Zuurzak ook bekend als graviola, guyabano of guanábana is een stekelig, groene tropische vrucht die wel tot 15 pond kan wegen en ongeveer 30 cm lang kan worden.

De smaak is beschreven als een mix tussen aardbei en ananas, met een lichte citrus zure smaak. De bladeren van de zuurzak hebben verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen waardoor ze bruikbaar zijn als ingrediënt in verschillende kruidengeneesmiddelen.

Voedingswaarde zuurzak

Zuurzak biedt koolhydraten als haar belangrijkste voedingsstof en zijn vrij van vet, cholesterol en natrium.

Deze stekelige vrucht is een uitstekende bron van calcium, koper, vezels, ijzer, magnesium, niacine, fosfor, kalium, riboflavine, thiamine en vitamines B1, B3 en C.

Aanbiedingen deze maand

UPGRADE jouw eigen SPOTIFY account

Spotify Premium + Videoland voor slecht €24,99

Netflixs accounts 1,3,6 of 12 maanden

Videoland en Disney+ accounts

Nieuw: Telegraaf Premium Digitaal

Fox Sports en Ziggo Sport Go

Profiteer nu van deze aanbiedingen

De bladeren zijn rijk aan verschillende vitale stoffen, waaronder calcium, fructose en eiwit.

Gezondheidsvoordelen zuurzak

Veel van de zuurzak voordelen zijn afgeleid van zijn antioxiderende eigenschappen, waaronder: alkaloïden, saponinen, terpenoïden, flavonoïden, coumarinen, lactonen, anthrachinonen, tanninen, fenolen en fytosterolen.

Deze groep fytochemicaliën staat bekend om de ziekte en kankerbestrijdende eigenschappen die tumorgroei zelfs kunnen vertragen.

De fytonutriënten die in zuurzak worden gevonden, maken deze vrucht ook van nature antiviraal, antiparasitair, antimicrobieel en ontstekingsremmend.

Hoe werkt zuurzak tegen kanker?

Zuurzak wint snel aan populariteit als een onderzoeksonderwerp , vanwege de brede potente kanker tegengaande middelen die worden gebruikt als acetogeninen die een belangrijke rol spelen bij vele soorten kanker. Acetogeninen zijn lange keten vetzuren, krachtige remmers van NADH-oxidase van de plasmamembranen van kankercellen.

Een studie gepubliceerd in het ” Journal of Medicinal Chemistry ,” in 1997 meldde dat verbindingen uit zuurzakken werden getest op borstkankercellen en bewezen 200 keer effectiever te zijn in het doden van de cellen dan chemotherapie medicijnen.

De vruchten, bladeren, wortels, stelen en zaden zijn nauwkeurig onderzocht . Annonacin , evenals andere verbindingen die in zuurzak worden gevonden, genaamd chinolonen ,annopentocinen en twee alkaloïden, coreximine en reticuline, zouden de potentie hebben om de groei van kanker te voorkomen of te vertragen.

Er zijn studies die aantoonden dat degenen die extract van de zuurzak namen, betere immuunsystemen hadden. Het extract bleek behulpzaam te zijn bij het richten en doden van kankercellen bij ongeveer 12 soorten kanker, waaronder prostaat-, darm-, alvleesklier-, borst- en longkanker.

Van de verbindingen in het extract is bewezen dat ze helpen de groei van kwaadaardige cellen te vertragen, zelfs beter dan het sterke en veel gebruikte chemotherapeutische middel, Adriamycin.

Wanneer patiënten chemotherapie ondergaan, lijden alle lichaamssystemen samen met de kwaadaardige cellen. De samenstelling van het zuurzakextract zal selectief alleen de kankercellen volgen en doden, met minimale negatieve gevolgen voor normale, gezonde cellen.

Lymfatische leukemie

Lymfatische leukemie is een vorm van kanker waarbij het beenmerg teveel lymfocyten aanmaakt (een soort witte bloedcellen). Het is een veel voorkomende vorm van bloed- en beenmerg aandoeningen die voornamelijk bij volwassenen voorkomt.

Een studie wees uit dat acetogeninen, de belangrijkste fytochemicaliën die in zuurzak zitten, toxiciteit hebben voor lymfatische leukemiecellen in laboratorium muizen. Dit is een positieve bevinding over het potentieel van het kankerbestrijdende vermogen van zuurzakken.

Borstkanker

Verschillende onderzoeken hebben het mogelijke gebruik van zuurzakken bij mogelijke therapeutische behandelingen bij patiënten aangetoond. Extracten van deze plant bleken de proliferatie van borstkankercellen te remmen door cytotoxische activiteit in longkankercellijnen te induceren.

Leverkanker

Het cytotoxische effect van de extracten van de zuurzak werd ook voorgesteld door meerdere in vitro onderzoeken met gekweekte leverkankercellen, wat suggereert dat ze mogelijk kunnen worden gebruikt als behandelingsoptie tegen leverkanker.

Verschillende andere studies toonden ook het vermogen aan van extracten van de zuurzak die de dood van kankercellen induceerden.

Prostaatkanker

Studies die zure bladextracten, flavonoïde-verrijkt extract en met acetogenine verrijkt extract toegediend in vivo en in vitro gebruikten, bleken ook een negatieve invloed te hebben op de groei van prostaatkankercellen.

Er zijn synergistische interacties tussen flavonoïden en acetogeninen in zuurzak (graviola) bladeren die gezondheidsbevorderende voordelen bieden, waaronder chemotherapeutische en chemopreventieve effecten.

Deze studie toonde niet alleen de werkzaamheid van extracten van de zuurzak bij het remmen van prostaatkanker, maar ook het belang van het gebruik van extracten van hele bladeren om de hoogste remmende werking bij het bestrijden van kanker te bereiken.

Alvleesklierkanker

Vergelijkbare studies werden uitgevoerd op de behandeling van alvleesklierkankercellen, met behulp van zuurzak (graviola) extracten. Het resultaat was een afname van de metastase (verspreiding) van alvleesklier kankercellen.

De migratiecapaciteit van kankercellen was verminderd na behandeling met graviola-extract, wat de verminderde beweeglijkheid van de zieke cellen suggereert.

Darmkanker

Annona muricata , bekend als “de kankermoordenaar”, werd onderzocht in een studie naar de anti-kanker eigenschappen ervan op darm kankercellen. Extracten van zuurzak (graviola) bladeren bleken toxische effecten te hebben op de kankercellen, waardoor hun groei werd vertraagd. Het blokkeerde ook de migratie en invasie van kankercellen.

Kan zuurzak kanker genezen?

Hoewel de voordelen van het gebruik van zuurzaken extracten duidelijke potentiële behandelingsopties tegen kanker zijn, is het belangrijk om te erkennen dat factoren zoals levensstijl en onwetendheid ten aanzien van de symptomen van kanker nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan de toename van het aantal gevallen van kanker.

Een verandering naar een betere en gezondere levensstijl, een beter begrip en herkenning van de tekenen en symptomen van kanker zijn nodig om de kansen om kanker met succes te bestrijden te vergroten.

Veel andere gezondheidsvoordelen van zuurzak

Zuurzakken zijn met name gunstig voor het versterken van het immuunsysteem.

De meeste delen van de zuurzak (of guanabana) worden gebruikt in traditionele medicijnen bij de behandeling van verschillende ziekten en kwalen, waaronder ontsteking, reuma, diabetes, hypertensie en parasitaire besmetting.

Bestrijdt knokkelkoorts (Aedes Aegypti)

Aedes aegypti is een ziekteverwekkende mug die knokkelkoorts, chikungunya , Zika-koorts, Mayaro en gele koortsvirussen kan verspreiden .

Een onderzoek toonde aan dat extracten van de Zuurzak-plant effectief waren tegen Aedes aegypti , in combinatie met zilveren nanodeeltjes, waardoor deze plant een goede kandidaat is om gebruikt te worden om de verspreiding van knokkelkoorts te beheersen.

Verlicht artritisontsteking

In vivo onderzoek naar verschillende doses zuurzakken werd onderzocht op de anti-arthritische activiteit bij door artritis geïnduceerde ratten. Hogere doses van het extract bleken de pro-inflammatoire cytokines significant te onderdrukken, waardoor anti-arthritische activiteit werd verminderd.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Zuurzakken worden traditioneel gebruikt om diabetes te bestrijden. Extracten van de bladeren werden geïnjecteerd in diabetische ratten gedurende twee weken en werden gevonden aanzienlijk verminderen hun bloedglucoseconcentratie 21,64-4,22 mmol / l.

Bovendien verminderde het extract met dezelfde dosis het serum totaal cholesterol, LDL en triglyceriden significant.

Onderdrukt ontstekingen

Studies tonen aan dat zuurzak bladeren kunnen worden gebruikt tegen zowel acute als chronische ontsteking. Zuurzakken bleek ook ontstekingen te onderdrukken, waardoor dit fruit een natuurlijke pijnstiller werd.

Voor generaties, is zuurzak topisch toegepast op wonden, verwondingen en verbruikt voor pijnverlichting. Deze plant heeft een indrukwekkende sedatieve en ontstekingsremmende geneeskrachtige eigenschappen die het een belangrijke vrucht maken om te eten om ontstekingen weg te houden.

Anti-veroudering

De antioxidante activiteit van zuurzakblaadjes bleek superiod te zijn. De plant is hoog verschillende super-antioxidanten, vitamine C en E die positief beschermen tegen oxidatieve stress die ontstekingen en voortijdige veroudering van cellen veroorzaken.

Regelmatige consumptie van zuurzak geeft meer uithoudingsvermogen en energie, terwijl het verouderingsproces wordt vertraagd.

Verlaagt de bloeddruk

Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan het risico op hartaandoeningen, diabetes en beroerte verhogen. Studies hebben aangetoond dat behandelingen van laboratoriummuizen met zuurzak extract de bloeddruk aanzienlijk verlaagden zonder de hartslag te beïnvloeden.

Versterkt het immuunsysteem

Alle bovengenoemde studies geven aan dat zuurzak (Graviola / Guanabana) hoge anti-oxidantactiviteiten heeft en een gunstige invloed heeft op het voorkomen van verschillende aandoeningen. Dit zijn absoluut positieve tekenen dat de zuurzak uitstekende geneeskrachtige eigenschappen heeft die het immuunsysteem versterken.

Vermindert huidontsteking en puistjes

Zuurzakensap kan twee keer per dag worden gebruikt voor eczeem of acne op uw huid. Deze behandeling kan ontstekingen en puistjes verlichten.

Zuurzakken kunnen ook worden gedroogd en tot poeder worden vermalen, waarna een pasta met wat kokosolie kan worden aangebracht op de aangetaste huid om ouderdomsvlekken en vlekken te verbeteren.

Verbetert de slaapkwaliteit

Zuurzak wordt vaak gebruikt als kalmerend middel in bepaalde culturen. De bladeren kunnen worden gebrouwen om een ​​drankje te maken dat slaap bevordert. De ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen van zuurzak maken het zeer gunstig voor het kalmeren van stress en angst. Zuurzakken kunnen in een kussensloop worden geplaatst om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Hoe te eten:

Donkergroen fruit met veel vlezige stekels op het oppervlak zijn de beste om te consumeren. Vermijd elke zuurzak met kneuzingen of vlekken op de huid. De pulp van de vrucht vaak gebruikt in vruchtensap, smoothies, snoepjes, sorbets en ijs smaakstof. Bladeren van de zuurzak kunnen worden gekookt voor natuurlijke behandeling van verschillende inflammatoire aandoeningen zoals artritis, jicht, pijn in de onderrug, of gewoon het stimuleren van het immuunsysteem.

Onrijpe zuurzak kan je het beste bewaren bij kamertemperatuur en bewaard in de koelkast kan je het voor maximaal twee dagen bewaren nadat het is gerijpt.

Maak zuurzak thee van de bladeren

Zuurzakken kunnen worden gekookt voor een natuurlijke behandeling van verschillende ontstekingsaandoeningen zoals artritis, jicht, rugpijn of gewoon om het immuunsysteem te stimuleren.

Kook 5-6 blaadjes in 3 kopjes water tot er nog een kop over is, pers en laat afkoelen. Drink dit brouwsel elke ochtend gedurende ongeveer 3-4 weken om de voortgang in de toestand te bepalen.

Mogelijke bijwerkingen van zuurzak

Hoewel zuurzakken uitstekend zijn voor veel gezondheidsvoordelen, vermijd te veel consumeren voor de lange termijn. Grote hoeveelheden van zijn alkaloïde verbindingen, vooral uit de bladeren, kunnen neurologische symptomen veroorzaken die lijken op de ziekte van Parkinson.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.