Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Is papaya gezond? Waar is papaya allemaal goed voor!?

3809 Views

Is papaya gezond? Waar is papaya allemaal goed voor!?

Christopher Columbus noemde papaya de “vrucht van de engelen”. Hij merkte op dat de Caribische inboorlingen aten de vrucht na een enorme maaltijden en ze hadden nooit last van spijsvertering problemen.

Papaya’s hebben de vorm van langwerpige meloenen of peren. Het vruchtvlees is heerlijk zoet met een muskusachtige ondertoon, en de textuur heeft een zacht smeltende kwaliteit. Rijpe papaya vruchtvlees heeft een rijke oranje kleur met ofwel geel of roze tinten.

Het binnenste gedeelte bevat een schat aan zwarte ronde zaden, ingekapseld in een gelei-achtige substantie. Er wordt geadviseerd om de zaden niet te consumeren omdat het een giftige stof bevat genaamd carpaine. Carpaine, wanneer het in grote hoeveelheden gegeten wordt kan het de hartslag verlagen.

De nummer 7 op de lijst van gezondste fruit

Gezondheidsvoordelen van papaya

De papaya heeft opmerkelijke medicinale deugden erkend uit de oudheid. Er is geen algemeen allergeen voedsel. Als een van de meest gemakkelijk verteerbare vruchten, het is een hele gezonde vrucht voor jong tot oud.

De voordelen voor de gezondheid van de papaya zijn te veel om op te noemen. Hier de voedingswaarde van papaya.

Een kleine papaya (152 gram) bevat :

 • Calorieën: 59.
 • Koolhydraten: 15 gram.
 • Vezels: 3 gram.
 • Eiwitten: 1 gram.
 • Vitamine C: 157% van de ADH.
 • Vitamine A: 33% van de ADH.
 • Foliumzuur (vitamine B9) : 14% van de ADH.
 • Kalium: 11% van de ADH.
 • Sporenhoeveelheden calcium, magnesium en vitamine B1, B3, B5, E en K.

Papaya’s bevatten ook gezonde antioxidanten genaamd carotenoïden . Ze zijn bijzonder hoog in een soort carotenoïden genaamd lycopeen .

Deze gunstige antioxidanten worden beter opgenomen van papaya’s dan van andere groenten en fruit.

Hieronder een lijst van behandelingen voor een aantal van de meest voorkomende kwalen:

Ontstekingsremmers:   De ontstekingsremmende kracht van papaïne in papaya kan uitkomst zijn voor ziekten zoals reumatoïde artritis, osteoartritis, jicht en astma.

Cholesterol:  Deze vrucht helpt niet alleen het reinigen van het spijsverteringsstelsel, het is ook rijk aan antioxidanten die de oxidatie van cholesterol opbouw in de slagaders voorkomt.

Kanker preventie: De rijke vezels in papaya binden de kankerverwekkende toxines in de dikke darm en wordt uitgescheiden uit het lichaam tijdens de stoelgang.

Spijsvertering:  Papaya is in het algemeen bekend om zijn fijne en natuurlijk laxeermiddel effect die de spijsvertering helpt. Regelmatig eten, kan helpen het verlichten van gewone constipatie, aambeien en chronische diarree.

Beschermt Emfyseem:  Als je een roker bent of je wordt vaak blootgesteld aan passief roken, het consumeren van regelmatig papayasap op basis van een hoog vitamine-A-gehalte. Dit kan uw leven redden, omdat het sterk de ontsteking van je longen zal verminderen.

Bescherming hart en vaatziekte:  De drie zeer krachtige anti-oxidanten in papaya helpen de oxidatie van cholesterol te voorkomen. Geoxideerd cholesterol kan gevaarlijk zijn die uiteindelijk kan leiden tot hartaanvallen of beroertes.

Intestinale aandoeningen:  De papaïne in onrijpe papaya kan zeer nuttig zijn voor degenen die tekort aan maagzuur hebben en overtollig aan ongezonde slijm in de maag.

Onregelmatige menstruatie:  Consumptie van onrijpe papaya sap kan helpen om de spiervezels van de baarmoeder te laten samentrekken, wat resulteert in een goede en regelmatige menstruatie. Het is vooral nuttig in gevallen van de menstruatie stopzetting bij jonge vrouwen als gevolg van kou of trauma.

Huidziekten:  Het sap van onrijpe papaya is zeer nuttig bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis. Wanneer toegepast op wonden voorkomt het de vorming van pus en zwelling. Pasta gemaakt van onrijpe papaya wanneer toegepast op het gezicht kan misschien pigmentatie of bruine vlekken verwijderen, en zorgt voor een gladde huid. Probeer het eens!

Miltvergroting:  Dompel gesneden rijpe papaya in azijn voor een week, gebruik het twee maal daags bij de maaltijd totdat de milt is genormaliseerd.

Keel aandoeningen: Een honing drankje gemengd in vers sap van onrijpe papaya wanneer men ontstoken amandelen heeft voor difterie en andere aandoeningen aan de keel. Het lost het membraan op en voorkomt dat de infectie zich verder verspreidt.

Kiezen van een papaya

Kies papaya’s die rood-oranje huid hebben als je ze wilt eten op de dag van aankoop. Vermijd fruit dat gekneusd of gedeeltes van diep oranje kleur dat aangeeft dat het overrijp is.

Koop groene papaja’s alleen als u van plan bent om ze te koken, het vuchtvlees zal zich niet ontwikkelen tot een zoete sappige smaak.

Als u het rijpingsproces wilt vertragen, houd het fruit in de koelkast. Om het rijpingsproces te bespoedigen, houdt het buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Tot Slot

Papaya is rijk aan waardevolle voedingsstoffen en heeft een heerlijke smaak.

De sterke anti-oxidant eigenschappen kunnen helpen verminderen uw risico van veel ziekten, zoals hart-en vaatziekten en kanker.

Het kan ook tegen de zichtbare tekenen van veroudering beschermen, zodat uw huid glad en jeugdig zal blijven.

Om de vele voordelen van papaya te ervaren, overweeg dan het toevoegen van deze gezonde en lekkere fruit aan uw voeding.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

4 Comments

 1. Snij de Papaya in het middden door.
  Lepel de zaden er met een theelepel uit.
  Doe er een beetje honing of rietsuiker, een beetje muesli of havervlokken en een scheutje yogurt
  Schraap het vruchtvlees van de schil met een theelepel, maak de schil niet kapot.
  Meng het geheel tot een papje met de halve papaya als beker.
  Zet het in een glas als standaard en dan een uurje in het vriezer.
  Tijdens het opeten denken aan een hangmat tussen twee palmbbomen en een blauwe zee op de achtergrond.

 2. ik kauw altijd op een flink aantal pitten, nu lees ik hier dat dit niet zo gezond is ,en at de pitten zelfs giftig zijn.

  Is dit wel zo ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text