Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Is venkel gezond?

1820 Views

Is venkel gezond?

Venkel ziet eruit als een witte bol maar is in werkelijkheid een samengegroeide laag van verdikt blad van de plant, de zogenaamde bladscheden. Het jonge topgroen, de zogenaamde veertjes, is zeer goed te gebruiken als garnering of als lichte kruiderij in salades en vooral vissoepen (Maar ook trendy bloemisten en binnenhuisdecorateurs hebben het venkelgroen en de bloemen al ontdekt).

VOEDINGSWAARDE VOORDELEN 

Venkel is zeer rijk aan vitamine A, C en vele B-vitaminen. Het is een uitstekende voedingsvezel bevat kalium, folate, molybdeen en mangaan. Mineralen zoals fosfor, calcium, ijzer en koper kan ook worden gevonden in venkel.

GEZONDHEIDSVOORDELEN

De hoge concentratie van etherische oliën in venkel geeft de aromatische geurige en smaak. Het anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen in venkel maken het zeer nuttig bij het verlichten van veel voorkomende kwalen:

Bloedarmoede:   Omdat venkel rijk is aan ijzer en histidine, het dient als een goede natuurlijke remedie voor bloedarmoede. De productie van hemoglobine stijgt als gevolg van de consumptie van levensmiddelen met ijzer.

Moedermelk, secretie:  Moeders die borstvoeding geven kunnen venkelsap regelmatig gebruiken om de secretie te verhogen voor de melk voor hun baby.

Kanker:  Het hoge gehalte aan vitamine C, flavonoïden en etherische oliën in venkel bieden alle synergetische genezende eigenschappen voor de preventie van kanker.

Nier koliek: Koliek veroorzaakt wegens een verstoorde darmflora. De essentiële oliën gevonden in venkel zijn nuttig voor het herstel van het evenwicht van de flora voor de remedie van nierkoliek.

Constipatie:  Het venkelzaden fungeren als een stimulans voor de goedkeuring van de darmen. Door het regelmatig nemen van venkel sap, helpt het om het spijsverteringskanaal in evenwicht te brengen, waardoor regelmatige stoelgang bevordert .

Diarree: De essentiële oliën in venkel zoals cineole en Anethol helpen om diarree te verhelpen. Door het regelmatig nemen van venkel sap, helpt het om een spijsverteringskanaal in evenwicht te brengen, waardoor een gezonde stoelgang bevordert.

Diureticum: Het diuretische eigenschap van venkel helpt bij het verwijderen van toxische stoffen uit het lichaam door veelvuldig urineren. Zo helpt het ontsteking die reuma en zwelling veroorzaakt te verminderen.

Flatulentie: Overmatige winderigheid gebeurt als gevolg van de zeer onevenwichtige darmflora in het spijsverteringskanaal. Venkel heeft de mogelijkheid om de slechte bacteriën te verminderen, terwijl venkel de goede bacteriën verhoogd die helpen weer om de darmflora in evenwicht te brengen.

Gezondheid van haar: Het zwavelgehalte in combinatie met de juiste aminozuren en essentiële oliën in venkel helpt bij het verminderen van haaruitval.

Hoge bloeddruk: De hoog kaliumgehalte in venkel vermindert hoge bloeddruk en daarmee het risico op een hartaanval en beroerte afneemt.

Indigestie: De etherische oliën in venkel verhoogt de secretie van spijsvertering sappen, helpt bij vermindering van ontsteking van de maag en in de absorptie van voedingsstoffen uit de voeding. Aangezien venkel ook anti-zure kwaliteiten bevat, wordt het ook op grote schaal gebruikt als een Antacidum.

Menstruatie stoornissen:  Venkel is een emmenagogue, helpt het reguleren van de hormonale werking van het vrouwelijk lichaam, en het verlichten van de menstruatiepijn.

Visie gezondheid: Venkel heeft unieke eigenschappen die u kunnen beschermen tegen oog ontsteking, evenals met andere oogaandoeningen die zijn direct of indirect verbonden met degeneratie en veroudering. Als gevolg van de anti-oxidanten en de nodige aminozuren in venkel helpen ze bij het voorkomen van snelle veroudering. Het SAP van venkel bladeren wanneer extern toegepast op de ogen kan het helpen bij oog irritaties en om vermoeidheid te verminderen.

Venkel koken lees hier hoe dat moet!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text