Ad Clicks :Ad Views :
img

Moeten eieren in de koelkast?

1612 Views

Moeten eieren in de koelkast?

Veel Amerikanen zijn geschokt omdat in Europese supermarkten de eieren niet in de koeling liggen.

Dit is omdat de overheid in de meeste Europese landen vinden dat eieren niet gekoeld hoeven te worden. Maar in de VS, wordt het beschouwd als onveilig om eieren te bewaren bij kamertemperatuur.

Dit leidt dat sommige mensen geloven dat de Amerikanen overdreven voorzichtig zijn als het gaat om het bewaren van eieren, terwijl anderen geloven dat de Europeanen zijn te gemakkelijk.

Dus wie heeft er gelijk? Zoals blijkt, beide.

Het draait allemaal om salmonella

Salmonella is een soort bacterie die leeft in de darmen van vele warmbloedige dieren.Het is volkomen veilig wanneer opgenomen in het darmkanaal, maar kan ernstige ziekte veroorzaken als het gaat om de voedselvoorziening.

Een infectie met Salmonella kan leiden tot onaangename symptomen zoals braken en diarree en vooral gevaarlijk — zelfs dodelijk — voor hoogbejaarden, voor kleine kinderen of mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem(1).

Gemeenschappelijke bronnen van Salmonella uitbraken zijn: alfalfa, pindakaas, kip en eieren. In de jaren 1970 en 1980 eieren in de schaal bleken verantwoordelijk te zijn voor 77% van Salmonella uitbraken in de VS(2, 3).

Dit leidde tot inspanningen om de veiligheid te verbeteren van eieren, en de aantal infecties zijn sindsdien afgenomen, maar Salmonella uitbraken van eieren komt nog steeds voor(3).

Een ei kan worden besmet met Salmonella, zowel extern als bacteriën die doordringen in de eierschaal, of intern, als de kip zelf Salmonella en de bacteriën overbrengt naar het ei voordat de schelpvormig ontstaat(4).

Hoe eieren worden verwerkt, opgeslagen en gekookt zijn essentieel voor het voorkomen van Salmonella uitbraken van besmette eieren.

Bijvoorbeeld eieren onder de 4 ° C stopt de groei van Salmonella , en het koken van eieren ten minste 71 ° C doodt alle bacteriën die aanwezig zijn.

Hoewel eieren niet anders zijn in de VS en Europa, de manier waarop ze behandeld worden voor Salmonella wel. Dus of je eieren in de koelkast moet bewaren of niet hangt af van hoe uw land Salmonella aanpakt.

Kortom: Salmonella is een soort bacterie dat veel voorkomende oorzaak  is van door voedsel overgedragen ziekten. Hoe landen eieren behandelen tegen Salmonella bepaalt of ze moeten worden gekoeld of niet.

Eieren moeten worden gekoeld in de VS.

Zes Eieren in een Karton

In de VS, Salmonella worden grotendeels extern behandeld.Voordat eieren worden verkocht, gaan ze door middel van een sterilisatieproces.

Ze worden gewassen in warm water en zeep en besproeid met een ontsmettingsmiddel, het doden van alle bacteriën die mogelijk op de schaal aanwezig zijn(5, 6).

Een handvol andere landen, waaronder Australië, Japan en de Scandinavische landen behandelen de eieren op dezelfde manier.

Deze methode is zeer effectief in het doden van de bacteriën op eierschalen. Helaas verandert niets aan de bacteriën die al aanwezig zijn in de eieren, die vaak zorgt dat mensen ziek worden of zelfs kan doden (5, 6, 7).

Het wasproces kan ook de cuticula van het ei verwijderen, dat is een dunne laag op de eierschaal die u helpt te beschermen.

Als de cuticula wordt verwijderd, zullen alle bacteriën die in contact komen met het ei na sterilisatie gemakkelijker kunnen doordringen in de eierschaal en besmet de inhoud van het ei(8, 9).

Hoewel koeling de bacteriën niet dood, het vermindert de kans dat u ziek wordt voordat het aantal bacteriën is beperkt. Koeling maakt het ook moeilijker voor bacteriën om doordringen in de “eierschaal “(10, 11).

Er is echter nog een belangrijke reden dat eieren in de koelkast in de VS moeten blijven. Om bacteriën te minimaliseren, vereist de FDA handel verkrijgbare eieren moeten worden bewaard onder de 7 ° C.

En zodra de eieren zijn gekoeld, ze moeten altijd blijvend worden gekoeld om de vorming van condensatie te voorkomen als ze opwarmen. Het vocht maakt het gemakkelijker voor bacteriën om de eierschaal binnen te dringen.

Dus of je bereid bent het risico te nemen van een vervuilde ei of niet, het feit dat de eieren in de VS zijn gewassen en gekoeld vóór aanschaf betekent dat ze echt ook zó moeten worden bewaard.

Kortom: In de VS en enkele andere landen, worden de eieren gewassen, ontsmet en snel gekoeld na het leggen, om bacteriën te minimaliseren. Daarom moeten eieren gekoeld blijven.

Eieren hoeven niet te worden gekoeld in Europa

Veel Europese landen hoeven eieren niet in de koelkast , hoewel ze dezelfde epidemie ervaren van Salmonella gevallen in de jaren 1980.

Terwijl de VS ervoor gekozen heeft om Salmonella besmetting te controleren door middel van het wassen van eieren en koeling, hebben veel landen in Europa gekozen om sanitaire voorzieningen te verbeteren en kippen tegen Salmonella te vaccineren, en het voorkomen van infecties op de eerste plaats(12, 13).

Het Verenigd Koninkrijk is een goed voorbeeld van dit. Na een verplichte campagne om alle legkippen te vaccineren tegen de meest voorkomende soort Salmonella, het aantal gevallen van Salmonella in het land daalde tot het laagste niveau in decennia (13).

In tegenstelling tot de VS, wassen en ontsmetten van de eieren is illegaal in de EU (Zweden en Nederland zijn uitzonderingen)(14).

Hoewel dit onhygiënische is voor Amerikanen lijkt het logica dat het ei cuticula en eierenschaal onbeschadigd wordt gelaten, deze functioneren als een beschermingslaag tegen bacteriën(4).

Naast de cuticula eiwitten ook een natuurlijke afweer tegen bacteriën, dit kan helpen het ei te beschermen tot drie weken oud(4, 15).

Daarom wordt het niet nodig geacht om eieren te koelen.

In feite de EU beveelt eieren koel te houden, maar niet gekoeld, in supermarkten om te voorkomen dat eieren opwarmt en zo ongewenste condensatie vormt tijdens het transport naar huis.

Omdat de eieren in de EU anders worden behandeld dan in de VS, is het fijn om de eieren uit de koelkast te houden zolang u ze wilt gebruiken.

Kortom: In de meeste Europese landen, Salmonella wordt onder controle gehouden met preventieve maatregelen zoals vaccinatie. Meestal is het illegaal om eieren te wassen, zodat een ei cuticula intact blijft en ze hoeven niet te worden gekoeld.

Andere voors en tegens van koeling

Ook al is het misschien niet nodig om je eieren te koelen, het is ook afhankelijk van waar je woont, en of je het wil.

Dit komt doordat koeling aantal voordelen kan bieden. Het kan echter ook nadelig zijn. Hieronder zijn de voors en tegens van ei koeling.

Pro: Koeling kan de houdbaarheid van eieren verdubbelen

Bewaar eieren in de koelkast is de beste manier om bacteriën onder controle te houden.

Als een toegevoegde bonus, het houdt ook eieren veel langer vers dan ze te bewaren bij kamertemperatuur.

Terwijl een vers eitje bij kamertemperatuur wordt bewaard zal de kwaliteit na een paar dagen verminderen en dient te worden gebruikt binnen 1-3 weken, eieren in de koelkast bewaard blijft de kwaliteit en versheid ten minste tweemaal zo lang(15, 16, 17).

Tegen: Eieren kunnen smaken in de koelkast absorberen

Eieren kunnen geuren en smaken absorberen uit andere voedingsmiddelen in uw koelkast, zoals vers gesneden uien.

Het bewaren van eieren in de doos en het afdichten van sterk geurend voedsel in luchtdichte verpakkingen kan dat probleem voorkomen.

Tegen: eieren mogen niet worden bewaard in de koelkastdeur

Verrassend, waar u uw eieren in de koelkast bewaard kan een verschil maken.

Veel mensen houden hun eieren in de deur van de koelkast. Echter, dit kan echter schommelingen in temperatuur geven iedere keer dat u de koelkast opent, die pleit voor een bacteriële groei en het aantasten van het ei beschermend membraan (4).

Daarom bewaar eieren op de plank aan de achterkant van de koelkast is het beste.

Tegen: Koude Eieren zijn niet goed om mee te bakken

Raw Egg Half Open

Ten slotte zijn er chefs die beweren dat kamertemperatuur eieren het beste is om mee te bakken. Hierdoor suggereren sommigen om eieren eerst op kamertemperatuur te laten komen alvorens ze te gebruiken.

Als dit voor u belangrijk is, wordt het beschouwd als veilig om eieren op kamertemperatuur te laten komen gedurende maximaal twee uur. Echter moet u ze daarna koken tot op een veilige temperatuur(18).

Conclusie: Koeling houdt eieren verser, twee keer zo lang als eieren bij kamertemperatuur bewaard worden. Maar ze moeten adequaat worden bewaard om te voorkomen van smaak en temperatuur veranderingen.

Moeten eieren worden gekoeld?

Het hangt af van waar je woont, omdat de manier waarop uw land Salmonella behandelt bepaalt of eieren echt nodig is om te worden bewaard in de koelkast of niet.

In de VS moeten verse eieren worden gekoeld. Echter, in veel landen in Europa en over de hele wereld, het is fijn om eieren bij kamertemperatuur te houden voor een paar weken.

Als je het niet zeker weet, koeling is altijd de veiligste manier van bewaren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

This div height required for enabling the sticky sidebar