedompeld en vervolgens gefrituurd.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Netflixs accounts en Gift Cards

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Sweat Fitness programma voor vrouwen

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Maar niet alleen dat is slecht, vaak naast de kibbeling wordt er saus bij gegeten zoals knoflooksaus of ravigottesaus en die zitten vol met calorieën.

Voedingswaarde kibbeling:

De voedingswaarde van kibbeling vallen nog mee 100 gram kibbeling bevat 220 calorieën. Het aantal eiwitten in 100 gram kibbeling bevat 24,5 gram en 14 gram vet. verder bevat het ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezels.

Het aantal onverzadigde vetten is in verhouding met verzadigde vetten vrij laag. Kibbeling die gebakken is bevat per 100 gram, 1,7 verzadigde vet en 11 gram onverzadigde vetten.

Kibbeling is nog redelijk gezonde tussendoortje (zonder saus) door de hoge hoeveelheden eiwitten. Maar eet er niet teveel van anders is het niet meer gezond :).

Het grote nadeel is dat kibbeling nagenoeg geen vezels bevat. Daardoor heb je niet snel een verzadigd gevoel, en gevoel van trek komt weer snel naar boven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.