De zaden van de pompoen bevatten waardevolle stoffen; eiwit, onverzadigde vetten, vitamine E, fosfor, silicium en zink.

Pompoenpitten hebben een hele fijne smaak en dat komt heel goed tot zijn recht als de pompoenpitten voor gebruik worden geroosterd in een droge koekenpan. Ook gezouten zijn ze heerlijk.

Pompoenpitten worden ook wel ‘Viagra voor vrouwen’ genoemd. Ze bevatten immers heel veel zink dat testosteron, het zogenaamde lusthormoon, een flinke oppepper geeft.

Pompoenpitten voordelen

Deze heerlijke knapperige pitjes bevatten veel calorieën, ongeveer 559 per 100 gram. Ze zitten boordevol vezels, mineralen en antioxidanten.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3,6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports + Go accounts

Profiteer nu van deze aanbiedingen

De reden waarom pompoenpitten zoveel calorieën bevat is vanwege het feit dat ze boordevol zitten met eiwitten en vetten. De vetten die in deze pitten zitten zijn echter wel enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze zijn dus niet ongezond voor het lichaam en kunnen zelfs helpen om bijvoorbeeld het cholesterolniveau in het lichaam te verlagen. Ook kan dit helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Pompoenzaden bevatten veel kwalitatief hoogwaardige eiwitten. 100 Gram pompoenzaden is goed voor 54% van de dagelijkse hoeveelheid eiwitten die het lichaam nodig heeft.

Pompoenpitten zijn ook een zeer goede bron van antioxidanten. 100 Gram bevat ongeveer 237% aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid tocoferol-gamma, oftewel vitamine E. Vitamine E is een krachtige vet oplosbare antioxidant. Het helpt bijvoorbeeld de huid en de slijmvliezen tegen de negatieve invloeden van vrije radicalen in ons lichaam.

Pompoenzaden bevatten ook veel goede essentiële mineralen zoals mangaan, koper, calcium, ijzer, kalium, zink, magnesium en selenium. Verder is het een uitstekende bron van vitamines zoals thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, vitamine B 6 en folaten. Deze vitamines zorgen voor verschillende positieve invloeden in ons lichaam zoals verlagen van het cholesterolgehalte en verbeteren van het metabolisme. Daarnaast verhoogt het de activiteit van de hersenen.

Geneeskrachtige zaden

Pompoenzaden zijn net als chia zaad super gezond. Onderzoeken naar pompoenpitten suggereren dat het consumeren ervan het risico op prostaat- en oviale kanker verlaagt. Daarnaast zijn er experimentele studies die aanwijzingen geven dat pompoen zaadolie een rol speelt in de preventie van  diabetische nefropathie (nierziekte).

Pompoenpitten zijn in vrijwel ieder gerecht te gebruiken. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te bewaren op een koele en droge plaats, waarbij de houdbaarheid dan enkele maanden bedraagt.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.