zuurzak

Zuurzak 101: Voedingsfeiten en de gezondheidsvoordelen

Zuurzak 101: Voedingsfeiten en de gezondheidsvoordelen

Zuurzak ook bekend als graviola, guyabano of guanábana is een stekelig, groene tropische vrucht die wel tot 15 pond kan wegen en ongeveer 30 cm lang kan worden. De smaak is beschreven als een mix tussen aardbei en ananas, met een lichte citrus zure smaak. De bladeren van de zuurzak-vrucht hebben verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen waardoor ze bruikbaar zijn als een ingrediënt in verschillende kruidengeneesmiddelen.

Voedingswaarde zuurzak

Zuurzak biedt koolhydraten als haar belangrijkste voedingsstof en zijn vrij van vet, cholesterol en natrium. Deze stekelige vrucht is een uitstekende bron van calcium, koper, vezels, ijzer, magnesium, niacine, fosfor, kalium, riboflavine, thiamine en vitamines B1, B3 en C. De bladeren zitten vol van verschillende vitale stoffen waaronder calcium, fructose, vet, eiwit, vitamine A en B.

Gezondheidsvoordelen zuurzak

Van zuurzakken wordt gezegd super voedingsstoffen te bevatten er wordt gezegd effectiever te zijn in het doden van kankercellen dan chemotherapie.

Het is rijk aan verschillende voedingsstoffen en bevatten bepaalde fytonutriënten die zeer gunstig zijn voor de versterking van het immuunsysteem, daarom is het een nuttige natuurlijke behandeling van vele kwalen.

Anti-aging: Zuurzak is rijk aan vitamine C en een uitstekende anti-oxidant het verbeteret de uithoudingsvermogen en energie en het vertraagt ook het verouderingsproces.
Bloed aandoeningen: De boom is rijk aan ijzer en thee gemaakt van Zuurzak en de bladeren zijn uitstekend geschikt voor de behandeling van bloedarmoede.

Bot gezondheid: Fosfor en calcium aanwezig in zuurzak is goed voor sterke botten en helpt osteoporose te voorkomen.
Kanker:  De vetzuren genoemd acetogenins, een met name genoemd annonacin, evenals andere verbindingen genaamd quinolonen, annopentocinsen twee alkaloïden, coreximine en reticuline  wordt gezegd dat het mogelijk is in het voorkomen of vertragen van de groei van kanker. Een studie gepubliceerd in “Journal of Medicinal Chemistry,” in 1997 rapporteerden dat verbindingen in zuurzakken werden getest op borstkankercellen in een kweek bleek 250 keer effectiever te zijn in het doden van cellen dan chemotherapie geneesmiddelen. Een laboratorium studie uitgevoerd aan de Katholieke Universiteit van Korea heeft vastgesteld dat zuurzak verbindingen richten zich alleen tot de kankercellen en laten de gezonde cellen onaangetast.

Hart en zenuwstelsel gezondheid:  De vitamine B1 in zuurzak is in staat om de stofwisseling en de bloedsomloop te versnellen, en het voorkomen van schade aan de zenuwen, en het herstel van het centrale zenuwstelsel. Vitamine B2 is essentieel voor de energieproductie, vetopslag en hartspier te handhaven.

Immuunsysteem:  Zuurzak bevat verschillende super fyto-nutriënten die gunstig zijn voor de bouw en het versterken van het immuunsysteem.

Infecties:  Als gevolg van de antimicrobiële eigenschappen in dit super fruit, helpt bij het opruimen van schimmelinfecties, bacteriële infecties en darmparasieten, dat de gezondheid van de darm en het immuunsysteem verbetert.

Huidaandoeningen:  Zuurzak bladeren kunnen worden fijngestampt en toegepast worden op de getroffen gebieden tweemaal per dag. Dit kan helpen het verlichten van de pijn veroorzaakt door eczeem. Bladeren van de Zuurzak gemengd met rozenwater kunnen zinvol zijn wanneer toegepast op de huid om mee-eters en andere huidaandoeningen te verhelpen.

Slaap:  Zuurzak wordt vaak gebruikt als een kalmerend middel in bepaalde culturen. De bladeren kunnen worden gebrouwen om er een drank van te maken die helpt het bevorderen van de slaap. Bladeren van de Zuurzak kunnen worden geplaatst binnen een kussensloop om de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Consumptie tips

Donker groen fruit met veel vlezige stekels op het oppervlak zijn de beste om te consumeren. Vermijd elke Zuurzak met kneuzingen of vlekken op de huid. De pulp van de vrucht kan worden gebruikt in vruchtennectar, smoothies, vruchtendranken, snoepjes, sorbets en ijs smaakstof. Bladeren van de Zuurzak kunnen worden gekookt voor natuurlijke behandeling van verschillende inflammatoire aandoeningen zoals artritis, jicht, pijn in de onderrug, of gewoon het stimuleren van het immuunsysteem.

Onrijpe Zuurzak moet worden bewaard bij kamertemperatuur en geplaatst in de koelkast voor maximaal twee dagen nadat het heeft gerijpt.

WILT U ZUURZAK EENS PROBEREN HIER IS HET TE KOOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.