Ad Clicks : Ad Views :
Mijn gezondheid

alles over gezonde voeding

img

Zijn zwarte bessen gezond?

1741 Views

Zijn zwarte bessen gezond?

Verbeter uw gezondheid met deze krachtige Nutraceutical

De term ‘nutraceutical’ verwijst naar een levensmiddel dat medicinale voordelen heeft. Zwarte bessen zijn bekend om deze kwaliteiten die ze al eeuwenlang hebben.

Traditionele genezers genezen aandoeningen zoals artritis, leverziekte, nierstenen, jicht, ontsteking van de mond, maag en darmaandoeningen, longziekten, vermoeidheid, en als een diureticum.

Maar het is pas de laatste decennia dat wetenschappers zijn begonnen met de helende en beschermende krachten van dit opmerkelijke fruit serieus te onderzoeken. Onze voorouders waren zeker iets op het spoor – de gezondheidsvoordelen van zwarte bessen worden nu bevestigd door solide wetenschappelijk bewijs.

De kracht van antioxidanten en anthocyanen

Eén van de gunstige effecten van het eten van groenten en fruit zoals zwarte bessen is hun antioxidant werking tegen aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, kanker en degeneratieve ziekten van het ouder worden. De belangrijkste aanwezig antioxidanten in zwarte bessen zijn fenolen (inclusief flavonoïden en anthocyanen) en vitamine C.

De paarse / zwarte kleur van zwarte bessen de aanwezigheid van de anthocyanines, die uitzonderlijk krachtige antioxidant en andere gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben.

Uit onderzoek blijkt dat zwarte bessen scoren significant hoger in niveaus van antioxidant activiteit dan andere vruchten.  En aangezien de meeste zwarte bessen worden geconsumeerd als sap, is het belangrijk om te weten dat zwarte bessen antioxidanten  zeer stabiel lijken te zijn en actief blijven na verwerking tot sap, jam en wijn.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text