Christopher Columbus noemde papaya de “ vrucht van de engelen “. Hij merkte dat de Caribische inboorlingen de vruchten aten na enorme maaltijden en nooit spijsverteringsproblemen ondervonden. En ze waren ‘sterk’.

Papaya’s hebben de vorm van langwerpige meloenen of peren. Het vruchtvlees is heerlijk zoet met een muskusachtige ondertoon en de textuur heeft een zachte smeltkwaliteit. Rijpe papaya vruchtvlees heeft een rijke oranje kleur met gele of roze tinten.

Het binnenste gedeelte bevat een schat aan zwarte ronde zaden, ingekapseld in een gelei-achtige substantie. Er wordt geadviseerd om de zaden niet te consumeren omdat het een giftige stof bevat genaamd carpaine. Carpaine wanneer het in grote hoeveelheden gegeten wordt kan het de hartslag verlagen.

De nummer 7 op de lijst van gezondste fruit

Aanbieding deze week

✔️Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen op telegraaf.nl en in de app
 
✔️Dagelijks de digitale versie van de papieren krant
 
✔️Elke zaterdag VROUW en VRIJ magazine digitaal
 
Nu heel voordelig te verkrijgen!!

 

Profiteer nu van deze aanbieding

Gezondheidsvoordelen van papaya

De papaya heeft opmerkelijke medicinale deugden erkend uit de oudheid. Het is geen algemeen allergeen voedsel. Als één van de meest gemakkelijk verteerbare vruchten, het is een hele gezonde vrucht voor jong tot oud.

Papaya is een gezond. Het is een rijke bron van antioxiderende voedingsstoffen zoals bèta-caroteen (wat het de oranje kleur geeft, groene papaya bevat dit caroteen niet), vitamine A en C en flavonoïden, B-vitamines, foliumzuur en pantotheenzuur.

Het bevat ook kleine hoeveelheden van de mineralen calcium, chloor, ijzer, fosfor, kalium, silicium en natrium.

Een kleine papaya (152 gram) bevat :

  • Calorieën: 59.
  • Koolhydraten: 15 gram.
  • Vezels: 3 gram.
  • Eiwitten: 1 gram.
  • Vitamine C: 157% van de ADH.
  • Vitamine A: 33% van de ADH.
  • Foliumzuur (vitamine B9) : 14% van de ADH.
  • Kalium: 11% van de ADH.

Sporenhoeveelheden calcium, magnesium en vitamine B1, B3, B5, E en K.

Papaya’s bevatten ook gezonde antioxidanten genaamd carotenoïden . Ze zijn bijzonder hoog in een soort carotenoïden genaamd lycopeen .

Deze gunstige antioxidanten worden beter opgenomen van papaya’s dan van andere groenten en fruit.

De gezondheidsvoordelen van papaja’s zijn te veel om op te noemen, maar hier is een lijst met geneeswijzen voor enkele van de meer voorkomende kwalen:

Ontstekingsremmers:

De ontstekingsremmende kracht van papaïne in papaya vermindert ontsteking enorm bij ziekten zoals reumatoïde artritis, osteoartritis, jicht en astma.

Cholesterol:

Deze vrucht helpt niet alleen het reinigen van het spijsverteringsstelsel, het is ook rijk aan antioxidanten die de oxidatie van cholesterol opbouw in de slagaders voorkomt.

Dikke darm en kankerpreventie:

De rijke hoeveelheid vezels in papaya binden zich aan kankerverwekkende toxines in de dikke darm en worden tijdens stoelgang uit het lichaam verwijdert.

Spijsvertering:

Papaya is in het algemeen bekend om zijn fijne en natuurlijke laxerende effect die de spijsvertering bevordert. Als het regelmatig wordt ingenomen, kan het helpen bij het verlichten van de gebruikelijke constipatie en chronische diarree.

Bescherming tegen emfyseem: 

Als je een roker bent of vaak wordt blootgesteld aan passief roken, moet u papayasap regelmatig gebruiken vanwege het hoge vitamine A-gehalte. Dit kan je leven redden omdat het longontsteking sterk zal verminderen.

Bescherming hart en vaatziekte:

De drie zeer krachtige antioxidanten in papaya helpt de oxidatie van cholesterol te voorkomen. Geoxideerde cholesterol vormt gevaarlijke aanslag die uiteindelijk hartaanvallen of beroertes kunnen veroorzaken.

Intestinale aandoeningen:

De papaïne in onrijpe papaya is uitermate gunstig voor mensen met een tekort aan maagsap, overmatig ongezond slijm in de maag, dyspepsie en irritatie van de ingewanden.

Onregelmatige menstruatie:

Consumptie van onrijpe papayasap helpt de spiervezels van de baarmoeder samen te trekken, wat resulteert in een regelmatige menstruatie. Het is vooral nuttig in gevallen van menstruatie beëindiging bij jonge dames als gevolg van verkoudheid of trauma.

Huidziekten:

Het sap van onrijpe papaya is zeer gunstig bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis. Wanneer aangebracht op wonden, voorkomt het de vorming van pus en zwelling. Plakken van onrijpe papaya wanneer toegepast op het gezicht, kan pigmentvlekken of bruine vlekken verwijderen en de huid glad en delicaat maken.Probeer het eens!

Miltvergroting:

Dompel gesneden rijpe papaya in azijn voor een week, gebruik het twee maal daags bij de maaltijd totdat de milt genormaliseerd is.

Keelaandoeningen:

Drink honing gemengd met vers sap van onrijpe papaya wanneer men ontstoken amandelen heeft voor difterie en andere keel-aandoeningen. Het lost het membraan op en voorkomt dat infecties zich zal verspreiden.

Kiezen van een papaya

Kies papaya’s die rood-oranje schil hebben als je ze wilt eten op de dag van aankoop. Vermijd fruit dat is gekneusd of heeft stukken met een diep oranje kleur die aangeeft dat het overrijp is.

Koop alleen groene papaya’s als u van plan bent om ze te koken, omdat het vlees zijn zoete, sappige smaak niet zal ontwikkelen.

Als u het rijpingsproces wilt vertragen, bewaar het fruit dan in de koelkast. Om het rijpingsproces te bespoedigen, houd het buiten in de open lucht op kamertemperatuur.

Een papaya kan zo worden gegeten, door het schillen van de schil. Snij de papaya in de lengte door en dan in kleinere stukjes. Het zoetste deel van de papaya is geconcentreerd op het uiteinde dat het verst verwijderd is van de stengel.

Je kunt ook je papaya sprenkelen met vers limoensap. Het voegt smaak aan de vrucht toe.

Of meng het met ander fruit zoals met aardbeien en yoghurt om een ​​smoothie te maken.

Tot slot

Papaya is rijk aan waardevolle voedingsstoffen en heeft een heerlijke smaak.

De sterke antioxidant eigenschappen kunnen helpen uw risico van veel ziekten verminderen, zoals hart-en vaatziekten en kanker.

Het kan ook tegen de zichtbare tekenen van veroudering beschermen, zodat uw huid glad en jeugdig zal blijven.

Om de vele voordelen van papaya te ervaren, overweeg dan het toevoegen van deze gezonde en lekkere vrucht in uw voedingsplan.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.