Maca, een wortel die behoort tot de radijs familie, is meestal beschikbaar in poedervorm. Geteeld in de bergen van Peru genaamd “Peruaanse ginseng.” Maca voordelen zijn al lang gewaardeerd en is recentelijk populair als een aanvulling en voedselingrediënt.

Hier is Maca Poeder verkrijgbaar

Er zijn geen ernstige bijwerkingen bekend van maca, maar net als elk ander supplement dat niet moet worden genomen in grote hoeveelheden. Wanneer je voor het eerst maca poeder gaat gebruiken, is  het beste om te beginnen door het nemen van kleinere hoeveelheden en het op te bouwen; zelfs 1/2 theelepel is een goed om mee te beginnen.  1 eetlepels (van het poeder) is een gemiddelde dagelijkse dosis. Het roteren van een paar dagen en een paar dagen niet wordt vaak aanbevolen. Teveel kan leiden tot nadelige effecten op uw hormonen.

De voordelen van maca poeder op een rijtje

1. Vitamines

Maca is rijk aan vitamine vitamine B, C en E. Het biedt voldoende calcium, zink, ijzer, magnesium, fosfor en aminozuren.

Netflix Abonnement

Bepaal zelf voor hoelang!

Prijzen al vanaf €5,75

Bekijk hier de prijzen!!

2. Seksuele functie

Maca wordt op grote schaal gebruikt om de seksuele functie van de mannen en vrouwen te bevorderen. Het dient als een boost voor je libido en verhoogt het uithoudingsvermogen. Tegelijkertijd verhoogt het de vruchtbaarheid.

Vrouwelijke problemen

Maca verlicht de menstruele problemen en de menopauze. Het verlicht krampen, lichamelijke pijn, opvliegers, angst, stemmingswisselingen en depressie. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft gebruik dan geen maca poeder.

4. Energie

Binnen enkele dagen van het gebruik van maca poeder  kan het uw energie-niveau verhogen. Het is ook bekend dat het uw uithoudingsvermogen verhoogt. Veel atleten nemen maca poeder voor topprestaties. Als je merkt dat je  de laatste tijd moe bent, experimenteer met maca poeder om te zien of het helpt. Slechts een kleine hoeveelheid kan precies genoeg zijn wat je nodig hebt voor een boost!

5. Algemene gezondheid

Maca helpt uw algehele gezondheid op een aantal manieren. Het levert ijzer en helpt bij het ​​herstellen van rode bloedcellen, bloedarmoede en hart- en vaatziekten. Maca houdt uw botten en tanden gezond en stelt u in staat om sneller te genezen van wonden. Bij gebruik in combinatie met training kan u een toename van spiermassa opmerken.

6. Huid

Veel mensen nemen maca poeder voor huid problemen, want voor sommige mensen helpt het om acne en vlekken te verwijderen. Een ander voordeel voor uw huid is dat gevoeligheid afneemt. Bij warm of koud weer, maca kan helpen uw huid extreme temperaturen te weerstaan.

7. Stemming

Als je jezelf overwint met angst, stress, depressie of stemmingswisselingen, maca poeder kan helpen om deze symptomen te verlichten, maar het bewijs is anekdotisch. Sommige hebben een toename gemeld van geestelijke energie en focus.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.