Wil je wat natuurlijks verfrissend drankje vol met energie?

Dan moet je eens kokoswater proberen.

Kokoswater is de gezondste verfrissend drankje van de natuur. Kokoswater is een rijke bron van elektrolyten zoals natrium en kalium die nuttig zijn voor het voorkomen en genezen van uitdroging.Het fungeert ook als sportdrank voor sporters om energie op te doen en om snel te herstellen.

Het is ook gunstig voor het hart, huid, botten en tanden.

De boom groeit vooral in de buurt van de zee, waar het water zout is. Een enkele boom geeft tussen de 40-180 kokosnoten in een seizoen.

Elke boom bevat 200-1000 ml water afhankelijk van de grootte. Kokoswater is klaar om te worden gedronken als het 5 maanden oud is. Vanwege grote voordelen voor de gezondheid groeit de vraag naar kokswater van dag tot dag.

1. Onderhoud uw vocht en elektrolytniveau

Kokoswater is een rijke bron van voedingsstoffen zoals kalium, mangaan, magnesium, eenvoudige suiker en vitamine C.

Osmolariteit van kokoswater is hoog die effectief is om uitdroging te voorkomen en om elektrolyt niveau in balans te houden.

Het wordt sterk aanbevolen voor diarree patiënten om verloren vocht aan te vullen.

Kokoswater is het meest gunstig voor sporters. Tijdens het sporten is er een teveel verlies van vocht en elektrolyten. Vanwege de hoge osmolariteit van kokoswater is het voordeliger dan sportdranken. Het geeft direct energie en vervangt de verloren elektrolyt.

Het is gebleken dat kokoswater bevat meer elektrolyt dan een sportdrank zoals Gatorade.

Dus de volgende keer een betere keuze maken. Gaan voor kokoswater ipv een andere sportdrank.

2. Boost uw immuniteit

Kokoswater is rijk aan vitamine C, waardoor immuunsysteem functies waarmee immuniteit verhoogt en veel voorkomende ziekte zoals verkoudheid, griep en infecties tegen beschermd.

3. Maakt uw botten en tanden gezonder

Kokoswater bevat een hoge hoeveelheid calcium die botten en tanden versterkt. Het is effectief bij het voorkomen van osteoporose.

Het verbetert ook de mondgezondheid en voorkomt tandbederf.

4. Verhoogt uw Hartgezondheid

Het blijkt gunstig te zijn voor het hart en ook vermindert het slechte cholesterol (LDL) en verhoogt het goede cholesterol (HDL) in het bloed. Het verbetert de bloedstroom naar het hart. Zo voorkomt het een hartaanval.

Ook blijkt het gunstig te zijn voor hoge bloeddruk en beroerte.

5. Effectief verminderen ontstekingen

Door de ontstekingsremmende eigenschap van kokoswater voorkomt het ontstekingen.

6. Beschermt tegen darm- en borstkanker

Kokosnoot is ook nuttig om darm- en borstkanker te voorkomen.

7. Jongere look

Kokosnoot bevat een grote hoeveelheid vitamine C, een antioxidant die veroudering voorkomt. Het beschermt tegen vrije radicalen die de degeneratie van de cellen veroorzaken.

8. Beschermt tegen niersteen

Het drinken van kokoswater vermindert het risico op nierstenen. Een persoon die lijdt aan nierstenen kunnen profiteren door het drinken van kokoswater.

9. Verbetert huidgezondheid

Kokosnoot water heeft antibacteriële, antifungale en ontstekingsremmende eigenschappen die gunstig zijn om huidziektes te voorkomen. Het is effectief om huidproblemen zoals acne te voorkomen, steenpuisten, rimpels, cellulitis en eczeem.

10. Goed voor diabetes

Het is het beste voedsel om scherpe stijging en daling van de bloedsuikerspiegel bij patiënten te voorkomen. Het is zo effectief om complicaties bij diabetes patiënt als gevolg van bloedsuikerspiegel  pieken te voorkomen.

11. Verbetert de spijsvertering

Kokoswater biedt een goede hoeveelheid vezels die de spijsvertering en de toename van de opname van voedingsstoffen bevordert.

Ook zorgt het ervoor dat de spijsvertering stoornis zoals constipatie en darmstoornissen te voorkomen.

12. Voordelen tegen diarree

Kokoswater is rijk aan elektrolyten en voedingsstoffen zoals kalium, mangaan, magnesium, vitamine C, aminozuren, enzymen en vetzuren die uitstekend blijken te zijn voor de patiënt die lijdt aan diarree. Het helpt ook om de verloren vocht weer aan te vullen.

Kokoswater heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Het smaakt zoet en is de meest verfrissend drankje.

Het is ook vol met natrium, kalium, en koolhydraten die worden snel geabsorbeerd door het lichaam. Zo brengt het uw energie en elektrolyt niveau snel omhoog. Het wordt ook gebruikt als drankjes na elke sport gebeurtenis en is een goedkope en beste alternatief voor sportdranken.

Bijwerkingen:

Tot op heden zijn er geen bijwerkingen gevonden. Maar het wordt aanbevolen het te minimaliseren van inname als je op een zoutarm dieet bent omdat het een hoog gehalte aan natrium en kalium bevat.

Dus geniet van de beste natuurlijke verfrissend drankje zonder gedachte van bijwerkingen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.