Koriander, ook wel bekend als is een prachtig geurige kruid meestal gebruikt voor de garnering. Het wordt veel gebruikt over de continenten en is afkomstig uit bepaalde regio’s in Europa, Noord-Afrika en uit te breiden tot Westers Azië.

Zowel de zaden en bladeren van koriander worden gebruikt als ingrediënt in hartige gerechten. Het woord Cilantro is Spaans in zijn oorsprong en het vindt toepassingen in tal van salades, chutneys, en de zaden worden meestal gebruikt in de vorm van kruiden.

Ten opzichte van de bladeren, de stengels en wortels van koriander zijn veel sterkere van smaak waardoor ze op grote schaal worden gebruikt bij de bereiding van curry, sauzen en chutneys.

De frisse, heldere en krachtige essentie van koriander komt voornamelijk uit Aldehyde. De smaak van dit kruid grenst tussen bitter en ‘zout-loosheid “.

Voedingswaarde van koriander

Koriander is een krachtpatser van essentiële vitamines en mineralen. Een 100 gram koriander voldoet aan het grootste deel van uw dagelijkse behoefte aan deze voedingsstoffen.

De volgende voeding grafiek geeft een gedetailleerde beschrijving van de voedingswaarde van dit wonder kruid zien.

Energie23 Kcal
Koolhydraten3,67 g
Vezel2,8 g
Eiwit2,13 g
Vitamine A337 mcg
Beta-caroteen3930 mcg
Vitamine B10,067 mg
Vitamine B20,162 mg
Vitamine B31,114 mg
Vitamine B50,57 mg
Vitamine B60,149 mg
Vitamine B962 mcg
Vitamine C27 mg
Vitamine2,5 mg
Vitamine K310 mcg
Calcium67 mg
Ijzer1,77 mg
Magnesium26 mg
Mangaan0,426 mg
Fosfor48 mg
Kalium521 mg

Koriander is samengesteld uit 92% water en is een zeer rijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

U kunt 42 %  van vitamine A, 33% van de vitamine C, 14% van de vitamine B2, 14% van de IJzer en 20% van mangaan van je dagelijkse behoefte van slechts honderd gram koriander.

Naast deze belangrijke vitaminen, zijn ook andere voedingsstoffen aanwezig in dit kruid.

Gezondheidsvoordelen van koriander

Koriander is een must vooral in de voeding van jonge kinderen als gevolg van een rijke en volledige samenstelling van vitaminen.

Het is een uitstekende antioxidant, heeft ontstekingsremmende eigenschappen, is verfrissend en kan de symptomen van veroudering aanzienlijk vertragen.

Koriander is gemakkelijk op te nemen als garnering en zijn smaak gaat echt goed samen met de meeste bereidingen.

 1. Goedheid van vitamine K

Vitamine K in koriander is nodig om eiwitten die op hun beurt sterke en gezonde botten maken. Het verhoogt de dichtheid van de botten en beschermd tegen aandoeningen zoals osteoporose.

Het is behulpzaam bij het voorkomen van botverlies tijdens de menstruatie en postmenopauzale vrouwen. Het is ook een belangrijke voedingsstof die bloedstolling ondersteunt.

Dit proces is ook bekend als trombose. Mensen die lijden aan een onvermogen om stolsels vormen zijn zelfs medisch voorgeschreven Vitamine K supplementen.

2. Verlaagt cholesterol & beschermt het hart

Koriander heeft geen vet of cholesterol en is ook een caloriearm kruid. Al deze factoren toegevoegd met het feit dat een uitstekende antioxidant maakt koriander gunstig kruid voor het verlagen van LDL (lage dichtheid lipoproteïnen) beter bekend als “slechte” cholesterol in het lichaam.

Het hoge vezelgehalte van koriander helpt ook cholesterol afzetting. De LDL neiging om resten van vetten verlaten langs de binnenzijde van de bloedvaten die geleidelijk verhardt “plaque” die bloedvaten vormen inflexibel. Deze aandoening staat bekend als atherosclerose.

Atherosclerose kan leiden tot schommelingen van de bloeddruk en obstructie van de bloedstroom waardoor de totale gezondheid van hart.

Een regelmatige inname koriander helpt niet alleen tegen deze aandoeningen, maar kan ook leiden tot een significante verbetering bij degenen die lijden aan de gevolgen van hoge cholesterol in het lichaam.

3. Goed voor diabetici

De glycemische index van een voedselingrediënt bepaalt haar effecten op de bloedsuikerspiegel na het eten.

Koriander heeft een ongelooflijk lage glycemische index die 1 op een schaal van 100.

Dit is een goed nieuws voor diabetici door het toevoegen van dit kruid kan het de totale glycemische index omlaag brengen.

Koriander verhoogt ook de absorptie van glucose in het lichaam en voorkomen van pieken in het glucosegehalte na consumptie van voedsel.

4. Ontgift en zuivert water

De rol van de koriander wordt op grote schaal onderzocht voor metalen ontgiftende eigenschappen. Wetenschappers hebben ontdekt dat Koriander is een natuurlijke bio-absorberende waarvan de bladeren hebben kleine cellen die metalen sporen kan vastleggen.

Momenteel meeste filters van koolstof die kunnen worden vervangen door gedroogde korianderbladeren in de toekomst.

Het zou gezonder, goedkoper en even effectief zijn als koolstof voor de zuivering van water, in het bijzonder schadelijke metalen.

De gemakkelijke beschikbaarheid van dit kruid draagt ​​ook bij aan de praktische toepassing ervan als een zuiveraar. Gebleken is bijzonder effectief in het elimineren van lood en nikkel uit het water.

Deze zeer dezelfde eigenschap maakt koriander zeer effectief in het ontgiften van ons lichaam.

Veel van onze geoogst voedingsmiddelen bevatten metalen en andere resten van meststoffen. Dit probleem kan effectief worden aangepakt door het verhogen van uw inname van dit wonder kruid dat zal bestrijden en de controle van de toxiciteit van metalen in je lichaam.

5. Krachtig antioxidant

Koriander heeft meer dan één ingrediënt dat maakt het een zeer sterke en effectieve antioxidant. Vitamine A, vitamine C en quercetine zijn de belangrijkste inhoud dat de antioxiderende eigenschappen lenen aan dit kruid.

Antioxidanten bestrijden en neutraliseren van de oxidatieve stress in het lichaam. Oxidatieve stress vindt plaats wanneer bepaalde moleculen of blootstelling aan zuurstof de neiging om vrije radicalen te produceren.

Deze vrije radicalen kunnen het DNA van de cellen beschadigen en hun eigenschappen te veranderen.

De productie van vrije radicalen is een natuurlijk proces, maar er is een noodzaak om de actie te sturen tegen gezonde cellen die wordt gedaan door antioxidanten.

Antioxidanten vangen deze vrije radicalen voordat ze hun aanval beginne op gezonde cellen. Daarom zijn antioxidanten noodzakelijk en spelen een belangrijke rol in het houden van je gezondheid.

6. Bezweert angst en depressie

Angst en hoge stress niveaus zijn heel gebruikelijk tegenwoordig en er is een hernieuwde nadruk op het vinden van natuurlijke manieren om deze voorwaarden te verlichten.

De reden is eenvoudig- de allopathische geneesmiddelen worden momenteel toegediend zijn heel sterk, hebben bijwerkingen en kan ook leiden tot een verslaving.

De bijwerkingen variëren van sedatie, de invoering van ethanol om het lichaam tijdelijke Amnesia.

De studies over koriander en zijn olie hebben onomstotelijk aangetoond positieve effecten op angst en depressie.

Het koriander zaadolie bevat Linalool die hypnotische en anticonvulsieve eigenschappen heeft in combinatie met een kalmerend effect.

Dit zijn dezelfde eigenschappen die de schadelijke allopathische medicijnen, maar ze komen ook met veel bijwerkingen.

In feite, is de manier waarop die de flavonoïden in koriander werkt bij het verlichten van deze twee voorwaarden vergelijkbaar met de manier waarop bestaande geneesmiddelen op hen werken.

Deze studies kunnen ook deuren openen voor het gebruik van koriander en de olie in andere gebieden van psychiatrische stoornissen en voorwaarden.

7. Spijsvertering

Koriander heeft een significante concentratie van voedingsvezels die een gezonde spijsvertering bevordert. Het voegt bulk aan ontlasting en duwt ze door de darmen eruit.

Ze zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van constipatie en het verminderen van de stress rond de dikke darm en anale gebied.

De sterke antioxiderende eigenschappen voorkomen dat zware oxidatie tijdens de spijsvertering, waardoor de schade aan het weefsel lijn van onze maag en darmen verminderen.

Het is gebruikt als een natuurlijk middel voor het verlichten van zure reflux, winderigheid, en maagzuur.

Vrouwen kunnen het vooral effectief in het voorkomen en verminderen van de incidentie van maagkrampen en een opgeblazen gevoel rond de menstruatie onder vinden. Bij zwangere vrouwen, is gebleken om ziekte en misselijkheid weg te nemen.

8. Goed voor mondgezondheid

Koriander is een antibacteriële en anti-schimmel kruid dat kan helpen bij het handhaven van de mondgezondheid en het behouden van uw tandheelkundige problemen.

Kauwen op de bladeren van koriander verhoogt de speekselproductie in onze mond die een natuurlijke reinigingsmiddel is. Het doodt de bacteriën en bestrijdt de meeste tandvleesinfecties heel effectief.

U kunt koriander olie toevoegen aan wat water door te gorgelen voor het elimineren van bacteriële en schimmelinfecties. Koriander verfrist uw adem en weert de slechte adem, waardoor het een natuurlijke mond luchtverfrisser maakt.

Als u een amalgaam vulling heeft die metalen gebruiken, dan is de consumptie van koriander goed om het risico van toxiciteit van metalen te verminderen.

Meestal zijn de vullingen niet genoeg om een ​​ernstige toxiciteit te veroorzaken, maar bij sommige gevoelige mensen kan het symptomen vertonen.

Zelfs de kleinste metalen oplossen in het bloed is ongewenst en ongezond en kan worden bestreden door het opnemen van koriander in onze voeding.

9. Ontstekingsremmende ingrediënten

Ontstekingsremmende ingrediënten zoals koriander helpen bij een snellere genezing, verminderen van zwelling en fungeren als natuurlijke pijnstillers.

Mensen die lijden aan artritis kan veel verlichting van kruiden zoals koriander en zijn olie onder vinden. Zachtjes masseren van de Koriander olie op getroffen gebied leent warmte in de weefsels en spieren tijdens het maken van de huid en voelt een vleugje van koude.

Het is diep therapeutische en biedt veel verlichting van de pijn.

Koriander heeft bewezen voordelen tegen leeftijd-gerelateerde slopende ziekten die bot aandoeningen zoals artritis en maculadegeneratie bevatten.

Dit komt vooral omdat het ontgift het lichaam en vertraagt ​​het ontstaan ​​van veroudering die deze voorwaarden verder verslechtert.

10. Geeft u een mooie huid

Een antioxidant in koriander doet helpen bij het behouden van de jeugdige huid en vermindert fijne lijntjes. Het stimuleert ook de cel productie, die op zijn beurt versnelt de vervanging en het verwijderen van dode huidcellen.

Afgezien van deze koriander bleek zeer effectief tegen huid aandoening te zijn zoals eczeem, droogheid en soortgelijke omstandigheden.

Koriander bevat citronellol die antiseptische eigenschappen heeft. Koriander is een van de belangrijkste reden achter de effectiviteit tegen deze huid aandoeningen.

Het watergehalte van koriander houdt uw huid gehydrateerd en draagt ​​bij aan de souplesse. Het vermindert ook de droogte die de meest voorkomende reden achter het gebrek aan elasticiteit in weefsels en de daaruit voortvloeiende rimpels.

Koriander sap kan helpen bij het beheersen en het opvangen van de vettigheid van de huid, waardoor het een zeer evenwichtige textuur heeft.

11. Voorkomt haaruitval

Koriander voorkomt dat haren uitvallen en geeft u een omvangrijke en vollediger haar. Vitamine A, C en K bevorderen de gezondheid van het haar en geven u voedingsstoffen die de wortel versterken van het haar waardoor haaruitval voorkomt.

Haar wassen met koriander water wordt ook beschouwd als zeer geschikt voor het haar en is een natuurlijke conditioner.

Kook een bos in het water en zeef het. Gebruik dit water aan het einde om je haar te spoelen. Met olie-absorberende koriander spoelen kan u helpen bij het wegwerken van kleverige vette hoofdhuid.

Koriander kan een einde maken aan haaruitval.

Een woord van waarschuwing

Vitamine K in honderd gram Koriander is meer dan het dubbele van wat je nodig hebt op een dagelijkse basis. Het is een vet oplosbare vitamine, wat betekent dat het wordt opgeslagen in het vetweefsel van het lichaam.

Hoewel er nauwelijks incidenten waarbij koriander toxiciteit veroorzaakt, maar dat is omdat koriander nooit alleen wordt gegeten, maar als garnering.

Mensen die het nemen van antistollingsmiddelen dwz bloedverdunners moeten voorkomen dat het consumeren van vitamine K-rijke voedingsmiddelen zoals koriander, omdat ze de neiging om te interfereren met de werking van de medicijnen.

Hoge inname van vitamine K hebben ook de neiging om de nieren op de lange termijn schade toe te brengen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.