Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

7 Natuurlijke vochtafdrijvers om te eten en te drinken

86 Views

7 Natuurlijke vochtafdrijvers om te eten en te drinken

Vochtafdrijvers (Diuretica) worden gebruikt om het lichaam van extra vocht of zout te ontdoen. Mensen met een hoge bloeddruk, hartfalen, gezwollen ledematen en nierziekten maken vaak gebruik van vochtafdrijvers om deze aandoeningen te behandelen. gezonde voeding

Echter, veel mensen ervaren een milde vorm van het vasthouden van vocht en is vaak te wijten aan dingen zoals hormonale veranderingen, hun menstruele cyclus of gewoon inactief voor langere tijd, zoals tijdens een lange vlucht. gezonde voeding

Extra vocht in het lichaam maakt het moeilijk voor het hart goed te blijven werken en ademen kan moeilijker worden. Vochtafdrijvers worden vaak in de volksmond plaspillen genoemd en zal het bezoek aan de WC verhogen. Dit verbetert doorgaans echter snel.

Zeven natuurlijke vochtafdrijvers om te eten en te drinken

Er zijn verschillende voedingsmiddelen, dranken, kruiden en specerijen die werken als natuurlijke vochtafdrijver in het lichaam. Tenzij iemand een bepaalde aandoening heeft die ervoor zorgt dat hun lichaam vocht vasthoud, mogen ze hun inname van vochtafdrijvers niet verhogen. groene thee

Het gebruik van vochtafdrijvers om gewicht te verliezen zal alleen leiden tot uitdroging . Zodra het lichaam is gehydrateerd, zal het gewicht terugkeren. vocht vasthoud

1. Zwarte komijn

Nigella sativa ook wel zwarte komijn, zwart zaad, of zwarte karwij genoemd, is een natuurlijk vochtafdrijver en heeft aangetoond net zo effectief te zijn als een populair diureticum medicijn. Nigella sativa verhoogt de urineproductie en op zijn beurt vermindert het de niveaus van natrium en kalium.

Het zaad heeft een sterk peperige smaak en veel gebruikt in de Indiase en in Midden-Oosterse gerechten. Zwarte Komijn wordt bestudeerd als mogelijke behandeling van hoge bloeddruk . Hoge doses van Nigella sativa kan de lever beschadigen.

2. Hibiscus

Hibiscus is een geslacht van circa 200 tot 220 soorten bloemplanten uit de familie Malvaceae, bekend voor de productie van prachtige en felgekleurde bloemen.

De Hibiscus sabdariffa werkt als een natuurlijke vochtafdrijver en voorkomt ook dat het lichaam zich ontdoen van kalium.zure oprispingen

Hibiscus sabdariffa is ook bekend als Roselle of  Chinese roos. Het wordt vaak gebruikt als een geneesmiddel supplement of er wordt thee van gemaakt. Hibiscus thee wordt gemaakt door het inweken van de gedroogde bloemblaadjes van de hibiscus bloem in heet water.

3. Alcohol

Alcohol is een bekende vochtafdrijver dat werkt door het verhogen van de urineproductie. Echter, alcohol heeft vele nadelige gezondheidseffecten en moet altijd met mate worden geconsumeerd. droge hoest

4. Paardenbloem extract

Paardebloem extract, ook bekend als Taraxacum officinale is een populaire kruidensupplement vaak genomen voor zijn vochtafdrijvende effecten.

Het wordt voorgesteld als een potentiële vochtafdrijver als gevolg van het hoge kaliumgehalte van de paardenbloem plant.

Het eten van kalium-rijke voedingsmiddelen geeft een signaal aan de nieren om meer natrium en water uit te scheiden. droge hoest

Dit kan goed zijn,  omdat de meeste moderne voedingen zijn zeer rijk aan natrium (zout) en bevat weinig kalium, hetgeen kan leiden tot vochtretentie (het vasthouden van vocht).

In theorie, de hoge kaliumgehalte van paardenbloem betekent dat dit supplement kan u helpen het overtollige water wat wordt veroorzaakt door een hoge inname van natrium te verwijderen. vochtafdrijvers helpen

Echter, de werkelijke kaliumgehalte van paardenbloem kan variëren, waardoor het effect kan verschillen.vochtafdrijvend middel

Dierstudies onderzochten het vochtafdrijvende effect van paardenbloem maar de resultaten waren verdeeld.

Er zijn slechts een paar studies over de effecten bij mensen. Echter, een kleine menselijke studie bleek dat de inname van een paardenbloem supplement verhoogd de hoeveelheid urine geproduceerd in de vijf uur na inname van het supplement.

Over het algemeen is er weinig bekend over de vochtafdrijvende effecten van paardenbloem bij mensen, zodat er meer studies nodig zijn. zware benen

5. Paardenstaart (Heermoes)

Paardenstaart ook wel kattenstaart genoemd is een kruidenmiddel gemaakt van de paardenstaart plant, of heermoes.

Het wordt gebruikt als een diureticum voor vele jaren en is commercieel beschikbaar als een thee en in capsulevorm.

Hoewel paardenstaart in het algemeen als veilig wordt beschouwd, wordt het niet aanbevolen voor gebruik op lange termijn. Het mag ook niet worden genomen door mensen met een reeds bestaande gezondheidstoestand, zoals een nierziekte of diabetes.

Houd in gedachten dat kruidengeneesmiddelen ook verschillende hoeveelheden van de werkzame stof kan bevatten, zodat hun effecten kunnen variëren.

6. Groene en zwarte thee

Zowel zwarte als groene thee bevatten cafeïne en kan fungeren als een vochtafdrijver.

Bij ratten heeft zwarte thee aangetoond dat het een milde vochtafdrijvend effect kan veroorzaken. Dit is toegeschreven aan haar cafeïnegehalte.

Echter, zoals het geval is met koffie, kunt u een tolerantie ontwikkelen voor de cafeïne in thee.

Dit betekent dat het vochtafdrijvend effect waarschijnlijk alleen zal optreden bij mensen die niet regelmatig thee drinken.

7. Peterselie

Uit een studie bleek dat peterselie extract gegeven aan ratten verhoogden hun urine volume aanzienlijk. Peterselie wordt gebruikt als een huisremedie diureticum voor vele jaren.

Peterselie wordt vaak gebruikt als specerij, hetzij vers of gedroogd, en gaat goed samen in Italiaanse gerechten zoals kip of vis.

Andere manieren om het vasthouden van vocht te verminderen

Andere strategieën kunnen ook helpen om het vasthouden van vocht te verminderen .

Deze omvatten:

  • Bewegen: Fysieke activiteit kan helpen zich te ontdoen van extra vocht door het verhogen van de bloedstroom naar de weefsels en zorgen dat je gaat zweten ( 26 , 27 ).
  • Verhoog uw inname van magnesium: Magnesium is een elektrolyt dat helpt bij het reguleren van de vochtbalans. Magnesium supplementen heeft aangetoond dat ze bijdragen tot het verminderen en het vasthouden van vocht bij vrouwen met premenstrueel syndroom ( 28 ).
  • Eet kalium-rijk voedsel: Het eten van kaliumrijke voedingsmiddelen kan de urineproductie verhogen en natriumgehalte verlagen het verminderen van het vasthouden van vocht( 29 ).
  • Gehydrateerd blijven: Sommige mensen denken dat uitdroging uw risico op het vasthouden van water kan toenemen (32 ).
  • Verbruik minder zout: Een zoutrijk dieet kan vochtretentie bevorderen (30 , 31 ).

Tot slot

Een aantal van deze voedingsmiddelen en dranken in uw voeding kan helpen met milde vochtretentie.

Echter veel van hen is er een gebrek aan solide bewijs voor hun effecten, zodat zij een beetje twijfelachtig zijn.

Dat gezegd hebbende, een combinatie van een aantal van hen met andere gezonde veranderingen, zoals het eten van een gezonde voeding , bewegen en het drinken van voldoende water, kan helpen te ontdoen van een opgeblazen gevoel.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text