Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img

Is limoen gezond?

3176 Views

Limoen gezond ?

De twee bekendste en meest aromatische van de citrus familie zijn citroenen en limoenen. Citroenen en limoenen hebben lang een belangrijke rol gespeeld in de voeding van mensen in de gematigde klimaten en werden al gewaardeerd voor hun medicinale deugden in het paleis van de sultan van Egypte en Syrië rond het jaar 1200 Net als de meeste citrusvruchten, ze zijn een uitstekende bron van vitamine C en B6.

De pectine in limoenen geeft een zeer belangrijke vorm van voedingsvezels. Citroenen en limoenen bevatten geen vet, natrium, of cholesterol. Maar zij bevatten significante hoeveelheden kalium, calcium, foliumzuur, thiamine, niacine, vitamine B6, fosfor, magnesium en koper.

De ontgiftende werking  van citroenen en limoenen is algemeen bekend en zij zijn met succes gebruikt tegen verkoudheid en griep. Ze zijn bijzonder effectief tegen keelpijn.

Citroen en limoenen hebben ook aangetoond een gunstig effect op reuma en jicht te hebben. Zij kunnen helpen om het risico op hartziekten en sommige vormen van kanker te verminderen.

Citroenen zijn één van de beste voedingsmiddelen ter bescherming tegen nierstenen. De voedingswaarde van limoenen is bijna identiek aan die van de citroenen.

Voedingswaarde limoen

De voedingswaarde van limoenen verschillen niet veel van die van citroenen. Ze zijn allebei uitstekende bronnen van vitamine C, B6, kalium, foliumzuur, flavonoïden en de uitstaande fytochemische, limoneen.

Limoenen hebben anti-kanker effecten en helpen bij het verhogen van het niveau van enzymen die carcinogenen ontgiften.

Gezondheidsvoordelen

Limoenen en citroenen bevatten uitstekende fytochemicaliën die rijk zijn aan anti-oxidant en anti-kanker eigenschappen. Het zijn krachtige detoxifiers met anti-biotische effect dat is beschermend tegen bacteriële vergiftiging.

Astma:  Neem een eetlepel citroensap ten minste een uur voor elke maaltijd om astma te verlichten.

Brandende voeten:  Wrijf een gesneden citroen over de brandende zool / voet / hiel voor het verlichten van de pijn en voor toxine eliminatie door de poriën van de voeten.

Cholera:  De krachtige anti-virale eigenschappen in limoen / citroen kan cholerabacillen doden in een zeer korte tijd. Drink een deel sap en een deel water, vooral tijdens een epidemie.

Verkoudheid:  De anti-virale eigenschappen in limoen / citroen strijd tegen infecties en stopzetting van de voortgang van een verkoudheid. Neem het sap van twee citroenen in een halve liter warm water en voeg  honing toe. Drink het langzaam op voor het slapengaan.

Constipatie:  Drink een glas warm water elke ochtend met wat limoen / citroensap met honing. Voeg een snuifje kaneelpoeder toe. Dit zal helpen uw lichaam te ontgiften en te verlichten van constipatie.

Spijsvertering:  Limoen / citroensap hebben geweldige spijsvertering kwaliteiten die zijn vergelijkbaar met onze spijsverteringsenzymen. Ze zijn zeer effectief en helpt bij de vertering en verlichten van opgeblazen gevoel en oprispingen.

Vermoeide voeten:  Na een lange dag op je voeten te hebben gestaan, genieten je voeten in warm waterbad met limoensap / citroensap. Dit zal ook helpen om de diepe slaap te bevorderen  vanwege de ontspannende werking op de zenuwen van de voet.

Gezwollen tandvlees:  Drink een glas verdunde verse limoensap met een snufje zeezout om de pijn van gezwollen tandvlees te verlichten. Gebruik de albedo (de witte stof onder de schil) van de geperste limoen en wrijf op het tandvlees.

Brandend maagzuur:  Voeg twee theelepel geconcentreerd kalk / citroensap in een glas warm water en drink het tegen brandend maagzuur.

Ontstekingsaandoeningen:  Hoewel limoen / citroensap een zure smaak heeft, voor het lichaam is het en is zeer effectief bij de behandeling van inflammatoire aandoeningen zoals reuma, artritis, ischias, etc. Het voorkomt ook het depot van urinezuur in de weefsels, waardoor het risico van jicht verminderend.

Droge Huid:  Wrijf de schil van een limoen/citroen op een droge of schilferige huid om de zachtheid te herstellen en voeg vocht toe aan de huid.

Keelpijn:  Meng een deel citroensap met een deel water. Gorgel aantal malen en voel zijn kalmerende invloed op de keel. U kunt een extra snuifje zeezout toevoegen voor extra effect.

Gebruik tips

Het hoogste gehalte van limoneen is te vinden in de witte sponsachtig inwendige delen van de citroen/limoen. Als u sap van een limoen neemt samen met de schillen, om de meest voeding eruit te halen (vergeet niet te wassen en borstel het vuil uit de schil alvorens dit te doen).

Maak er een gewoonte van om de gesneden limoen/ citroenen (samen met schil) in uw drinkwater of sappen te doen, om te genieten van al zijn geneeskrachtige eigenschappen. Met limoen/citroensap in uw drankje is de opneembaarheid van de andere voedingsstoffen in je drankje tot wel vijf keer verhoogd!

Limoenen en citroenen kan in de koelkast worden bewaard voor zo’n twee weken. Hoewel ze eigenlijk langer kunnen worden bewaard, zal het snel zijn smaak verliezen.

Voorzichtigheid

Ondanks al het goede dat de limoenen / citroenen bieden zoals hierboven vermeld, altijd onthouden het met mate te nemen. Meer is niet altijd beter.

Sommige mensen zijn allergisch voor citrus schillen, dus als je limoen / citroensap samen geëxtraheerd met de schil, kijk je om te zien of er een allergische reactie na afloop is.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

It is main inner container footer text