Sereh ook wel citroengras genoemd, maar heeft geen verband met citroenen, behalve dat het een sterk citroenachtige aroma en smaak heeft.

Het is een tropische kruid met lange dunne bladeren, het groeit als gras op lente-ui-achtige basis, en op grote schaal gebruikt in de Aziatische keuken.

Zoals bij alle grassen, citroengras is zeer vezelig en kan niet zo worden gegeten. U kunt het sap met behulp van een sapcentrifuge gebruiken, of u kunt er thee van maken. Het heeft enorme gezondheidsvoordelen, die vooral handig zijn wanneer u het gebruikt tijdens een detox-programma dat helpt voor uw darmflora.

Voedingswaarde sereh (citroengras)

Laat dit bescheiden gras je niet bedriegen. Het zit vol met zoveel goeds dat het kan helpen bij het verbeteren van zoveel chronische aandoeningen. Wat de voeding betreft, het is een goede bron van vitamine A en C, folaat, magnesium, zink, koper, ijzer, kalium, fosfor, calcium en mangaan;met minuscule sporen van de B-vitamines.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3,6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports en Ziggo Sport Go

Profiteer nu van deze aanbiedingen

Van de bladeren en stengels kan men citronellaolie verkrijgen voor het maken van insectenwerend middel, zeep, parfums en smaakstoffen.

Gezondheidsvoordelen van sereh (citroengras)

Citroengras al voor lange tijd veel gebruikt in Aziatische landen vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en ook op culinair gebied.

Wat het zo effectief maakt in veel medische omstandigheden, is dat het bepaalde anti-septische verbindingen heeft die effectief de schadelijke micro-organismen (bacteriën, gisten, schimmels, parasieten, enz.) In het spijsverteringskanaal doden, NOCH met behoud van de nuttige bacteriën.

Voor een gezond spijsverteringskanaal wordt citroengras verwerkt in therapeutische thee die regelmatig moet worden gedronken om de werkzaamheid van te zien:

Bloedarmoede:

Dankzij het hoge gehalte aan ijzer, dat essentieel is voor de synthese van hemoglobine (het eiwit in rode bloedcellen dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof door het hele lichaam), is citroengras nuttig voor verschillende soorten bloedarmoede, vooral als gevolg van ijzertekort.

Anti-kanker:

Er is een studie uitgevoerd om aan te tonen dat citroengras citral bevat, een eigenschap tegen kanker die kankercellen zou kunnen doen sterven, maar toch de gezonde weefsels behoudt. Dit betekent echter niet dat het drinken van citroengras sap / thee alleen je kanker zal genezen; het helpt.

Ontstekingsremmend en anti-septisch:

Vanwege de ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen kan citroengrassap een waardevol hulpmiddel zijn bij de behandeling van artritis, jicht en ontsteking van de urinewegen.

Bacteriële of schimmelinfectie:

Dankzij zijn anti-septische eigenschappen helpt het drinken van citroengras thee gedurende een seizoen om het slechte micro-organisme te elimineren, het bloed te ontgiften en te zuiveren, waardoor bacteriële schimmel- of schimmelinfecties geen kans krijgen.

Balsamico werking:

Vanwege de vluchtige oliën heeft citroengras een gunstige balsemachtige werking op de luchtwegen. Dus kan je het gebruiken om de symptomen geassocieerd met griep, verkoudheid en hooikoorts te verlichten.

Ontgiften:

Het antioxiderende, antiseptische en diuretische effect van citroengras maakt het een belangrijk ingrediënt om te worden opgenomen in het dieet bij ontgifting. Het helpt bij het reinigen en zuiveren van de lever, nieren, blaas, pancreas en verhoogt de bloedcirculatie. Het diuretisch effect helpt de toxines uit het proces effectief uit te scheiden.

Diabetes:

Het zuiverende en reinigende effect van citroengras thee helpt om de alvleesklier te reinigen / ontgiften en de functies te verbeteren, waardoor de bloedsuikerspiegel verlaagt bij diabetici.

Spijsvertering:

Sereh helpt bij het reguleren van de darmfunctie en beweeglijkheid vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Het helpt slechte bacteriën en parasieten te doden, herbevolkt de goede bacteriën in de dikke darm en helpt zo bij het verbeteren van problemen met de spijsvertering, zoals: indigestie, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel in de ingewanden, winderigheid, maagkrampen, braken en krampen.

Gastritis of maagzuur:

Een warm glas citroengras thee kan zeer verzachtend werken bij gastritis of indigestie van het zuur. Het therapeutisch drinken van de thee zal geleidelijk de herhaling van gastritis en brandend maagzuur verminderen.

Hoge bloeddruk:

Het hoge kaliumgehalte bevordert de diurese, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en gereguleerd. Regelmatig drinken van citroengras thee wordt aangemoedigd.

Hoog cholesterol:

Sereh heeft een anti-cholesterol en anti-atherosclerose werking. Het helpt zowel de absorptie van cholesterol uit de darm als de oxidatie van LDL-cholesterol in het bloed te verminderen, waardoor een van de eerste stappen in de vorming van atherosclerotische plaques wordt voorkomen.

Slapeloosheid: 

Slapeloosheid gebeurt als gevolg van interne chemische onbalans of zenuwaandoeningen. De zuiverende activiteiten en het kalmerende effect van citroengras helpen de slaap te verbeteren.

Zenuwstelsel: 

Magnesium, fosfor en folaat zijn belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezond functioneren van het zenuwstelsel. Ze helpen de concentratie, het geheugen en het vermogen van de hersenen om informatie te verwerken te verbeteren.

Zuiverende werking: 

Misschien wel de meest karakteristieke actie van citroengras is de zuiverende werking ervan op het hele lichaam, omdat het helpt toxines uit het lichaam te verwijderen door de reiniging van de dikke darm te verbeteren.

Huidgezondheid:

Wanneer bloed is gezuiverd, zal de bloedsomloop verbeteren en de gezondheid van de huid volgen. Regelmatig drinken van citroengras thee helpt om acne problemen, eczeem en psoriasis te verbeteren.

Gewichtsverlies:

Het drinken van citroengras thee helpt om vetten op een ontgiftende manier te smelten. Het diuretisch effect helpt de afvalstoffen op een hoog volume af te voeren, effectief en snel, resulterend in gewichtsverlies.

Tips

Sereh veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het wordt meestal geplet of gekneusd om zijn mooie citroengeur af te geven die geurigheid aan levensmiddelen toevoegt. Ook gebruikt om aan soepen, bouillons, curry’s, sauzen toe te voegen.

De bladeren, steel en bol van citroengras ook gebruikt voor hun verschillende gezondheidsvoordelen. Om er het meeste van te profiteren, moet u citroengras thee drinken, omdat de essentiële oliën en fytonutriënten worden afgegeven in het kokende water in de thee.

Voorzichtigheid

Pure Citroengras sap kan heel krachtig zijn om zo te worden ingenomen. Het beste om er thee van te maken voor eenvoudiger gebruik en voor maximale voordelen. Gebruik echter niet als u medicijnen gebruikt, omdat dit de medicijnen die u gebruikt kan verstoren.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.