Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Is rabarber gezond?

2190 Views

Is rabarber gezond?

Rabarber is een groente die een groene tot rode kleur heeft, met groene bladeren aan de top. De stengels zijn stevig en hebben een ietwat zure smaak. De rabarberplant komt uit de duizendknoopfamilie, waar ook boekweit uit komt. De groente werd al in de zeventiende eeuw ontdekt maar pas in de twintigste eeuw begonnen Nederlanders rabarber te telen.

Het seizoen van rabarber loopt ongeveer van april tot en met juli, met mei als topmaand.

Rassen
Rabarber kent zo’n acht verschillende rassen. De variatie zit ‘m vaak in de kleur en dikte van de stelen. Het ene ras is er wat vroeger in het jaar dan het andere, maar ze zijn meestal van dezelfde kwaliteit.

Voedingswaarde rabarber

Oudere mensen gebruiken rabarber voor de behandeling van verschillende soorten ziekten. De wortels en stengels van deze plant zo is gebleken bevat antrachinonen, een stof met laxerende eigenschappen, die gunstig zijn voor personen die probleem hebben met de spijsvertering.

Rabarber wortels bevatten aanzienlijke hoeveelheid stilbenoid verbindingen, die grote voordelen hebben in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Rabarberstelen zijn ook rijk aan belangrijke vitaminen, zoals vitamine A, vitamine B, en vitamine K. Ze worden ook gevonden in voedingsvezels, antioxidanten en essentiële mineralen, zoals koper, calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Gezondheidsvoordelen rabarber

Ziekte van Alzheimer:  rabarber bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine K. Deze vitamine is nuttig voor de hersenen. Met voldoende hoeveelheid van deze vitamine, kan het lichaam neuronale beschadiging in de hersenen beperken. Dit is gunstig voor de behandeling van hersenaandoeningen, met name de ziekte van Alzheimer.

Bot Probleem:  De rijke vitamine K dat is gevonden in rabarberstelen is essentieel voor bot ontwikkeling, dus ideaal voor mensen die een risico op osteoporose en andere botziekten hebben. Het is ook rijk aan calcium die nodig is voor botontwikkeling en groei.

Kanker:  Een goede bron van antioxidanten, rabarber is een van de vele groenten die gunstig voor de bestrijding en het voorkomen van de ontwikkeling van kanker zijn.

Cholesterol:   Rabarber bevat lage niveaus van natrium en verzadigde vetten, wat handig is voor mensen die een hoog cholesterolgehalte hebben.

Diabetes:   Studies hebben aangetoond dat rabarber rijk is stilbenoid verbinding alsook andere essentiële voedingsstoffen dat voor lagere bloedsuikerspiegel kan helpen.

Spijsverteringsstoornissen:   Rabarber wortelstokken (stelen) bevatten een goede hoeveelheid voedingsvezels en natuurlijke laxerende eigenschappen, wat geweldig is voor de spijsvertering gezondheid. Personen die lijden aan obstipatie en diarree dienen regelmatig rabarber in hun voeding te bevatten.

Immuniteit:   Rabarber is een uitstekende bron van vitamine C, een antioxidant dat helpt en verbetert het immuunsysteem van het lichaam.

Vision:   Dankzij de beta-caroteen, precursor van vitamine A in deze groente is nuttig voor de verbetering zicht en reparatie huidcellen. Het heeft ook fytochemische zoals luteïne, wat gunstig is voor het gezichtsvermogen. Als je een oog probleem hebt, gebruik rabarber in uw voeding het is een grote hulp.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text