Macadamia noten

Macadamia noten

Macadamia noten zijn geliefd bij velen door hun boterachtige smaak en heldere, lichte textuur. Wat je misschien niet weet is dat macadamia’s veel meer voordelen bieden dan alleen maar dat ze verrukkelijk smaken; Deze noten zitten vol met gezonde voedingsstoffen.

Voedingswaarde Macadamia noten per 100 gram

Kcal741 kcalEiwit8 gVet (totaal)72 g
Koolhydraten13 gSuiker, totaal6 gVerzadigde vetzuren11 g

Gezonde vetten

Hoewel macadamia noten hoog in vet zijn, is het de gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten die hun voedingsprofiel domineren. In feite, zijn ze bekend om de hogere niveaus van enkelvoudig onverzadigde vetten. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van dit soort vet het risico van hart-en vaatziekten kan verlagen door het versterken van goede cholesterol (HDL), terwijl het helpt om het slechte cholesterol (LDL) te onderdrukken.

Eiwit

Macadamia noten zijn een goede bron van eiwitten. Ze bevatten alle essentiële aminozuren en sommige niet-essentiële aminozuren. Eiwit is belangrijk voor spiergroei en herstel, alsmede goed voor het immuunsysteem.

Koolhydraten

De koolhydraten in macadamia omvatten suikers, zoals fructose, glucose, sucrose en maltose, alsmede een hoeveelheid andere zetmeelhoudende stoffen. Deze koolhydraten leveren het lichaam energie.

Vezel

De vezels in macadamia noten helpt om een ​​gevoel van volheid en vermindert het hongergevoel. Vezel is ook belangrijk voor de spijsvertering. Het helpt om de gezondheid van darmen te behouden door bevordering van de juiste balans van darmbacteriën en kunnen helpen bij het verlichten van verstopping.

Antioxidanten

Macadamia bevatten belangrijke antioxidanten, zoals vitamine E en selenium, en andere fytonutriënten. Deze essentiële voedingsstoffen kunnen helpen om schade door vrije radicalen in het lichaam te voorkomen.

Gewichtsverlies

Studies tonen aan dat noten eters meestal minder weegt dan degenen die geen noten eet. Ja, het vervangen van macadamia noten voor andere vetrijke snacks kan leiden tot gewichtsverlies.

Selectie

Macadamia noten worden meestal gepeld verkocht omdat hun dop moeilijk is te kraken. U vindt ze in hun ruwe staat of geroosterde. Ze mogen worden verkocht als gezouten of ongezouten. Het is het beste om macadamia noten te kopen in luchtdichte verpakking.

Bewaren

Vanwege het hoge vetgehalte van macadamia noten, is het belangrijk om het goed op te bewaren om te voorkomen dat ze ranzig worden. Ongeopende verpakking kunnen in de koelkast worden bewaard tot zes maanden, of in de diepvries tot een jaar. Zodra de noten worden geopend, is het best om ze in de koelkast bewaren en deze binnen twee maanden te eten. Macadamia noten moet licht van kleur zijn. Als ze donker beginnen te worden, is dat een teken dat ze ranzig beginnen te worden.