img

Sereh (Citroengras)

2244 Views

Sereh (citroengras)

Sereh ook wel citroengras genoemd heeft geen verband met citroenen, behalve dat het een sterke citroen-aroma smaak heeft.

Het is een tropische kruid met lange dunne bladeren, het groeit als gras op lente-ui-achtige basis, en op grote schaal gebruikt in de Aziatische keuken.

Zoals bij alle grassen, citroengras is zeer vezelig en kan niet worden gegeten. U kunt het sap met behulp van een sapcentrifuge gebruiken, of u kunt er thee van maken. Het heeft enorme gezondheidsvoordelen, die vooral handig zijn wanneer u het gebruikt tijdens een detox-programma dat helpt voor uw darmflora.

Voedingswaarde sereh (citroengras)

Sereh is verpakt met zoveel goedheidsvoordelen dat het kan helpen verbeteren van vele chronische aandoeningen. Het is het een goede bron van vitaminen A en C, folaat, magnesium, zink, koper, ijzer, kalium, fosfor, calcium en mangaan; met minieme sporen van de B-vitaminen

Uit de bladeren en stengels, wordt citronella olie verkregen voor het maken van insectenwerend middel, zeep, parfumerieën en smaakstoffen.

Gezondheidsvoordelen van sereh (citroengras)

Sereh wordt al lange tijd op grote schaal gebruikt in de Aziatische landen om zijn geneeskrachtige eigenschappen en ook in de keuken wordt het veel gebruikt.

Waarom het zo effectief is bij veel medische conditie is dat het anti-septische verbindingen heeft die effectief de schadelijke micro-organismen (bacteriën, gisten, schimmels, parasieten, etc.) in het spijsverteringskanaal kan doden, maar behoud de nuttige bacteriën.

Voor een gezonde spijsvertering, wordt sereh gemaakt in een therapeutische thee die regelmatig wordt gedronken om de werkzaamheid ervan te zien:

Anemie:  Door het hoge gehalte aan ijzer, die essentieel is voor de synthese van hemoglobine (het eiwit in rode bloedcellen belaste zuurstof door het lichaam) sereh is nuttig voor diverse soorten anemie, met name welke die uit ijzertekort bestaat.

Anti-kanker:  een onderzoek uitgevoerd om aan te tonen dat sereh bevat citral, een anti-kanker goed dat kankercellen doet sterven, maar behoudt de gezonde weefsels. Echter, dit betekent niet dat het drinken van citroengras sap / thee dat het kanker zal doet genezen; het helpt alleen.

Ontstekingsremmende en anti-septische eigenschappen:  Door de ontstekingsremmende en anti-septische eigenschappen kan sereh sap worden gebruikt als een waardevol hulpmiddel voor de behandeling van artritis, jicht en ontsteking aan de urinewegen.

Bacteriële of schimmelinfectie:  Dankzij de anti-septische eigenschappen, het drinken van sereh thee helpt om de slechte micro-organisme te elimineren, ontgiften en zuivert het bloed, het houden van goede bacteriën, schimmels of schimmelinfecties onder controle te houden.

Balsamico actie:  Door zijn vluchtige oliën, sereh heeft een gunstig werking op de luchtwegen. Zo kan het worden gebruikt om de symptomen geassocieerd met griep, verkoudheid en hooikoorts te verlichten.

Ontgiften:  De anti-oxidant, antiseptische en diuretische effecten in sereh maakt het een belangrijk ingrediënt in de voeding bij het ontgiften. Het helpt bij het reinigen en zuiveren van de lever, nieren, blaas, pancreas en verhoogt de bloedcirculatie. Het diuretisch effect helpt bij het verwijderen van de giftige stoffen uit het proces om effectief te worden geëlimineerd.

Diabetes:  De zuiverende en reinigende werking van sereh (citroengras) thee helpt bij het reinigen / ontgiften van de alvleesklier en zijn functies te verbeteren, waardoor de bloedsuikerspiegel bij diabetici verlaagt.

Spijsvertering:  Sereh helpt reguleren van de darmfunctie en de beweeglijkheid als gevolg van de anti-microbiële eigenschappen. Het helpt om slechte bacteriën en parasieten te doden en het herbevolken van de goede bacteriën in de dikke darm, bij de spijsvertering gerelateerde problemen zoals: indigestie, constipatie, diarree, intestinale opgeblazen gevoel, winderigheid, maagkrampen, braken en krampen.

Gastritis of brandend maagzuur::   Een warme beker met sereh thee kan zeer rustgevend zijn als je last hebt van gastritis en zure oprispingen. Het drinken van deze therapeutisch thee zal geleidelijk verminderen van zowel gastritis en maagzuur bij herhaaldelijk gebruik ervan.

Hoge bloeddruk:  Het hoge kaliumgehalte bevordert de diurese, aldus bijdraagt tot het verlagen en reguleren van de bloeddruk. Regelmatig drinken van sereh thee wordt aangemoedigd.

Hoog cholesterol:  Sereh heeft een anti-cholesterol en anti-atherosclerose werking. Het vermindert zowel de absorptie van cholesterol uit de darm, alsmede de oxidatie van LDL-cholesterol in het bloed, waardoor het één van de eerste stappen in de vorming van atherosclerotische plaques kan voorkomen.

Slapeloosheid:  Insomnia gebeurt als gevolg van interne chemische onbalans of zenuwaandoeningen. De zuiverende activiteiten en kalmerend effect van sereh helpt om beter te slapen.

Zenuwstelsel:  magnesium, fosfor en foliumzuur zijn belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde werking van het zenuwstelsel. Ze helpen bij het verbeteren van de concentratie, het geheugen en het vermogen van de hersenen om informatie te verwerken.

Zuiverende werking:  Het meest karakteristieke werking sereh is het zuiverende effect op het hele lichaam, omdat het helpt elimineren van toxines uit het lichaam door het verbeteren en reiniging van de dikke darm.

Gezondheid van de huid:  Wanneer bloed gezuiverd is, bloedcirculatie is verbeterd, zal de gezondheid van de huid volgen. Regelmatig drinken van sereh (citroengras) thee helpt om het acneprobleem, eczeem en psoriasis te verbeteren.

Gewichtsverlies:  Het drinken van thee van sereh (citroengras) helpt het smelten van de vetten op een ontgiftende wijze. Het diuretisch effect helpt de afvalstoffen in hoog volume, effectief en snel te verrichten, wat resulteert in gewichtsverlies.

VERBRUIK TIPS

Sereh wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het wordt meestal fijngemaakt of om haar citroenachtige aroma dat wordt toegevoegd aan de levensmiddelen. Het kan worden gebruikt voor het bereiden van soepen, bouillons, curry’s, sauzen, thee, als goed gesneden is in dunne plakjes wordt het toegevoegd aan een scala aan salades.

De bladeren, de stam en de bol van sereh kunnen worden gebruikt voor hun verschillende gezondheidsvoordelen. Om het meest te profiteren van het maken en drinken van sereh thee, zoals de essentiële oliën en fytonutriënten in de thee. Fytonutriënten worden niet vernietigd door het koken in water.

VOORZICHTIGHEID

Pure Sereh sap kan zeer krachtig zijn. Het beste is om er thee van te maken het is makkelijk te maken en je krijgt de maximale voordelen ervan. Wanneer niet geconsumeerd, echter als je eventuele medicatie gebruikt dat kan interfereren met de medicijnen die je neemt.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text